Gelezen

Verbeelding Bookchallenge – Augustus

Poeh, wat loop ik achter zeg met mijn recensies! Er zijn nog heel wat gelezen boeken dat ik deftig wou recenseren in hun eigen bericht, maar mezelf kennende zal het er waarschijnlijk niet meer van komen.
Ook het opvolgen van de Verbeelding Bookchallenge is een beetje op de achtergrond terecht gekomen. We zijn begot al november en ik moet nog de boeken van augustus overlopen! Laat ik er dan maar direct invliegen!

verbeelding-bookchallenge-08

Victoria Aveyard – Glass Sword

glass-sword-victoria-aveyard In juli herlas ik Red Queen van Victoria Aveyard, opdat ik Glass Sword goed zou kunnen beginnen. Dat is namelijk het vervolg op Red Queen en die laatste heb ik twee keer graag gelezen. Het is niet het meest originele of intelligente boek uit de boekenkast, maar bijzonder entertainend. En soms heb je niet meer dan dat nodig om hoge verwachtingen te creëren voor deel twee. Helaas worden deze verwachtingen belange na niet ingelost in Glass Sword.
Als ik dit boek in één woord zou moeten samenvatten, dan zou ik kiezen voor saai. Maar zo langdradig zeg. Op geen enkel moment kon het me grijpen of boeien. Dus ja, voor mij heeft deze serie afgedaan. Teleurstellend.

» Verbeelding Bookchallenge:
 • 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst
 • 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat
 • 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las

J.K. Rowling, Jack Thorne & John Tiffany – Harry Potter and the Cursed Child

harry-potter-and-the-cursed-child-jk-rowling-2 Ik ben een GI.GAN.TISCHE fan van Harry Potter, dus mijn verwachtingen voor dit aangekondigde achtste verhaal lagen echt wel bijzonder hoog. Te hoog misschien.
Tot op heden ben ik er nog altijd niet helemaal uit wat ik er van vind. Het is wat moeilijk te verwoorden. Ik wou hier een korte recensie schrijven, maar terwijl ik schrijf blijf ik maar meer en meer dingen bedenken die ik wil verwoorden, dus ik zal er toch nog een apart bericht over schrijven. Voor nu ga ik gewoon zeggen dat ik een beetje in tweestrijd ben over dit verhaal. Er waren dingen die ik goed vond, dingen die ik minder goed vond en dingen die mij verontwaardigden.

Preston & Child – White Fire

white-fire-preston-child Ik ben al heel lang liefhebber van de boeken van Preston & Child, en dan vooral hun thrillers met Special Agent Pendergast zijn mijn favoriet. Perfecte zomerlectuur!

In White Fire (Wit Vuur) trekt Corrie Swanson, de protegee van Pendergast, naar een luxueus skioord dat honderden jaren eerder een mijnstad was. Voor haar thesis wil Corrie de lichamen van acht mijnwerkers onderzoeken die door een beer werden opgegeten. Hoewel ze eerst probleemloos toestemming krijgt voor haar onderzoek, wordt ze, eenmaal ter plaatse, grondig tegengewerkt door de uitbaters van het skioord. Hierdoor neemt ze het heft in eigen handen en werkt zich zo serieus in de puree. FBI-agent Pendergast snelt haar te hulp en ontdekt een mysterieus verband met een verloren gewaand Sherlock Holmesverhaal. Wanneer brutale brandstichtingen het leven van de rijke toeristen bedreigt, wordt Pendergast’s onderzoek een reis tegen de klok.

Weerom een spannende, verrassende thriller dat uitermate vlot leest. Alleen vond ik dat Corrie te vaak domme, zelfzuchtige beslissingen nam, waardoor ik meermaals luidop “Gij domme kalle.” heb gezegd. Maar verder van derest heb ik het boek heel graag gelezen. Het extra element van het Sherlock Holmesverhaal vond ik heel leuk en goed gevonden.

» Verbeelding Bookchallenge:
 • 3. Een detective

Kevin Valgaeren – Seance

seance-kevin-valgaeren Seance van Kevin Valgaeren was een toevallige ontdekking. Ik zag die liggen toen ik in de Standaard Boekhandel was en de kaft trok mij meteen aan. Toen ik de achterflap las en de beschrijving gothic novel zag staan was ik meteen verkocht. Een extra factor dat me het boek deed kopen, was dat het door een Vlaamse auteur werd geschreven. Te vaak lees ik boeken van Engelstalige auteurs, door het internet en worden onze Vlaamse schrijvers wat vergeten. Seance werd dus aangekocht en ik heb het me nog niet beklaagd.

In Seance volgen we Dr. Francis Whitman, een 19de eeuwse chemist wiens moment van glorie en ontdekking al een paar jaar achter hem ligt. Hij wordt benaderd door een journalist om een seance van Elizabeth Archer bij te wonen. Elizabeth beweert namelijk dat ze een geest kan oproepen van een ver familielid met de naam Katie King. Katie loopt tussen en interageert met de gasten net zo echt als een mens van vlees en bloed. Er is echter veel scepsis, gezien Ms. Elizabeth nooit samen met de geest wordt gezien en Katie ook nog eens als twee druppels water op Ms. Elizabeth lijkt. De journalist wil dat Dr. Whitman de seance op een wetenschappelijke manier analyseert om zo de echtheid van Ms. Archers opgeroepen geest te bewijzen of te weerleggen.

Een heel sfeervol geschreven verhaal dat je zo naar het mistige Londen van de 19de eeuw transporteert, zelfs in putje zomer. Vooral het taalgebruik doet je zo geloven dat je in het verleden zit. De titel gothic novel volledig waardig.
Het verhaal zelf laat je raden tot het einde en is goed uitgewerkt. Een paar elementen vielen mij, wetenschapper zijnde, in eerste instantie iets tegen. Maar gezien alles verteld wordt uit het standpunt van Dr. Whitman, kan ik mij er toch mee verzoenen.
Sterk boek dat me benieuwd maakt naar het andere werk van Kevin Valgaeren!

» Verbeelding Bookchallenge:
 • 2. Een horror boek
 • 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat
 • 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden

3 Comments

 • Le petit requin

  Hahaha, “gij domme kalle” 🙂
  Ik ben vooral benieuwd naar de nieuwe Harry Potter, maar omdat ik de reeks zelf in het Nederlands gelezen heb, wil ik hem liefst ook in die taal lezen, kwestie van tenminste door te hebben of er over een nieuw of een oud personage gesproken wordt 🙂 Nog even wachten dus tot ik hem in België kan kopen/uitlenen; ben wel benieuwd naar je uitgebreider bericht erover!

  En euhm, ik ben bezig mijn boekenblogje over juli en augustus af te werken. Het kan dus nog erger, ahum 🙂