Gebeurd

De draad weer oppakken

Het lijkt moeilijk te geloven dat 2019 voorbij is en we al 2020 zijn, begod! Nog moeilijker kan ik geloven dat het ei zo na een jaar geleden is dat ik blogde.

2019 was niet echt mijn jaar. Er zijn dingen gebeurd waar ik hier niet te veel woorden aan vuil wil maken, maar die er wel voor gezorgd hebben dat ik hier plotseling ben verdwenen. Soms kriebelde het wel om te schrijven en delen, maar dan ontbrak tijd of inspiratie of plaatste ik een foto op instagram.

Ook liet ik me wat leiden door mijn perfectionistische zelf, want hoe pik je de draad terug op, zonder oude koeien uit de gracht te halen?
Bijvoorbeeld, toen ik hier verdween was ik eigenlijk net bezig met mijn eindejaarsoverzichten van 2018. Ik heb nog tal van concepten staan, die er nu al lang niet meer toe doen. Het resultaat was dat ik weer wachtte en weer verstreek tijd en die wachtende concepten werden nog meer achterhaald. Totdat we nu werkelijk een jaar verder zijn.

En een nieuw jaar komt traditioneel met voornemens. En alhoewel ik vermijd om al te diep in die valkuil van onhaalbare voornemens te vallen, is er toch een voornemen waar ik graag werk van maak: opnieuw beginnen bloggen.

Dus bij deze, hallo, hier ben ik weer en ik doe gewoon verder met wat ik laatst liet liggen, maar dan voor een jaartje later.

Ah ja, en ook nog aan allen een heel gelukkig Nieuwjaar gewenst!

Groetjes,
Charlotte

9 Comments

 • Verheyen Jose

  Welkom terug en de beste wensen voor een spiksplinternieuw jaar
  Dat het alles mag brengen waar je stilletjes op hoopt maar niet in de winkel koopt.
  liefs groetjes van
  José

   • josette kllerks

    ik heb een vraag en hoop dat je mij kunt verder helpen.
    Een Thaise oudere dame die nog niet gevorderd is in de Nederlandse taal zal heel blij zijn met een site of link in het Thais waarop je patronen kan lezen in het Thais.

    Weet je deze misschien?

    Ik ben benieuwd, alvast bedankt!

    Groeten,

    Josette

    • Charlotte

     Dag Josette,
     Dankjewel voor je vraag, maar ik vrees dat ik je niet meteen verder kan helpen. Vroeger had ik wel een link naar een Thaise site, maar sindsdien is mijn computer gecrasht en ben ik veel van mijn gegevens kwijt.
     Succes alvast nog met je zoektocht!
     Groetjes,
     Charlotte

 • zwartraafje

  Welkom terug Charlotte! Fijn dat je er weer bent. Voornemens probeer ik zelf ook te vermijden vermits die vooral voor extra druk zorgen én vervolgens een laag zelfvertrouwen of schuldgevoelens indien ze niet vol te houden of haalbaar zijn.

 • Le petit requin

  Blij dat je weer terug bent! Ik hoop dat het komende jaar wat rustiger voor je wordt (en als dat met veel bloggen gepaard gaat, des te beter 🙂 ).