Geluisterd

De concerten van 2017

Vorig jaar plaatste ik voor de eerste keer ooit een terugblik op mijn jaar in concerten. Omdat ik dit zelf altijd leuk vind om te herlezen, ga ik dit voor 2017 ook doen.

Om één of andere reden had ik het gevoel dat ik in 2017 naar veel concerten was gegaan, maar als ik zo eens terugblik waren het er eigenlijk maar vier. De reden waarom het wel aanvoelde als veel is waarschijnlijk dat het vier echt goeie concerten waren, waarvan ik lang bleef nagenieten!

Iron Maiden (22/04/2017)

Dat mijn broer en ik tickets voor Iron Maiden in het Sportpaleis konden scoren was echt een chanceke. Met twee achter de pc en vingers kruisen maar. En dan plots waren de twee tickets binnen, hoera! En dan was het nog zo’n 7 maanden wachten op dat concert 😉

Het zijn oude rockers, maar ze rocken nog geweldig goed. Hell yeah!
Jammer dat we enkel nog tickets konden bemachtigen voor zitplaatsen, dat wel, maar ik heb mij toch geweldig geamuseerd. \m/

Iron Maiden Setlist Sportpaleis, Antwerp, Belgium 2017, The Book of Souls World Tour

Ayreon Universe (16/09/2017)

HET CONCERT, in hoofdletters, van 2017 is zonder enige twijfel de unieke show van meneer Arjen Anthony Lucassen.
Lucassen is de bedenker en schrijver van de muziek van Ayreon, maar het unieke aan zijn muziek is dat (1) alle albums conceptalbums met een verhaal zijn en (2) de uitvoering door talloze gastmuzikanten en performers uit andere bands uit het genre gebeurd. Dat laatste is ook één van de redenen waarom het live brengen van deze muziek zo moeilijk is, gezien je al die verschillende mensen bij elkaar moet krijgen.

En dan werd in 2017 aangekondigd dat Ayreon 3 live shows ging spelen!
Opnieuw doken mijn broer en ik achter onze respectievelijke computers om tickets te bemachtigen, en met succes! Een jaar later zouden wij Ayreon live zien. Arjen, samen met 16 zangers en 8 muzikanten! Ieieieieieie!!!

En goed dat dat was. Magisch en episch. Surrealistisch ook, want ik kon soms niet geloven dat ik muziek dat ik al jaaaaren beluisterde nu opeens live aan het bekijken was. Echt echt zo zo machtig! De show duurde zo’n 2 uur, maar dat verveelde geen moment! Mocht gerust nog een paar uur langer geduurd hebben 😉

Ayreon Setlist Poppodium 013, Tilburg, Netherlands 2017, Ayreon Universe

Epica (18/10/2017)

Epica is toch wel één van mijn favoriete groepen. Ik zag ze al meermaals live en ze ontgoochelen nooit! Ook deze keer niet.

Een bijzonder strak concert met een heerlijke mix van nieuwe en oude nummers. Ik moet wel toegeven dat ik meer opgezweept werd door de oudere nummers. Ergens vind ik die toch specialer. Zou ik oud worden? 😉

Epica Setlist Muziekcentrum TRIX, Antwerp, Belgium 2017, The Ultimate Principle Europe

VUUR (08/12/2017)

VUUR is de nieuwe band van Anneke van Giersbergen, die sommigen misschien zullen kennen van The Gathering. In 2017 brachten ze hun eerste cd uit, en wat een plaat zeg!
De eerste keer dat ik er naar luisterde was ik precies niet echt mee. Ik vond het af en toe scheef klinken, alsof er regelmatig een onnatuurlijke noot werd aangeslagen. Maar bij de tweede luisterbeurt was ik verkocht en hoe meer ik luisterde hoe beter ik de muziek vond klinken. Dus ik zag er echt wel naar uit, naar dit concert.

En het was zaaaaalig! Dansen, springen en zingen van begin tot einde. Fantastische muzikanten en zangeres gecombineerd met schitterende nummers, kan niet fout gaan.

VUUR Setlist Biebob, Vosselaar, Belgium, European Tour 2017

En in 2018

Dit jaar zal waarschijnlijk een drukker concertjaar worden dan vorig jaar, gezien ik al een aantal concerten heb waar ik zeker naartoe zal gaan en een paar misschientjes. Zo heb ik al tickets voor Noel Gallagher, Ed Sheeran en een dag Graspop. Dit wordt trouwens de eerste keer dat ik naar Graspop ga… Spannend 😉
Daarnaast is ook sprake van naar Pinkpop in Nederland te gaan en terwijl ik dit hier schrijf ben ik nog aan het twijfelen of ik morgen naar Therion in Kortrijk zal gaan.
Dus ja, ik ga weer een muzikaal jaar tegemoet 😉

Gingen jullie vorig jaar naar concerten? Of heb je er gepland voor dit jaar?

Groetjes,
Charlotte

4 Comments

 • Geesje

  Hoi Charlotte,
  Ik ben naar 1 Concert geweest en wel 30 sept. de Rolling Stones, in Amsterdam , het was om nooit te vergeten.
  En dit jaar weet ik nog niet, groetjes geesje

 • Luova Tyttö

  Wat een leuke post! Zo gaaf dat jij naar Ayreon ging! 🙂 Super super vet! Mijn concert 2017 bestond maar uit twee namelijk Delain en Battle Beast. Dit jaar zien we wel wat er komt. Ik ga in ieder geval over negen dagen naar Rhaspody (of fire). Met in het voorprogramma The beast in black. Ik heb daar vreselijk veel zin in! En eigenlijk wil ik dit jaar Nightwish weer zien, maar ze komen wel in België en niet in NL. 🙁

  • Charlotte

   Ayreon was echt geweldig! Wist je dat hij deze zomer ook naar Graspop komt? Vandaar dat ik al een ticket heb 😀
   OMG, Rhapsody! Dat is zo nostalgisch voor mij. Ik wist niet dat ze nog bestonden, eigenlijk. Zal zeker geweldig zijn!
   Nightwish zal ik verzekers ook gaan. Als je het ziet zitten om naar België af te zakken, wil ik je gerust gezelschap houden!