Gebeurd

Dezer dagen #1

Het bloggen is bij mij altijd een beetje zoals de zee geweest, met veel eb en vloed. Ik vind maar geen regelmaat dat mij lukt om vol te houden. Vorig jaar had ik voor het eerst een echte rubriek dat één keer per maand terug kwam, namelijk het overzicht van de gelezen boeken van de maand, en hoewel het mij niet altijd braafjes lukte om de rubriek tijdig te publiceren merkte ik wel dat ik zo meer inspiratie had om te schrijven.
Daarom wil ik dit jaar experimenteren met nog zo’n rubriek, die ik dezer dagen heb gedoopt. De rubriek is eigenlijk geïnspireerd op de As we speak-berichten die ik overal zie opduiken, maar omdat (1) ik probeer om geen Engels te gebruiken als dit niet moet, (2) ik terwijl we spreken nogal raar vond klinken en (3) ik een term zocht die breder ging dan enkel ‘op dit moment’, koos ik voor dezer dagen.
Het is dus de bedoeling dat deze rubriek allerhande onderwerpen aansnijdt met dingen die met bezig houden of die ik wil delen, zonder er een individuele blog aan te wijden. Hier gaan we met numero 1, hopende dat er nog meerdere nummers mogen volgen!


Aan het lezen: Eligible van Curtis Sittenfeld, een moderne hervertelling van Pride & Prejudice, en ik ben ik serieus aan het twijfelen of ik hem wel ga uitlezen. Ik hou op zijn tijd wel eens van een vlotlezende pulproman, maar miljaar wat een rotzooi is dit zeg, maar een boek in het midden aan de kant leggen blijf ik moeilijk vinden.


Aan het breien: In de kerstvakantie begon ik te breien aan een kort truitje dat al heel lang op mijn te-doen lijst stond. Het patroon heet Safire en ik brei het met Stylecraft Special DK in goud.
Volgens de vele reacties bij het patroon op Ravelry valt dit truitje nogal groot uit als je je gebruikelijke maat breit en omdat mijn stekenproef perfect was en ik een eerder aansluitend truitje wil voor op een kleedje te dragen, maak ik een maatje small. Ik ga ook voor lange mouwen in plaats van iets tussen lang en kort.
Ik ben nu bezig met de tweede mouw en alles ziet er goed uit, behalve dat het toch een beetje te nauw is uitgevallen. Ik ga proberen dit te verhelpen door nog een knopenband te breien, dan win ik toch wel een paar centimeters, denk ik. Ik heb dat nog nooit gedaan, dus dat wordt nog spannend!

   

Mijn tweede lopende breiwerk is mijn huidig treinproject. Het is een patroon dat ik vorig jaar al eens uitprobeerde, maar dan wegens een foutje teveel heb moeten uithalen. Maar nu ben ik echt wel gemotiveerd om de Bigger-on-the-inside-sjaal af te maken, want nu maak ik gebruik van levenslijnen. Ik laat me geen twee keer vangen 😉


In de naailes: Na de kerstvakantie gingen we in de naailes beginnen aan de pyjama. Het patroon hadden we net voor de vakantie al getekend en geknipt en ik had toen besloten een kinderpyjama te maken. Ik moest toen natuurlijk op zoek naar geschikte stof om na de kerstvakantie te kunnen verder doen en er werd mij aangeraden om eens naar In den Beer in Harelbeke te gaan.

   

Ik was eerlijk gezegd nogal overweldigd door de omvang van de winkel en gezien mijn bijna-nul-ervaring met kopen van stofjes vroeg ik hulp aan de dame achter de kassa, met vermelding dat ik eigenlijk totaal niet wist waar ik op moest letten. Eerlijk vond ik ze eerst niet echt behulpzaam, ik werd gewoon in de algemene richting gewezen waar ik moest kijken, terwijl klanten die na mij binnen kwamen – en die ze blijkbaar kende – wel werden bijgestaan. Maar bon, op het einde zag ik er blijkbaar toch zo verloren uit dat een andere dame medelijden met me kreeg en me kwam helpen kiezen.

Ondertussen werd in de naailes alle de stofdelen geknipt, werden het beleg en de kraag bekleefd en werden de merktekens genomen. Volgende week begint het echte naaiwerk.


Gegeten: Door de vrieskou had ik zo veel zin in hutsepot. Ik kan me niks lekkerder voorstellen bij zo’n weer.
Normaal maakt de mama meermaals per winter een hutsepot klaar waar ik dan in kan delen, maar omdat ze nu een operatie aan haar hand heeft gehad en nog niet opnieuw alles kan doen, is het er nog niet van gekomen. Ideaal dus om zelf eens te proberen maken en – ook al zeg ik het zelf – het was van lek m’n liptje. En jawel, zowel de mama als de papa gaven hun goedkeuring 😉

   


Geschrokken van: Een allergische reactie op het één of ander, waardoor ik een opgezwollen gezicht had en uitslag over gans mijn hals en borst. Ik weet nog niet wat de oorzaak was, maar ik vermoed een ingrediënt uit de ouderwetse blauwe Nivea. Heel raar om in de spiegel te kijken en jezelf niet te herkennen 0_0


Verrast door: De vitaliteit van mijn mini-orchidee. Ik kocht deze meer dan 2 jaar geleden in de Ikea en het is ondertussen al de derde keer dat hij scheuten maakt met bloemknoppen, terwijl ik niks speciaals doe. Alleen af en toe wat water en een warm plaatsje.


