Gelezen

Verbeelding Bookchallenge 2017:
Update 2

Net als vorig jaar doe ik weer mee met de uitdaging van Kathleen van Verbeelding.org, maar anders dan vorig jaar bekijk ik mijn vooruitgang slechts om de drie maanden. Hier is de update voor het tweede trimester van 2017!

Van april tot juni las ik 9 boeken, die allen wel ingezet kunnen worden voor een puntje van de uitdaging. Sommige puntjes werden al vorig trimester vervuld, maar andere kan ik nieuw afkruisen!


3. Een boek geschreven door meerdere auteurs
Illuminae werd geschreven door het duo Amy Kaufman en Jay Kristoff.

4. Een boek geschreven door iemand die jonger is dan jou
Sarah J. Maas is twee jaartjes jonger dan mij en van haar las ik dit kwartaal maar liefst 4 boeken: Throne of Glass en de volledige A Court of Thorns and Roses trilogie

5. Een waarvan er wereldwijd minstens 100.000 exemplaren werden verkocht
Voor dit puntje kan ik geen exacte cijfers vinden voor verkoop, maar ik ben er vrij zeker van dat zowel Throne of Glass als A Court of Thorns and Roses de kaap van 100000 hebben genomen, gezien hun immense populariteit!

7. Een boek gepubliceerd in 2017
Ik las deel 1 en 2 van de A Court of Thorns and Roses-serie opnieuw, om volledig voorbereid in het laatste deel A Court of Wings and Ruin te kunnen duiken, dat in mei dit jaar verscheen.
Neil Gaimans versie van de Noorse mythologie verscheen in februari dit jaar.
Ook al is het originele verhaal van Belle en het Beest eentje dat al in de 18e eeuw werd neergepend, dit exemplaar met de prachtige illustraties van MinaLima verscheen dit jaar in januari.

9. Een boek met een titel die meer dan vier woorden telt (want er gaat niets boven een boek met een lange titel)
De titel van de Nederlandse vertaling van deel 1 van de Serie Q van Jussi Adler-Olsen De vrouw in de kooi telt vijf woorden, terwijl de originele titel Kvinden i buret slechts 3 woorden telt.
Als we zo gaan spelen, dat we kijken naar de originele titel, dan heb ik nog Magnus Chase and the Sword of Summer gelezen, wat maar liefst 7 woorden telt. Op Goodreads krijgt het boek enkel de titel The Sword of Summer, maar dat is zoals in de boeken van Harry Potter de naam weg te laten, dus ja, voor mij telt dit zeker mee!
En als laatste tellen de titels van A Court of Thorns and Roses-serie allemaal 6 woorden.

10. Een boek met een titel die bestaat uit één woord
Illuminae vervuld zonder twijfel dit puntje.

13. Een boek met een illustratie op de cover
Illustraties als boekcover zijn hot, dus niet zo moeilijk om dit puntje te vervullen. Zowel Throne of Glass, de ganse A Court of Thorns and Roses trilogie, Noorse mythologie als Magnus Chase and the Sword of Summer hebben een illustratie op de kaft.

16. Een boek over reizen of waarin een reis een belangrijke rol speelt (roadtrip, wandeltocht,…)
In Illuminae reizen we door de ruimte, dus check

18. Een boek waarin één van de seizoenen centraal staat
Goh, strikt genomen staat niet één van de seizoenen centraal, maar in Magnus Chase and the Sword of Summer staat de zomer wel in de titel, dus voor mij is dit wel goed zo 😉

21. Een boek dat je al een keertje las
Twee herlezing dit trimester, met deel 1 en 2 van A Court of Thorns and Roses trilogie.

22. Een ver-van-je-bed-boek oftewel een boek dat zich aan de andere kant van de wereld afspeelt
Magnus Chase and the Sword of Summer speelt zich deels af in Boston, USA dus dat is toch wel vrij ver van mijn bed. Het speelt zich ook deels af in Walhalla, dus…
En als we voor meer realiteit gaan, vet tussen aanhalingstekens, kunnen we Illuminae ook wel ver van mijn bed noemen, gezien het zich hoofdzakelijk afspeelt in een ruimteschip in de ruimte!

26. Een boek met een vleugje magie erin (full on fantasy of magisch realisme)
Err, met al die fantasy dat ik lees is het niet zo moeilijk dit puntje te kunnen afvinken. Opnieuw alles van Sarah J. Maas, maar ook de Noorse mythologie bevat voldoende magie. In Belle en het Beest stikt het van de feeën met toverstokjes en ook Magnus Chase krijgt een gezonde dosis magie over zich heen.

30. Een eerste deel in een reeks
Weerom, veel eerste delen gelezen dit kwartaal: De vrouw in de kooi, Illuminae, A Court of Thorns and Roses, Throne of Glass en Magnus Chase and the Sword of Summer


In dit kwartaal kon ik mijn 9 gelezen boeken gebruiken voor maar liefst 13 puntjes van de Verbeelding Bookchallenge, waarbij ik in vergelijking met vorig kwartaal 7 nieuwe puntjes kan afvinken! Dit brengt mijn voorlopige tussenstand op 17/30!

En hoe ver zitten jullie al met de uitdaging?

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • trijnewijn

    Goed bezig zeg! Ik kan exact evenveel puntjes schrappen als jij 🙂 ik vrees wel dat het schrappen van de andere hoe langer hoe moeilijker zal worden.

  • zwartraafje

    Yes, je bent als sowieso niet gebuisd. 🙂 Ik heb een tijdje terug uit interesse eens het lijstje overlopen omdat ik nieuwsgierig was hoeveel puntjes ik kon afvinken op basis van de boeken die ik dit jaar las. Het bleken er meer te zijn dan ik had verwacht. Als ik me niet vergis kwam ik er nog 3 te kort.