Gelezen

Leeslog april 2020

Ik heb het jammer genoeg een beetje verwaarloosd om een maandelijkse update van mijn leeslog hier te plaatsen, maar ik plan dit recht te zetten, te beginnen met afgelopen maand.
Als jullie mijn berichten over de O.W.L.s readathon hebben gelezen of jullie volgen me op instagram, dan hebben jullie eigenlijk al veel van mijn leeslog voor de maand april gezien.

In tegenstelling met vorige maanden, begon ik het titelblad voor de maand april op een rechterzijde, omdat mijn recensies voor de boeken van maart uitliep tot en met de linkerpagina en ik geen enkel blad wou verspillen.
Ook in tegenstelling met de voorgaande versies kwam de kalender waarin ik de dagen waarop ik effectief las aanduid meteen ook op dit titelblad. De gelezen dagen werden dan met blauw kleurpotlood ingekleurd.

Zoals jullie al konden lezen deed ik in april mee aan de O.W.L.s readathon, wat ook meteen het thema voor de maand werd.

Het volgende blad gebruikte ik om mijn gekozen readathon carrière en vakken te tonen. Hiervoor maakte ik gretig gebruik van de printouts gemaakt door Book Roast die ontzettend mooi zijn.
Ik maakte ook een Dutch door van de Hogwarts brief met de O.W.L. opdrachten, ook een creatie van de hand van Book Roast.


Aan de andere kant van de Dutch door detailleerde ik mijn TBR.
Eerst had ik enkel een TBR gemaakt voor die vakken die ik nodig had voor de gekozen carrière, maar later voegde ik nog een flap toe waarin ik ook een TBR voor de overige vakken neerpende.
Wanneer ik een boek uit de lijst had gelezen, kleurde ik het vakje in. Daar waar ik afweek van het originele plan, maakte ik aanpassingen in de titels en kleurde het vakje in met een blauwe ster.

Op de volgende spread hield ik links de hoofdlijst van gelezen boeken in april bij, in volgorde van lezen en met sterwaardering. Naast de boeken gelezen voor de readathon zette ik ook nog een blauwe O.
Op het rechterblad detailleerde ik dan mijn leesstatistieken voor de maand.

De volgende acht spreads werden gevuld met details en recensies voor de gelezen boeken. In bovenstaande foto toon ik slechts een voorbeeldje, maar voor elk boek is het quasi gelijkaardig, behalve dat ik voor het ene boek wat meer plaats nodig had dan voor het ander.
Bovenaan kleefde ik een foto van de cover, waarnaast ik dan de basisgegevens van het boek noteerde. Daaronder kwam dan een vak met mijn gedachten en eventueel een leuke of passende quote uit het boek.
Als ik het boek las voor de readathon, dan detailleerde ik dat in een extra bruine sticker waarin ik de soort O.W.L. en de opdracht neerschreef.

De maand mei is ondertussen ook klaar om ingevuld te worden in mijn leeslog.
Hier wist ik meteen al dat ik voor een paars thema wou gaan. Na wat rondkijken op internet naar andere mensen hun bullet journals en na in mijn voorraad papiertjes, stickers en washi tapes te rommelen, besloot ik om het paarse thema te benutten in een amethyst/kristallen thema.
Ik vind het wel mooi geworden zo 🙂

En dat is het voor nu. Hopelijk vonden jullie het fijn zo even mee te volgen met mijn versie van de bullet journal voor boekennerds 😉

Groetjes,
Charlotte

3 Comments

 • zwartraafje

  Natuurlijk vind ik het fijn om hier mee te kunnen kijken. Op zich ben ik heel blij met de A5 notitieboeken die ik gebruik als bullet journal maar ze zorgen er natuurlijk wel voor dat ik mijn Hogwarts brief van de O.W.L.’S. er niet open in kan plakken. Vorig jaar heb dat opgelost door er een envelop in te plakken met daarin de brief en ik denk dat ik dat dit jaar opnieuw ga doen. Want ik wil de brieven wel echt bewaren vermits Bookroast er steeds echt haar werk van maakt.

  • Charlotte

   Mijn boekje is ook A5 hoor. Ik print alles af op A4 papier waarbij ik de printer instel om 4 bladzijden per pagina te printen. En die print-outs passen dan mooi in het boekje. Het is dan wel eerder voor esthetische redenen, want de tekst is soms nog moeilijk leesbaar 😉
   Ik bewaar ook alles digitaal. Te mooi om weg te gooien, wat Book Roast maakt 🙂