Gebeurd

Gezwicht

Een poosje terug deed ik een oproep op de blog om mij uit de nood te helpen met een restje Stylecraft Special DK wol.
Ik ben bezig met nog een jurkje voor één van mijn nichtjes, met het oog om mijn wolvoorraad wat te minderen, maar bleek dat ik net een beetje roze wol te kort had om één van de mouwtjes te breien.

bulle-2-02

In navolging van mijn oproep, kreeg ik een aantal lieve reacties met suggesties en tips, maar jammer genoeg kon niemand mij aan het beetje wol helpen.
Het beste zou dan zijn geweest dat ik aan de slag ging met één van de tips die ik kreeg, om bijvoorbeeld de mouwtjes eventueel met een ander kleur te alterneren. Maar ja, als Charlotte iets in haar hoofd heeft, dan raakt ze daar niet zo gemakkelijk van af. Dat jurkje moest en zou volledig in roze gebreid worden.

Ik overwoog even om een ander roze uit de voorraadbak te gebruiken, maar dat vond ik verschrikkelijk vloeken. Het jurkje werd dus even aan de kant gelegd, maar het bleef mij toch parten spelen.

En dan, puur bij toeval – zo’n toeval waarbij je zonder enige intenties naar webwinkels surft zo 😉 – ontdekte ik dat ze ook vanuit België Stylecraft Special DK verkopen. Ik ontdekte zelfs 2 webwinkels: Knussel.be en BollekeWolDesign.be
En dubbel toevallig, op het moment dat ik ze ontdekte was het dag van de webshop en gaf Knussel.be hiervoor 10% korting.

Tjah, hoe kan ik daar in hemelsnaam dan aan weerstaan?
Gevolg: 26 bolletjes in mijn winkelmandje en niet lang daarna in mijn handen

Van links naar rechts: Rij 1: Spice - Sherbet - Pale Rose - Aspen - Boysenberry - Citron - Cypress Rij 2: Duck Egg - Empire - Fondant - Fuchsia Purple - Grass Green - Grey - Kelly Green Rij 3: Lime - Lobelia - Mustard - Petrol - Pistachio - Sage - Silver Rij 4: Storm Blue - Tomato - Wisteria - Cream
Van links naar rechts:
Rij 1: Spice – Sherbet – Pale Rose – Aspen – Boysenberry – Citron – Cypress
Rij 2: Duck Egg – Empire – Fondant – Fuchsia Purple – Grass Green – Grey – Kelly Green
Rij 3: Lime – Lobelia – Mustard – Petrol – Pistachio – Sage – Silver
Rij 4: Storm Blue – Tomato – Wisteria – Creamx2

Njammie!
Ik blijf mij maar vergapen aan het assortiment kleuren van dit merk. Echt heerlijk. Ik had al een redelijk grote voorraad kleurtjes Stylecraft, maar door de populariteit van dit acryl garen in de UK, blijven ze maar nieuwe kleurtjes aan hun gamma toevoegen. De teller staat nu al op 74 tinten. En door bovenstaande aankoop heb ik er nu 64 tot mijn beschikking!

Zo leuk om naar te kijken en om mee te spelen en combineren!
Zo leuk om naar te kijken en om mee te spelen en combineren!

Wat ik er allemaal mee ga maken weet ik nog niet. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Eén ding is wel zeker: dat ene mouwtje komt wel in orde 😉

gezwicht-03

5 Comments

 • An Valenteyn

  Tof maar zo geraak je nooit door je voorraad :p
  Ik zou met het nieuwe bolletje die bovenrand van de trui zelf, de ribbel dus van enkel rechts te breien, breien ipv 1 mouw omdat als er toch licht kleurverschil op moest zitten je er dan minder gaat van merken dan bij een mouw.

  Groetjes van An

 • Cindy

  Kleurtjes om vrolijk van te worden! Meer moet dat niet zijn met deze grijze herfstdagen!!

 • zwartraafje

  Zo grappig. Maakt een jurkje om wolvoorraad in te perken – komt net niet toe – koopt wol bij. 🙂
  Maar ik herken het hoor. Als je vaak creatief bezig bent krijg je nu eenmaal steeds meer materiaal bij elkaar.

 • Nanita

  Oh woooow wat een fantastische voorraad! 😀
  Stylecraft is gewoon super hé! En bedankt voor de tip van de Belgische webshops, dat wist ik dus niet. Er staat geloof ik ook een aankoop te wachten hier… 😉

 • Isabelle

  oh ik heb er daar ook al gekocht, heb er niet aan gedacht, maar de verzendkosten vanuit de UK zijn meestal nog goedkoper daarom dus 😉 Ik heb daar ooit besteld omdat de kleur die ik nodig had er niet meer was bij Deramores waar ik normaal bestel 😉
  Maar ik snap echt niet waarom jij telkens van één kleur één bol koopt hoor 😉 😉