Gelezen

Verbeelding Book Challenge 2017:
Update 1

In tegenstelling tot vorig jaar, heb ik dit jaar besloten om niet meer maandelijks te kijken in hoeverre ik de uitdaging van Kathleen kan halen, maar het eerder maar om de 3 maanden te doen, per kwartaal dus.

Voor diegene die compleet uit de lucht komen te vallen, de Verbeelding Bookchallenge is een leesuitdaging opgesteld door Kathleen van Verbeelding, die je er toe aanzet buiten je gebruikelijke genre te lezen. Hiervoor stelde ze een lijst van 30 puntjes op en het doel is om te proberen voor het einde van het jaar voor elk puntje een boek te lezen.

Net als vorig jaar, ga ik het volledig overzicht van de uitdaging op een aparte pagina bijhouden, die je hier kunt vinden.

En dan is hier de allereerste update voor 2017!

In de eerste drie maanden van dit jaar verslond ik al 10 boeken. En, toeval of niet, met die 10 boeken kon ik al 10 puntjes afvinken!


2. Een boek met minder dan 200 pagina’s
Neil Gaimans Stardust telt, helaas, slechts 196 bladzijden. Voor mij mocht dit boek gerust heel wat langer zijn, maar nu is het net goed voor dit puntje!

4. Een boek geschreven door iemand die jonger is dan jou
Ik kon niet bij alle gelezen auteurs achterhalen hoe oud ze zijn, maar er zijn zeker al twee auteurs die voldoen, namelijk Alex Bell van het griezelige Frozen Charlotte en Lize Spit van het ontgoochelende Het Smelt

9. Een boek met een titel die meer dan vier woorden telt
Ook hier twee boeken met relatief lange titels: World of Ink and Shadow en The Love that Split the World

10. Een boek met een titel die bestaat uit één woord
Als tegengewicht bij het vorige puntje, waren er ook weer opnieuw twee boeken waarvan de titel slechts 1 woord telde: Eligible en Stardust

11. Een boek met een kleur in de titel
Ook al is het in de titel eerder bedoeld als een verwijzing naar de bloemen (sering), strikt genomen is het in het Engels ook een aanduiding voor de kleur lila: Lilac Girls

13. Een boek met een illustratie op de cover
Meer dan de helft van de gelezen boeken afgelopen maanden kunnen gebruikt worden voor dit puntje, maar de mooiste vind ik toch wel The Night Circus

15. Een boek over boeken of waarin boeken een belangrijke rol spelen
Ik twijfel een beetje of dit boek hier wel bij hoort, gezien het strikt genomen eerder het schrijven is die een belangrijke rol speelt, maar voorlopig ga ik het wel doen mee tellen: Worlds of Ink and Shadow van Lena Coakley

16. Een boek over reizen of waarin een reis een belangrijke rol speelt
Ook hier weer meerdere boeken die voldoen. De titel van Noah Barleywater gaat ervandoor geeft het al aan, maar ook in Stardust gaan we op een avonturentocht.

26. Een boek met een vleugje magie erin
Tsjah, dat is een vrij gemakkelijk puntje voor mij en het mag je niet verbazen dat ook hier weer meerdere boeken kunnen worden gebruikt.
In Worlds of Ink en Shadow wordt gereist naar fictieve werelden gecreëerd door het schrijven erover. Noah Barleywater gaat ervandoor is er eentje met magisch realisme en ook het sprookje Stardust zweeft ergens tussen magisch realisme en voluit fantasy. En ook in The Night Circus speelt magie een prominente rol.

28. Een boek dat iedereen en z’n moeder al heeft gelezen, behalve jij
En als laatste werd dit puntje ingevuld door Het Smelt.


Niet slecht zo na de eerste drie maanden en dat eigenlijk zonder er echt mee bezig te zijn. Ik lees gewoon wat ik wil lezen en zie achteraf wel of het binnen de uitdaging past. Tot nu toe konden dus alle boeken die ik las gebruikt worden. Top!

Doen jullie mee? En hoe loop het dan?

Groetjes,
Charlotte

One Comment

  • zwartraafje

    Ik heb eigenlijk nog nooit mee gedaan aan deze Challenge. Gek genoeg ben ik wel al enkele jaren lid van de Goodreads-groep. Dit jaar doe ik wel weer mee aan een Reading Bingo. Die moet ik binnenkort echt een nakijken want ik vermoed dat ik er na drie maanden heel wat van zal kunnen afvinken. Misschien moet ik toch ook maar eens kijken of ik wat boeken zou kunnen doorstrepen bij Kathleen haar lijstje.