Gemaakt

Nature’s Walk deken: Poorten

Vorige keer vertelde ik over de plannen die ik meer dan een jaar geleden maakte om deel te nemen aan Cherry Hearts Nature’s Walk CAL*.
Toen ik voor het eerst haar foto zag van het deken, was ik op slag verliefd op de combinatie van de kleuren en de delicate vierkantjes. Doorgaans is dit genre patroon niet iets dat mij aantrekt als ik in oudere haakboeken kijk, maar er is iets bij deze versie dat mij overstag doet gaan.

De aard van Cherry Hearts patroon is zo dat er twee versies bestaan:

 1. een gratis versie met 6 verschillende soorten vierkantjes: hier te downloaden
 2. een versie met 6 extra soorten vierkantjes die je krijgt wanneer je één van de pakketten met garen aanschaft bij een deelnemende winkel of apart kunt kopen: meer informatie hier

Nu, jullie weten ondertussen allemaal dat ik al veel meer wolletjes in huis heb dan dat ik waarschijnlijk ooit kan op breien en haken. Dus ook al was ik enorm gecharmeerd door de versie gemaakt met Scheepjes Stonewashed, ik nam mezelf braafjes voor om alleen maar wolletjes uit mijn voorraad te gaan gebruiken en me dus niet te laten verleiden door de 6 extra soorten vierkantjes. En zo kwam ik tot mijn selectie wolletjes, allemaal in Stylecraft Special DK.

Voor het merendeel van de kleurtjes heb ik slechts 1 bolletje. Het patroon voorziet normaal dat er per kleur 8 vierkantjes worden gehaakt, maar ik zie wel waar ik geraak met mijn ene bolletje, hoeveel vierkantjes ik er uit krijg.

Voor mijn herondekking van dit geplande deken, haakte ik al één miezerig vierkantje, namelijk eentje genaamd “gates” of te wel poorten, en met wat verbeelding kan je er inderdaad wel poortjes in zien, door de opengewerkte stukjes.
Het patroon stelde eigenlijk voor om als eerste een proefvierkantje te haken, volgens een ander type vierkantje (hartjes), maar dat sloeg ik dus duidelijk over 😉 Gezien het voornaamste van dit project voor mij vooral is om eens wat van mijn voorraad wolletjes te gebruiken, ga ik het maken ongeacht hoe groot mijn vierkantjes worden. Dus maakt een proeflapje weinig uit, denk ik dan.

Uiteindelijk kreeg ik 7 volledige vierkantjes volgens patroon “poorten” uit mijn ene bol in graphite Stylecraft Special DK. Voor het 8ste vierkantje kon ik net tot halverwege ronde 6 (van de 8) haken voor mijn bol op was. Ik zou in principe in mijn voorraad wel nog een ander grijze wol kunnen vinden die mij het vierkantje zou kunnen helpen af haken, maar ik heb besloten het voorlopig zo te laten. Ik zie wel waar ik kom met de andere kleuren en beslis daarna!

En voilà hiermee zijn we vertrokken. Ondertussen haakte ik ook al een paar van de vierkantjes in het volgende kleur, maar dat hou ik voor een volgende update!

Groetjes,
Charlotte

* CAL = Crochet-a-long = virtueel onderonsje waarbij een groep mensen samen hetzelfde haakproject maken

3 Comments

 • zwartraafje

  Ik vind zo’n granny squares heel ontspannend om te maken. Maar nadien al die lapjes aan elkaar zetten spreekt me totaal niet aan. Ik ben ooit aan zo’n deken begonnen en heb er uiteindelijk een sjaal van gemaakt vermits ik het beu was. 🙂

  • Charlotte

   Ja, snap ik volledig. Meestal probeer ik een join-as-you-go te doen, zodat dat aaneenhechten niet als een gigantische berg over mij doemt. Dit patroon vraagt echter om hechten achteraf, omdat dit in een contrasterende kleur is, maar ik hoop dat het vrij snel zal gaan, omdat het ook vrij grote vierkantjes zijn.

 • nancy

  Hallo Charlotte
  En doordat ik de mails van nieuw ontvangen naar ouder aan het lezen ben (ik ben mijn mailbox wat aan het opkuisen), zie ik nu pas de eerste post over dit deken. Blij om te zien dat de link om het patroon te verkrijgen er ook bij staat. Gelijk op de knop gedrukt om dit uit te printen. Dit komt op mijn todo-lijstje… Je kent dat wel… zo’n lange lijst waarbij de ‘lijst’ van beschikbare tijd veel korter is 😉

  Maar zeg nooit nooit, dit zal ik ooit wel eens uit mijn handen toveren.
  Intussen ben je misschien al bijna aan het samen naaien…

  Groetjes Nancy