Gemaakt

Nog een extra verjaardagspakje

Naast de zelfgemaakte kleren, kocht ik ook een aantal kleinigheden voor de verjaardag van mijn metekindje. De gekochte pakjes stonden vooral in het teken van haar artistieke tekentalenten, met een nieuwe set viltstiften, een set kleurpotloden en een paar vellen stickers. Als extraatje deed ik er nog een verrassingszakje van Trollz bij, want dat is blijkbaar in tegenwoordig.

En met die pakjes vond ik wel dat ik meer dan genoeg had als verjaardagscadeau, maar dat was dan opnieuw buiten de naaimachine gerekend.
Ik had eigenlijk net de pennenzak voor mezelf gemaakt en wou eigenlijk nog wat meer oefenen op mijn eigen naaimachine. Mijn pennenzak was wel goed gelukt, maar hij was nog niet perfect en zoals ze zeggen oefening baart kunst. Daarom besloot ik om nog een pennenzak te maken en als die lukte kon die ook nog bij de pakjes worden gevoegd.

Voor de stof ging ik voor restjes van de pyjama, waar ik nog net genoeg van had om zowel de buitenkant als de voering van een pennenzak mee te maken.

Opnieuw gebruikte ik dezelfde YouTube tutorial om het zakje in elkaar te flansen.

Omdat het stofje een heel licht katoentje was, heb ik wel vlieseline op zowel de buiten- als binnenstof gestreken. Kwestie van er toch wat stevigheid in te krijgen.
Voor de rits wilde ik een rode rits gebruiken, maar ik vond op dat moment geen rode rits van de goede lengte. Nu heb ik wel al gelezen dat je ook een langere rits kan gebruiken en die dan kan afknippen, mits je goed over het uiteinde naait, maar bon, op het moment van maken zocht ik toch nog een rits van de juiste lengte en moest ik mij tevreden stellen met een witte, wat uiteindelijk ook heel goed uit kwam.

En dat zijn dan alle pakjes voor de zevende verjaardag van mijn metekindje. En toeval of niet, het werden er zeven, als ik de hello kitty stickervellen niet mee tel 😉

En nu dit nog gaan inpakken. Daar heb ik ook weer mijn werk van gemaakt 😉 Maar dat toon ik jullie dan de volgende keer!

Groetjes,
Charlotte

One Comment