Gemaakt

Snelbreien

De tijd liep weer eens met mij weg en opeens waren er nog maar 2 weken meer voor het verjaardagsfeestje van A en ik moest nog beginnen aan het geplande cadeautje. Doh!

Zoals ik eerder al zei, het plan was om opnieuw een Bulle te maken, gezien ze zo graag en vaak haar roze jurkje draagt. Het is niet zo’n moeilijk patroon, maar het breien in twee weken zou toch een uitdaging worden.

Toen de meisjes eind vorig jaar hun lievelingskleurtjes uit mijn wollenbakken hadden gekozen, dan had ze alle roze bollen eruit gepikt. Tjah, meisje-meisje en zo hè. Maar omdat ze al een roze Bulle had, koos ik toch een ander kleurtje voor haar: een zacht grijs-groen.

En dan aan de slag!

Ik berekende hoeveel rijen/rondes ik in totaal ging moeten breien om de gewenste afmetingen te bekomen en deelde dit door het aantal dagen dat ik nog had om het jurkje te breien. Het resultaat was dat ik minimaal 30 rijen/rondes per dag ging moeten breien 0_0 Dat is niet min, vooral omdat ik ook op voorhand wist dat het me niet ging lukken om elke dag te breien, dus moest ik de dagen dat ik wel kon breien een extra tandje bij steken.

Uiteraard werd er ook weer op de trein gebreid. Ik kon niet anders, want als ik het niet deed dan verminderde het aantal breidagen tot het feestje nog eens drastisch.

Op anderhalve week tijd breide ik het jurkje, op de zakken na. Ik kan je wel zeggen dat ik het gevoeld heb aan mijn handen en ellebogen!

Om de zakken te breien moest ik een nieuw kleurtje kiezen en om toch een beetje aan de roze-wens tegemoet te komen, ging ik de zakken in een roze kleur doen. Na wat twijfelen ging ik voor het lichte roze met een glinsterdraad.

   

Dertien dagen na de start legde ik de laatste hand aan het jurkje, met nog 2 dagen op overschot voor het verjaardagsfeestje. Zo had ik nog tijd om het jurkje te wassen en drogen ook.

Phewie, wat een huzarenstukje zeg!
Ook al is het gelukt om het op zo’n korte tijd te breien, in het vervolg zorg ik toch dat ik er wat vroeger aan begin! Zoals ik al zei, totaal niet goed voor mijn handen en ellebogen. Nadat ik dit jurkje afwerkte, legde ik mezelf een breirust op van minimum 2 weken. Ik hoopte dat ik misschien na een week toch weer opnieuw een brei- of haaknaald ging kunnen opnemen, maar terwijl ik dit schrijf zijn iets meer dan een week verstreken en ik voel dat nog wat meer rust geen kwaad kan, dus wacht ik nog een beetje af. Als ik nog veel en lang wil kunnen handwerken, moet ik toch zorg dragen voor mijn handen en armen, hè 😉


De details
Patroon: Bulle door Oomieknits
Wol: Stylecraft Special DK in Lincoln (158g) voor het jurkje
Zeeman Baby Sparkle in 30_Roze (27g) voor de zakken
Breinaald: 5mm voor het jurkje
4,5mm voor de zakken
Mijn stekenverhouding: 10cm² = 19 steken over 27 rijen met naald 5mm
Maat: 3/4 jaar met aanpassingen voor lengte zodat het een echte jurk wordt en geen tuniek
Ravelry project: Speedy Bulle

5 Comments

  • Charlotte

   Inderdaad. Maar niet iets waar ik gewoonte van wil maken. Allé ja, ga ik proberen toch, om in het vervolg beter te plannen en vroeger te beginnen 😉

 • sigridkatkatkatoen

  Moh, zo schattig die laatste foto!! Daar word je echt blij van! Dat heb je wel knap gedaan hoor, zo snel en zo mooi breien… En ja, laat die armen en handen nog maar heel even rusten want ik kijk graag naar je creaties, dus soigneer jezelf 🙂

 • zwartraafje

  Die details maken het jurkje nog specialer. Het is een leuke combinatie geworden met dat zachtroze én dat knoopje onderaan maakt het echt helemaal af. Morgen is het nog eens Femma Creatief dus dan hoop ik nog wat extra priemen aan mijn Hufflepuff sjaal te breien. Ik hoopte hem eigenlijk deze winter nog te dragen maar het zal voor eind dit jaar zijn. Al komt het einde nu wel degelijk in zicht.