Gemaakt

Nature’s Walk deken: bladeren & poolster

Na poorten, knoppen en bessen kreeg het volgende vierkantje voor het Nature’s Walk deken de naam bladeren.
En ooh, dit vind ik echt een tof ontwerp!

Deze keer zijn het niet de openingen die voor het patroon zorgen, zoals het geval was bij de bessen, maar zijn het net de gesloten steken die het silhouet van blaadjes doen ontstaan.

Voor de kleur gebruikte ik hier mustard in Stylecraft Special DK en uit mijn ene bol kon ik ook zonder probleem 7 vierkantjes krijgen, maar een eventueel achtste is niet mogelijk. Het ontwerp gerbuikt ongeveer evenveel wol als het vierkantje poorten, waardoor ik na het zevende vierkantje nog een heel klein beetje over heb.

Het volgende ontwerp kreeg de toepasselijke naam poolster. Hierbij wordt terug gekeerd naar het gebruik van openingen om het motief naar voor te laten komen, dat van een soort kompasroos.
Hiervoor gebruikte ik de kleur parma violet van Stylecraft Special DK.

Ondanks de vele opengewerkte steken, slorpt dit motief toch veel meters, gezien ik er niet in slaagde om de 7 vierkantjes uit mijn ene bol te krijgen. Om mijn zevende vierkantje alsnog te kunnen afwerken besloot ik – deels omdat ik te lui was om te gaan zoeken in mijn bakken – de rest van de wol graphite van het motief poorten te gebruiken voor de laatste rondes. Gezien dit kleur deel uit maakt van het kleurenpalet hoop ik dat dit niet te erg zal af steken. En hé, dit geeft het ook nog iets extra unieks, toch?

Hiermee haakte ik al vijf van de zes motieven, elk zeven keer, goed voor 35 vierkantjes. Nog zeven te gaan!

Groetjes,
Charlotte

3 Comments