Gemaakt

Arachne

Toen Andi Satterlund van Untangling Knots haar patroon publiceerde voor de Arachne trui kon ik mij niet bedwingen. Ik schafte het patroon stante pede aan en doorzocht mijn wolvoorraad naar een passend garen.

Ik breide een paar proeflapjes, wikte en woog bij de kleur voor het spinnenweb en begon dan vol enthousiasme te breien.

Ronde na ronde vlogen van mijn naalden, zodat ik die zalige spinnenweb zag groeien.

Maar dan ergens bij het afzetten van de trui en het beginnen aan de mouwen verloor ik duidelijk mijn enthousiasme, want de trui werd niet afgewerkt en verdween voor een jaar de mand in.

Nu het weer kouder en druileriger wordt buiten, het ook vlugger donker wordt en het er niet naar uit ziet dat we binnen afzienbare tijd nog veel ons huis gaan mogen uitkomen, begint het bij mij wel weer te kriebelen om te breien.
Zot eigenlijk dat ik tot voor kort eigenlijk al meer dan een jaar geen breinaald meer heb opgenomen. Raar hoe dat soms kan gaan met hobby’s, dat je op een bepaald moment compleet geobsedeerd bent en aan niks anders kunt denken, om dan er opeens precies genoeg van te hebben om je dan op iets anders te storten, tot die oude hobby je opeens opnieuw roept.

Dus ja, ik heb weer zin om te breien en om er terug wat in te komen, besloot ik deze onafgewerkte trui weer op te pikken, in plaats van weer iets nieuws te beginnen. En echt serieus, schandalig deze trui maar niet afgewerkt raakte, terwijl ik eigenlijk slechts anderhalve mouw meer van de finishlijn was!
Ik herinner me wel dat ik een beetje ontgoocheld was in deze trui toen ik deze tussendoor even aan deed. Hij zag er voor mij veel te los en slobberig uit en helemaal niet zo elegant als op de foto’s van Andi Satterlund. Daarom waarschijnlijk dat ik er opeens genoeg van had.

En nu kan ik mij eerlijk gezegd serieus voor de kop slaan, want dit is echt wel een zalige trui geworden! Hij mocht misschien nog iets nauwer zijn in de taille voor mij, maar op zich zit hij perfect voor op een broek. Om hem boven op een jurk te dragen, zoals ik eerst had gedacht is hij inderdaad onvoldoende getailleerd, waardoor het er naar mijn mening niet elegant genoeg uit ziet.

Ondertussen droeg ik de trui al heel vaak (allé ja, relatief, gezien ik amper mijn huis uit kom), want zeg nu zelf, deze moet ik toch dragen in deze tijd van het jaar!

Groetjes,
Charlotte


De Details
Patroon: Arachne van Andi Satterlund
Wol: Veritas Apilou in Medium blauw (250g) en Zeeman Super Soft in zandkleur (26g)
Breinaald: 3,75mm

10 Comments

 • trijnewijn

  Ik vroeg me al af wat er met die trui gebeurd was. Het resultaat ziet er super uit!

  Ik vind het zoooo knap dat je dat kan (kinderkleren naaien vind ik leuk omdat je zo snel resultaat ziet, breien is voor mij extra impressionant omdat ik weet hoeveel werk, tijd en liefde er in kruipt). Geniet van je mooie warme nieuwe trui!

 • Miriam

  Ik vind dat het een hele aantrekkelijke trui is geworden! De pasvorm van truien is wel een dingetje, daarom brei ik ze ook al een tijd niet meer. Het gebeurt regelmatig dat ze niet echt goed passen. In de winkel zou ik ze dan laten hangen, maar ja als je de trui zelf gebreid hebt is het wel erg jammer van de moeite.

  • Charlotte

   Echt hé. Je mag nog zo veel tijd steken in rekenen en tellen en proeflapjes, het eindresultaat is nooit helemaal te voorspellen. Bij deze heb ik uiteindelijk wel chance met het eindresultaat, maar heb ik mij tussendoor laten ontmoedigen. Zo zie je maar, nooit een vervelend moment met breien 😉

 • zwartraafje

  Jaaa! Hij is afgeraakt. Ook al passen de kleuren van het originele patroon perfect bij mijn Hogwarts-huis ik vind jouw zachtere kleurencombinatie nog mooier. Zo past je trui natuurlijk ook bij meer verschillende outfits.

  • Charlotte

   Merci! 😀
   Ja, ik heb eventjes lopen twijfelen wat ik zou doen voor de spinnenweb, maar heel blij dat ik voor een neutraler kleur heb gekozen 🙂