Gemaakt

Weasley trui voor mini

Afgelopen zaterdag ging ik op kraambezoek bij Evelien. Begin februari beviel ze van haar tweede kindje, een zoontje, Lucas – codenaam Mini.

Ik wist al op voorhand dat het een jongetje ging worden, dus was het toch even nadenken wat ik ging maken als cadeautje.
Voor haar dochterje, een dik jaar geleden, maakte ik de ballerina pop, en ook al is het tegenwoordig in de mode om niet te stereotypen naar geslacht, vond ik het toch een beetje raar om opnieuw een ballerina pop te maken. Maar wat dan wel?

Na wat twijfelen koos ik voor een gebreid kledingstuk, naar een patroontje dat al even op mijn maak-verlanglijst staat: The Weasley Sweater
Mama Evelien is net als ik een grote Harry Potter fan, dus de kans zat er dik in dat ze dit wel leuk ging vinden.

Eerst dacht ik voor Gryffindor-kleuren te gaan (rood met goud), maar ik wist dat Evelien niet zo’n fan is van rood. Ik wist ook dat de baby kamer donkerblauw ging worden met gele accenten en aangezien ik zelf nogal bevoordeeld ben naar Ravenclaw, koos ik uiteindelijk voor blauw met brons. En toen het geboortekaartje inkwam bleek dat ik goed gekozen had!

Natuurlijk wist ik nog niet op voorhand wat de naam van de mini ging worden (ook al had ik een vermoeden), dus de letter kon ik nog niet meteen mee breien. Maar omdat wisselen van kleur in breien vaak wel wat gaatjes oplevert, besloot ik dat ik de letter er achteraf ging op naaien. Zo bleef de trui stevig en ging de letter extra afsteken.

Het borduren is niet zo netjes geworden als ik zou hebben gewild, maar uiteindelijk komt de letter er wel mooi uit.

Moest ik het patroon opnieuw maken, dan zou ik het patroon wel proberen zo aanpassen dat ik het in één stuk in het rond kan breien, want naden naaien geven het geheel toch een iets slodiger uitzicht, vind ik.
Maar uiteindelijk wel blij met het resultaat. En ik denk dat Evelien dat ook was!


De details
Patroon: The Weasley Sweater door Alison Hansel
Letter L door Lilliput and Kitty Crafts
Wol: Stylecraft Special DK in Royal (135g) en Gold
Breinaald: 5mm
Mijn proeflapje: 10cm² = 19 steken over 27 rijen met naald 5mm
Maat: Child S om aan een maat 9 à 12 maanden te komen (goed voor volgende winter)
Ravelry project: Weasley Sweater for Mini

8 Comments