Aan het luisteren: Ayreon’s nieuwe single, The Day that the World breaks down. Benieuwd naar het nieuwe album, maar deze single beloofd alvast veel goeds!


Gekeken naar: Seizoen 4 van Sherlock. Naar mijn gevoel zijn de schrijvers slachtoffer geworden van hun eigen grootheidswaanzin. Voor mij was het er allemaal een beetje over en de laatste aflevering had te veel plotgaten.


Ik wil op reis naar: Waar ik dit jaar op reis zal gaan is nog niet beslist. Ik moet daarvoor eens dringend met vriendin L samenzitten.

Momenteel heb ik wel goesting in Cornwall (Engeland). Dit komt omdat ik onlangs ook keek naar het eerste seizoen van de BBC reeks Poldark en ik kon niet geloven dat de mooie landschappen met azuurblauwe zee wel degelijk in Engeland waren gefilmd. Het ziet er daar echt adembenemend uit en ik moet eens uitzoeken of er hier reisbureaus zijn die daar reizen naar organiseren!


En voilà, dat is alles wat ik kan bedenken voor deze eerste in de reeks. Ik had niet gedacht dat ik zo’n lang bericht ging kunnen schrijven 😉

En jullie? Wat houdt jullie deze dagen bezig?

Groetjes,
Charlotte

16 Comments

 • sigridkatkatkatoen

  Zo’n uitslag heb ik ooit ook eens gehad, ik kreeg mijn ogen niet meer open, zo gezwollen was mijn gezicht!
  Dat was toen een tester van Agnès B./Yves Rocher. Sindsdien gebruik ik van alles – zelfs shampoo of handcrème – hypoallergeen en hypersensitive ( nog nooit voorgehad met Nivea! ).
  En ja, fijn hé, zo’n orchidee. Sterke plantjes zijn dat! Ik heb er zo ook één staan in de badkamer, al 5 of 6 jaar. En zelfs al vergeet ik die af en toe water te geven, 2 keer per jaar geeft die witte bloemen, zo mooi!
  Al de rest wat je hebt opgeschreven , klinkt ook super!
  Wat betreft mijn ‘dezer dagen’… kan ik mss ook een blogje over schrijven 🙂
  Fijne zondag, Sigrid

  • Charlotte

   In maart heb ik een reeks afspraken bij de dermatoloog om een allergietest te doen. Ik wil wel weten waar het aan ligt, want voorheen heb ik nooit last gehad van Nivea en ik gebruik dat al quasi gans mijn leven. Maar voorlopig beperk ik mij ook tot producten waar niks van parfums ed in zit.
   Die mini-orchidee van mij is echt een mirakel, hoe hij blijft bloeien. Ik heb nog 1 andere, grote orchidee, maar die staat al een aantal jaar bloemloos. De plant maakte een tweede plant bovenaan een steel, maar die heeft nog steeds geen wortel. Dus ik weet niet goed of dat er ooit nog zal komen of niet.
   Ewel, het is zo vaak dat ik denk: “ooh, ik wil dat nog zeggen.”, maar het dan uiteindelijk niet doe omdat het niet in het kader van de blog past of gewoon nogal willekeurig klinkt. Met deze rubriek is alles mogelijk. We zien wel hoe goed ik het blijf opvolgen 😉 Baby-stapjes!

 • Nanita

  Wow, dat kort truitje! Ik heb het direct in m’n Ravelry bibliotheek gezet! Ik ben nog met kousen bezig 🙂 Fijn boekje aan het lezen, Disappearance at Devil’s Rock van Paul Tremblay. Had van hem A Head Full of Ghosts vorig jaar gelezen wat ik héél goed vond. Hahaha, “lek m’n liptje”?? Dat had ik nog nooit gehoord! Onze dialecten verschillen nog al wat hé, heb je de video onlangs gezien van “Ikea in’t Oilsjters”? 😀

  • Charlotte

   Gisteren gezien dat je dat boek aan het lezen was op Goodreads en meteen ook toegevoegd. Klinkt wel nogal griezelig, dus misschien niet lezen in het donker? 😉
   Oh neen, nog niet gezien, dat filmpje. Ik zoek het eens op!

 • Margaret

  Jouw nieuwe rubriek is nu al geslaagd. Goed idee om dat mooie vestje met eeen knopenband extra ruimte te geven. Wat een vervelende allergische reactie. Goed om een allergietest te doen. Als je weet waar het door komt, daan kun je dat vermijden of vervangen door iets anders.
  Zelf heb ik een paar keer een superheftige allergische reactie gehad. Het bleek alle keren aan iets heel anders te liggen dan waar ik zelf aan had gedacht.
  De Engelse kust ziet er echt prachtig uit.

