Gemaakt

Verjaardagsrokjes

Het flamingojurkje was het laatste verplichte stuk op de agenda van mijn eerste jaar naailes. Maar daarmee was het schooljaar nog niet ten einde. We hadden nog een paar weken op overschot en mochten deze besteden aan projecten naar keuze.

Ik had nog een redelijk stuk van de flamingo/ananas-stof over, dus wou ik er graag nog iets van maken. De lerares stelde een rokje voor en dat zag ik helemaal zitten. Vooral toen ik in de Veritas een mooie appelblauwzeegroene glitter elastiek vond, waarvan ik dacht dat die schitterend samen zou gaan met het stofje.

Uit de restjes flamingo stof kon ik nog twee rechthoekige lappen stof krijgen, eentje voor de voor- en eentje voor de achterkant van de rok. Dan was het eigenlijk verbazend simpel om daar een rokje van te maken. De twee lappen aaneen stikken tot één koker, fronsdraden stikken, evenredig verdelen over de elastiek, deze vast stikken, de zoom stikken en klaar! Nu klinkt het super simpel en dat is het eigenlijk ook, maar als beginnend naaister was het toch wat zoeken. Vooral om die elastiek goed te krijgen. Maar toen ik het rokje af had, was ik direct verliefd op het resultaat. Heel meisjesachtig en het zat mijn metekindje als gegoten!

Door het mooie resultaat van dit rokje, kriebelde het meteen om nog rokjes te maken en er was nog tijd in de naailes voor een tweede idee.
Toen ik de glitterrekker bij Veritas kocht, kocht ik er ook een lap stof in solden. Een stuk van een halve meter in een fel oranje kleur. Het was eigenlijk gewoon de bedoeling die te gebruiken om te oefenen op mijn naaimachine thuis, maar door het maken van het bovenstaande rokje en het feit dat daar eigenlijk niet zo veel stof voor nodig is, kreeg ik zin om nog een rokje te maken en de fel-oranje stof had mij een idee gegeven. Een idee voor een tule-rokje!
Online vond ik een mooie zachte tule in een mooi zacht-oranje kleur dat perfect zou passen bij de fel oranje katoen van de Veritas. Met de hulp van de lerares flanste ik een patroon in elkaar en daarna dit rokje.

Super-blij met het resultaat! Precies zo feeëriek als ik het had gewild 🙂 En ik kan wel zeggen dat het een instant hit was bij mijn metekindje ook! Pirouettes waren meteen aan de orde 😀

En dit was meteen ook het allerlaatste stuk van de naailes. Vanaf dan stond ik er alleen voor met mijn eigen naaimachine. Zo veel heb ik nog niet gemaakt, maar ik maakte nog één ondertussen twee extra cadeautjes voor mijn metekindje haar verjaardag. Maar die toon ik een volgende keer!

Groetjes,
Charlotte