Gemaakt

Ad Inferos

Toen in maart de wereld opeens ophield en alle buitenshuise activiteiten werden opgeschort, betekende dat ook dat ik niet meer naar de naailes kon. In de naailes was ik simultaan bezig met drie dingen, waarvan één een jurk zoals Keelin van de Nachtwacht voor een nichtje.

   

De Nachtwacht is bijzonder populair, dus een kostuum kopen behoort tot één van de mogelijkheden. Maar ja, waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan hé? Natuurlijk wou ik zelf proberen zo’n jurkje te maken!

Tijdens de naailes doorspitte ik alle boekjes naar een gelijkaardig patroon en samen met de naaijuf werd dit patroon aangepast zodat het nog meer leek op Keelins jurk. Stof werd gekocht en de patroondelen werden geknip. Ik was nog maar net begonnen met het in elkaar zetten, toen de naailessen werden opgeschort.
Daarna bleef de jurk een aantal weken onaangeroerd in mijn naaikoffer zitten. Ik durfde er niet meteen aan verder doen, zonder de hulp van de naaijuf.

Maar dan begon ik toch weer achter de naaimachine te kruipen en maakte ik verschillende stuks helemaal alleen, waardoor mijn vertrouwen toenam en ik het toch aandurfde de Keelin jurk af te werken.

Al bij al vind ik het een heel geslaagde jurk. Hij is niet perfect, maar je ziet meteen wat de inspiratie is. Ik heb mij wel wat mispakt op de lengte, waardoor hij toch een stuk korter uitgevallen is dan verwacht. Maar goed, het is een beetje typisch dat ik altijd naar de zaken kijk die fout gegaan zijn of beter hadden gekund 😉 Laat ik maar zwijgen en zeggen dat ik ondanks de onvolmaaktheden toch heel blij ben met het resultaat.

Groetjes,
Charlotte

3 Comments