  Groetjes, Margaret

  • Charlotte

   Dankje, Margaret.
   Als je nog tips hebt voor de knopenband, zij die heel erg welkom! Ik snap het principe wel en ik weet wat ik moet doen, maar heel veel uitleg vind ik niet direct.
   De allergietest kon pas in maart, wegens te volgeboekte dermatoloog. Ik ben wel benieuwd wat het nu was, want ik kan nu wel de Nivea de schuld geven, het kan ook iets compleet anders zijn. Wordt vervolgd dus!
   Ja hè? Ziet er zo idyllisch uit. De foto zat wel een beetje bewerkt zijn in de kleuren, vermoed ik, maar dan nog 🙂

 • zwartraafje

  Toen ik deze ochtend beneden kwam ontdekte ik dat de orchidee die ik in mei van onze vroegere buurvrouw kreeg terug in bloem was. Of eerder dat één van de knoopjes was open gegaan. Doorgaans lukt dat nooit dus mijn dag begon meteen goed. Nu ja, zo goed als het kan wanneer je een zware verkoudheid én buikgriep hebt. 🙂

  • Charlotte

   Och, zo toevallig. Leuk hè als zoiets je blij maakt zonder dat je daar eigenlijk moeitd voor hebt moeyen doen ^^
   Ai, klinkt niet goed. Veel beterschap!

 • M

  Leuk deze blogpost! Ik had de nieuwe Ayreon nog niet gehoord, maar man o man dat beloofd wat! Ik ben ook echt gek op Ayreon en kijk ook uit naar het nieuwe album. 🙂 Succes met je kinderpyama, maar dat komt vast wel goed!

  • Charlotte

   Ga je toevallig niet naar Ayreon Universe in Tilburg in september? Ik kijk daar zooooooooooo naar uit!
   En merci! Je ziet de pyjama hier zeker verschijnen. 🙂

   • Luova Tyttö

    Ik heb geen kaartjes… Snik, snik! Als jij wel kaarten hebt kan ik me voorstellen dat je er enorm naar uit kijkt! Ik hou Marktplaats nog wel even goed in de gaten of er nog kaartjes op komen. Want nondeju, zoals jullie zeggen, wat is The Day that the world break down een geweldig nummer! Ik kan niet stoppen met luisteren! Telkens als ik hem via YouTube luister moet ik op 3 minuten en 11 seconden even kijken. 😉 De zanger die er dan voor is vind ik stiekem wel prettig om naar te kijken. 😉

    • Charlotte

     🙁 Jammer. Wij zaten met twee achter de computer te refreshen en hadden geluk. Wij gaan de zaterdag. Ongelooflijk dat er drie dagen zo snel uitverkocht zijn! Maar ja, de lijst van zangers en muzikanten is wel fenomenaal!

     Lol, 😉 Haha Dat snap ik volkomen. Die biceps 😉 Plus, zo’n stem man! In Kamelot is hij ook fantastisch.

 • Ilse Verhoeven

  Wel een leuke rubriek hoor!

  Ik ben in twijfel over de scheepjes Cal 2017 op het moment.
  En ik weet dus ook niet zo goed of ik een nieuw haakproject ga starten.

  • Charlotte

   Is dat de Hygge sjaal? Die ziet er wel mooi uit.
   Ik heb nog nooit een CAL echt mee gedaan, want ik ken mezelf. Als het moet dan gaat er niks van komen.
   Qua haken ligt het hier weer een beetje stil. Na de 2 poppen van eind vorig jaar is de goesting een beetje weg, hoewel ik nog tal van ideeën heb voor poppen en nog keiveel andere dingen wil proberen. Alles op zijn tijd, denk ik dan 😉
   Alvast veel succes met kiezen!

 • Le petit requin

  Haha, lek m’n liptje, wat een zalige uitdrukking!
  Ben gezond jaloers op jouw orchidee! Ik vind het supermooie planten, maar het lukt mij maar niet om ze opnieuw te laten bloeien.
  Vies he, zo’n allergische reactie! Heb dat ooit één keer heel heftig gehad; mijn hele lichaam (behalve mijn gezicht) stond vol uitslag en ik ben er van flauwgevallen. Nooit geweten waaraan het lag, dus ik hoop maar dat ik nooit meer in aanraking kom met wat het ook was. Lijkt mij wel nog viezer als je er ook in je gezicht op reageert!

  • Charlotte

   Amai, flauwvallen en al? Dat is ook maar vies, denk ik. Ben nog nooit flauwgevallen en wil het niet meemaken. Brr!
   Ja, de mens is toch een raar beestje, soms. Allergieën worden alsmaar couranter blijkbaar…

   Die orchidee is denk ik een speling van de natuur, want ik doe echtig echt niks speciaals. Ik versta niet waar die haar voeding blijft halen 0_0