Gemaakt

Wol(over)wegingen

Zoals jullie wel al gemerkt hebben, werk ik graag met Stylecraft Special DK wol. Jaja, ik zie sommigen al steigeren bij de benaming “wol” voor een acryl, maar dat bekt gewoon beter dan “garen”.
Soit, Stylecraft Special DK dus, ik werk daar graag mee, ook al weet ik dat dit niet beschouwd wordt als net zo kwalitatief als echte, duurdere wol. Sommigen halen hun neus er voor op, want het is goedkope briel, maar geef nu toe, in gebruiksgemak heeft deze wol toch veel voordelen? Geen speciaal wasregime, gewoon in de machine op 30°. Geen uren werk met vastspelden zodat het schoon kan drogen. Als je net als ik regelmatig iets maakt voor kindjes, dan is dit toch super belangrijk?

Plus, als ik zie hoe mijn nichtjes ravotten in de jurkjes die ik voor hen al maakte, dan ben ik blij dat ik geen honderden euro’s besteedde aan wol alleen. Zo kunnen ze gerust blijven ravotten en kind zijn, en de jurkjes die ik maakte ook dragen! Ik heb duizend maal liever dat ze verslijten door het dragen, dan dat ze – omdat ze bijvoorbeeld zo duur waren – in de kast blijven hangen tot ze er op een dag zijn uitgegroeid!
En al het wolsnobisme ter zijde, ik vind de kwaliteit van deze wol toch nog zo slecht niet zoals sommige plachten te geloven. De verschillende haak- en breiwerkjes van mijn hand met deze wol hebben al wonderwel het geravot doorstaan! Je ziet dat ze gebruikt zijn, maar ik kan niet geloven dat je dit met een duurdere wol ook niet zou zien, vooral niet als er op dezelfde manier mee wordt omgesprongen!

En dan moet ik ook even vermelden dat Stylecraft Special DK een bijzonder grote keuze aan kleurtjes heeft! Zalig!
Ik word daar echt hebberig van en moet met een klein gevoel van schaamte (een heel kleintje maar, hoor) toegeven dat ik minstens één bolleke in huis heb van elk van de 81 beschikbare kleuren.
Hoog tijd dus om eens mijn eigen kleurenkaartjes te maken. Ziet dat af!

Schoon hé?!
En wat ligt daar in het midden, hoor ik u denken?

Ewel, mijn nichtjes zijn ook eens door de kleurtjes gegaan en hebben hun bestelling voor nieuwe jurkjes geplaatst. Ik weet weer wat gedaan 😉

Groetjes,
Charlotte

P.S.: Neen, dit bericht werd totaal niet gesponsord. Ik schreef dit uit eigen beweging, zonder dat daar iets aan vast hangt! 🙂

5 Comments

  • nathalieke86

    Waar koop jij je Stylecraft? Ik haakte er vorig jaar een deken mee voor mijn dochtertje en wil nu graag nog 1 haken (want ik heb het zelf ingepikt).

  • zwartraafje

    Ik zou het je echter volledig gunnen hoor zo’n wol-sponsordeal. Volgens mij vinden je nichtjes alleen maar NOG leuker wanneer ze uit jouw grote collectie zelf hun kleurtjes mogen kiezen. Ik ben alvast benieuwd naar wat je ermee gaat maken.