Gemaakt

Mee bezig #3

Hoog tijd om het nog eens over mijn lopende werkjes te hebben.
Nu het zeemeermindeken af is ben ik nog niet aan een nieuw haakwerkje begonnen, maar ik ben wel weer druk aan het breien geslagen.

In mijn laatste bericht was ik nog aan het twijfelen of ik deze trui zou proberen maken, naar het voorbeeld van Zazibelle38. Ik was toen net zo ver geraakt dat ik proeflapjes had gebreid en al een eerste lezing van het patroon had gedaan.

   

Uiteindelijk hakte ik de knoop door en besloot het te proberen. Daarvoor moest ik wel nog wat meer voorbereidend werk leveren dan enkel het patroon eens door te lezen, gezien de versie van Zazibelle38 toch wel wat afweek van het eigenlijke patroon van Drops.
Ik begon met het opmeten van één van mijn favoriete truien: hoe lang komt de trui, hoe hoog zit de taille, hoe breed is de trui aan de taille en onder de oksels, etc. Daarna vertaalde ik dat, op basis van mijn stekenproef, naar het patroon: hoeveel rijen zijn nodig in ribbelrand, hoeveel rijen voor de minderingen naar de taille, hoeveel rijen tot aan de oksels, etc.

En dan kon ik eindelijk opzetten!

   

Uiteindelijk is het patroon veel gemakkelijker dan ik had gevreesd, maar het is geen breiwerk dat ik voor de tv of zonder mijn volle aandacht kan doen. Ik moet iedere steek tellen, om zeker de juiste steek op het juiste moment te breien. Maar ik vind het wel leuk. Leuk is het ook nu ik begin het effect te zien van al die verschillende steken! Nog een paar rijen en ik ben al voorbij de taille.

Ondertussen ben ik ook alweer serieus bezig met de handgemaakte cadeautjes voor de eindejaarperiode. Ik weet al min of meer wat ik allemaal nog wil maken en jullie zagen al dat de nichtjes wel blij zouden zijn met nieuwe jurkjes. Aan één cadeautje ben ik al even bezig, maar dat verdiend een apart bericht!

En waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Groetjes,
Charlotte

7 Comments

 • sigridkatkatkatoen

  Dat gaat een lekker warme trui worden (en een mooi kleurtje!)!
  Ik heb ook net een lijstje gemaakt van wat ik nog moet maken als cadeautjes, ik ga weer tijd te kort komen…
  Groetjes, Sigrid

  • Charlotte

   Haha, tijd te kort heb ik ook altijd. En elk jaar weer dezelfde verzuchting: waarom heb ik daar nu niet eerder aan gedacht 😉
   Succes met je cadeautjes!!
   Groetjes,
   Charlotte

 • Nanita

  Ziet er PRACHTIG uit! Helaas net iets te ingewikkeld voor mij vrees ik 😀 Ben benieuwd naar het eindresultaat!

 • Charlotte

  Heylabakes! Is weer even geleden! Alles goed?
  Valt eigenlijk verbazingwekkend goed mee van moeilijkheid, alleen, zoals gezegd, moet ik constant zitten tellen. En ik ben ook benieuwd naar het resultaat. Ik hoop echt dat ie goed wordt! 😀

 • zwartraafje

  Ik doe mee aan twee Secret Santa-acties en heb daar enkele kleinigheden voor geknutseld. Deze avond heb ik de laatste hand gelegd aan mijn 60 kerstkaarten. Nu moet ik ze enkel nog stempelen/schrijven en dan kunnen ze op de post én kan ik aan andere kaartjes beginnen want die zijn vrijwel allemaal verstuurd ondertussen. Mijn Hufflepuff-sjaal is ook nog steeds een project in wording. Traag lukt natuurlijk ook maar het voelt vreemd aan omdat ik zo’n sjaal normaal binnen de kortste keren af had gewerkt.

  • Charlotte

   Amai, zoals steeds ook veel aan het maken jij! Die kaartjes vind ik echt indrukwekkend! En de sjaal dat lukt wel, traag misschien, maar zeker!