Gemaakt

Catalina SLPCO

Door de paar succesvolle naaiprojecten van de laatste tijd, ben ik precies meer en meer gebeten door de naaimicrobe. Plus ja, tijdens het opruimen was ik eigenlijk een beetje beschaamd hoeveel stof ik de laatste jaren heb vergaard waar ik nooit iets mee doe. Het is nog niet zo erg als mijn wolvoorraad, maar het begint die richting uit te gaan.

Soit, dus toen ik aan het nadenken was over een verjaardagscadeau, kreeg ik het in mijn hoofd om een zomerjurk te proberen naaien. Stoffen om op te gebruiken had ik genoeg, alleen geen patroon. Gelukkig bestaat zoiets als Google en zo kwam ik terecht bij The Simple Life Company en meer bepaald bij hun Catalina jurk.

Mij leek dit het perfecte simpele zomerjurkje met zalig zwierige rok en zonder moeilijke sluitingen. Het patroon incorporeert namelijk elastiek op de rug, waardoor het jurkje gewoon over het hoofd aan te trekken is.
En het beste van al, dit patroon is gratis als je lid wordt van hun Facebook groep Simple Life Patterns Fan Group.

Toen ik het patroon de eerste keer doorlas, begreep ik eerst niet zo goed hoe dit zou gaan werken met die elastiek. Maar uiteindelijk wees het zichzelf vrij gemakkelijk uit. Gans het patroon is echt gemakkelijk te maken en zit vrij snel in elkaar. Het lastigste is denk ik de elastiek door de tunnels krijgen zonder jezelf te prikken door een slechte sluitspeld die niet dicht wil blijven.

   

Het resultaat vind ik echt super. Het ziet er enorm comfortabel uit en de perfecte jurk voor meisjes-meisjes die toch graag ravotten en vrij willen bewegen.

   

Ik was zo dol op het eindresultaat, dat ik meteen mijn stofvoorraad indook om nog een versie te maken.
Ik heb een redelijke voorraad lapjes van 1 meter liggen waar ik nooit echt goed bij weet wat ik er van wou maken, behalve rokjes. Daarom besloot ik om een jurkje te maken in een combinatie van twee stofjes. Voor de rok had ik wel minder stofbreedte liggen dan wat het patroon vraagt, maar zeker nog voldoende voor een rok, alleen een iets minder zwierige. Deze keer probeerde ik ook een extra accent in te voegen door middel van een rood lint.

Dus voor alle naaisters die hier meelezen met jonge (klein)dochters of nichtjes of andere meisjes die graag jurkjes dragen, Catalina van The Simple Life Company is een dikke, dikke aanrader!

Groetjes,
Charlotte

4 Comments