Gemaakt

Mee bezig #4

Mijn laatste update over handwerkjes waar ik mee bezig ben dateert alweer van afgelopen november! Hoog tijd om jullie dus nog eens mee te nemen naar mijn maak-wereld, want mijn handen hebben niet stil gezeten!

   

De trui waar ik eind vorig jaar aan begon is nog een beetje verder gegroeid.
Ik brei er niet zo veel aan, omdat ik altijd wel een ander project op de brei- of haaknaalden heb dat prioritair is. Maar zo eens breien is ook wel eens leuk. Alleen ga ik er mezelf wel aan moeten herinneren deze af te maken, want ik wil niet dat hij plots in een vergeten hoekje beland!

Eind vorig jaar plaatsten mijn nichtjes ook nog een bestelling voor nieuwe jurkjes. Allé, vooral, ze kozen kleurtjes uit mijn enorme voorraad.
Het idee toen was om voor elk van hen tegen Nieuwjaar een nieuw jurkje te hebben, maar dat was toch een beetje te hoog gegrepen. Maar toen ik nog in de overtuiging zat dat het ging lukken, breide ik naarstig aan een wens voor een Bulle in twee kleuren.

Het idee om dat jurkje in twee kleuren te breien intrigeerde me en ik wilde uitzoeken hoe ik dat het best kon doen. Het jurkje ligt hier ondertussen al een dikke twee maanden bijna af te liggen, wachtend tot ik er de knoopjes op naai en de gelukkige schenk.

Aan de volgende wens ben ik ondertussen ook begonnen.
Nu dat Nieuwjaar voorbij is, is het plan om de jurkjes op elk van de meisjes hun verjaardag te geven, alleen vrees ik dat ik een beetje te laat in actie ben geschoten voor dit jurkje 🙁 Ik hoop echter wel het nog af te krijgen voor haar feestje. Duimen maar!

En dan ben ik ook nog bezig met een geheim project voor het pasgeboren zoontje van een collega. Het manneke werd 3 weken te vroeg geboren, dus het stuurde mijn planning wel een beetje in de war. Het geboortekaartje gaf echter wel bevestiging dat ik een goed kleur had gekozen, ook al is het niet exact dezelfde tint. Wat het wordt hou ik nog even mysterieus, want ik weet dat de mama hier af en toe eens komt lezen 😉

En dat is alles waar ik op dit moment mee bezig ben, haak- en breigewijs. In de naailes ben ik ook met een project bezig natuurlijk, maar daar vergeet ik altijd foto’s te nemen. Dus ge zult wat geduld moeten hebben tot het af is, denk ik 😉

En waar zijn jullie allemaal mee bezig?

Groetjes,
Charlotte

3 Comments

 • sigridkatkatkatoen

  Wow, je zult je niet vervelen! Ik duim dat het lukt met het Amelieproject!
  En die trui moet je inderdaad afmaken, ziet er echt tof uit.
  Waar ik allemaal mee bezig ben? 2 dekens, 2 sjaals en ik zou ook nog een 5de dingetje willen starten; een paaskussen ofzo. Misschien eerst maar eens iets afmaken…
  Groetjes, Sigrid

 • trijnewijn

  Ik ben benieuwd om die projectjes hier weer te zien als ze af zijn. Het begin ziet er alweer heel goed en veelbelovend uit!