Gelezen

Leeslog mei 2020

In mijn terugblik op mijn leeslog pagina’s voor april, toonde ik al een voorproefje van mijn ontwerp voor de maand mei.

Ik had gekozen voor de kleur paars als accentkleur voor die maand en ik combineerde dit met een tekening van amethist kristallen.
Op internet is er inspiratie zot en voorbeelden genoeg van hoe je zo’n kristal kan tekenen. Eigenlijk kan je er niet veel fout mee doen, vind ik, terwijl het resultaat er wel vrij imposant uit ziet.

De indeling is onveranderd in vergelijking met de vorige maanden. Ik ben content met hoe het is en ik denk ook niet dat ik het snel zal aanpassen.
In mei las ik niet braafjes alle boeken die ik me voorgenomen had om te lezen, maar die TBR-lijst is en blijf maar een richtlijn, geen verplichting. En hé, 3 op 4 is belange na niet slecht te noemen.
De kalender met gelezen dagen blijf ik ook nog steeds leuk vinden. De grafiekskes-en-cijferkes mens in mij wordt daar heel blij van, vooral als ik dan kan statistiekjes trekken.

En die statistiekjes vat ik dan samen op de volgende spread. Opnieuw, de indeling blijft onveranderd en ik werkte verder in het gekozen thema van paarse amethist.
De stickertjes zijn er die ik op Ali Express kocht uit nieuwsgierigheid en ze ontgoochelen niet!

Tot slot, de pagina’s met de details en recensies van de gelezen boeken deed ik in dezelfde stijl verder. Paars als accentkleur en voor de recensies zelf doodle ik vakjes met afgesneden kristalranden.

En dat was het voor mei. Ik denk dat dit mijn favoriete thema tot nu toe is, maar kan ook zijn omdat paars mijn favoriete kleur is 😉

Groetjes,
Charlotte

4 Comments

 • Margaret

  Je hebt flink doorgelezen in mei. En wat werk je dat allemaal mooi uit. Je hebt voor mei duidelijk één winnnaar.

  Groetjes, Margaret

  • Charlotte

   Dankjewel 🙂
   Favorieten kiezen is altijd moeilijk, vooral gezien ik verschillende genres lees en ik vergelijken hierin oneerlijk vind, maar ik denk dat hier toch wel The Final Empire van Brandon Sanderson gewonnen heeft 😉

 • zwartraafje

  Paars heeft hier ook steeds een streepje voor en The Bromance Book Club staat hier ondertussen ook in de kast klaar om gelezen te worden. Dit jaar lijkt het me eindelijk te lukken om mijn tbr wat te laten zakken. Traag maar zeker vermits het lezen niet zo vlot gaan maar toch het aantal ongelezen boeken ligt al veel dichter bij de 100 dan vorig jaar.

  • Charlotte

   Ik hou het nog niet zo lang bij dat ik echt kan gaan vergelijken met voorgaande jaren. Mijn TBR op Goodreads is enorm, maar als ik kijk naar enkel de boeken die ik fysiek kocht dan kijk ik toch ook tegen een kleine 100-tal boeken aan 😉