Gemaakt

Tribal Hip Scarf ontwerp

In mijn dezer dagen blog van september toonde ik jullie een klein voorproefje van een haakwerkje waar ik mee bezig was.

Een collegaatje had mij gemaild met de vraag of ik het zou zien zitten om voor haar een sjaal te haken om rond haar heupen te binden voor tijdens het buikdansen. Ik wist niet direct wat ik mij daarbij moest voorstellen, maar gelukkig stuurde ze ook een foto mee ter inspiratie.

Links is de foto van een dergelijke sjaal. De foto rechts stuurde ze ook mee als idee voor de kleur, omdat ze liever geen witte sjaal had.

Mij leek dit een vrij eenvoudig te realiseren iets en we mailden nog een paar keer heen en terug om mijn vragen te beantwoorden.

Uiteindelijk leerde ik dat de sjaal geen zuivere driehoek moest zijn, maar liefst ook nog wat extra breedte had om de sjaal goed te kunnen vastbinden. Uiteindelijk schetste ik bovenstaande uit en ging ik aan de slag om een geschikte haaksteek te vinden. Het resultaat daarvan zag je dus al eerder.

Op basis van die twee elementen, de opbouw en de haaksteek, had ik eigenlijk alles om de sjaal te maken, maar vooraleer ik op zoek ging naar de juiste kleur garen, wou ik mijn ontwerp toch helemaal uitwerken, zodat ik later niet voor verrassingen zou komen te staan.

En dit is hem dan geworden, zonder de franjes welliswaar. Ik moet zeggen dat ik echt wel blij ben met het resultaat, ook al is dit een vrij simpel geheel voor de ervaren haaksters. En ook de collega was content en gaf dikke duimen omhoog.

Dus nu is het enkel een kwestie van de juiste kleur katoen te vinden.
Mijn ontwerp haakte ik in een overschot Drops Safran in écru. Dit garen koop ik doorgaans bij de webshop van Miete Confiete, maar helaas verkoopt zij de beige kleur niet en ik vond hem ook nog niet in andere winkels/webshops. Als iemand me verder kan helpen, dan graag!!

Vele groetjes,
Charlotte

2 Comments