Gemaakt

Uit de vergetelheid #1

Als je mij al een tijdje volgt dan weet je waarschijnlijk wel dat ik de gemiddelde aandachtsspanne van een mug heb. Eén dag plaats ik overenthousiast een bericht over een bepaald project om het dan de andere dag gewoon weer vergeten te zijn. Zo verzamelde ik over de jaren heen niet alleen heel veel wolletjes, maar ook aardig wat half afgewerkte projecten.
Nu dacht ik dat het misschien eens geen slecht gedacht zou zijn om al die vergeten werkjes eens op te duikelen. Ik heb in elk hoekje, elke zak, elke mand en kast gekeken en eindigde met 13 verwaarloosde projecten. Al bij al valt het eigenlijk nog mee, vind ik. Mijn grootste probleem, als je het al dat kunt noemen, is nog steeds gewoon niet beginnen aan geplande ideeën.

13WIPs

Over de komende weken ben ik van plan om elk van die verloren werkjes hier eens in het spotlicht te plaatsen. Zo hoop ik om er hernieuwd enthousiasme voor te kunnen vinden. Of in het slechtste geval een andere bestemming.
Jullie meningen en ideeën zullen mij hier zeker bij helpen, dus niet verlegen zijn 😉 !

Vandaag heb ik het over:

Kussensloop geïnspireerd door Arctic Strawberries

In 2010 deed ik op de blog van Arctic Strawberries mee aan een wedstrijd. Ze had een kussensloop gehaakt met kleurrijke granny squares, maar was zelf geen fan van het resultaat. Daarom besloot ze de sloop weg te geven op haar blog en ik won die kussensloop!

ASCC-001

Ik was danig onder de indruk van die kussensloop en besloot toen dat ik er zelf ook een bijpassend exemplaar van wou maken. En zo begon ik uit te vogelen hoe de granny square in elkaar zat en, eenmaal de code gekraakt, begon ik vierkantjes te haken uit mijn substantiële voorraad Zeeman Super Soft.

AS CCI - 03

In totaal haakte ik 16 vierkantjes. Van de join-as-you-go methode had ik toen nog niet gehoord, dus ik haakte de vierkantjes afzonderlijk. En toen, tjah, en toen werd het project een beetje vergeten.
Deze 16 vierkantjes vond ik terug onderaan een zak. Ze zien er wel leuk uit, maar ik betwijfel of ik het project ooit zal af maken. Het interesseert me eigenlijk niet meer zo.

Vraag is nu natuurlijk wat ik dan wel met deze 16 reeds gehaakte vierkantjes kan doen? Ik wil gerust nog wel een paar vierkantjes bij haken, maar zie het eigenlijk niet zitten om er nog tientallen bij te maken. Dus ja, ik zit een beetje vast. Weg gooien vind ik nu ook weer een zonde. Dus als iemand een idee heeft, laat mij gerust iets weten!

Groetjes,
Charlotte

16 Comments

 • Ans

  Je kunt deze granny’s , en evt andere niet affe projectjes, misschien doneren aan de Breimadammen? Zij weten daar vast wel een goede bestemming voor. Of je maakt er een dekentje van voor een sterrekindje. Mogelijkheden genoeg.

  • Charlotte

   Aan doneren had ik ook al gedacht, maar dan denk ik dat 16 zo’n vierkantjes misschien wat zielig weinig is. Een klein dekentje heb ik ook al aan gedacht. Als ik nog een rand rond elk vierkantje maak om het zo met een join-as-you-go te verbinden kan ik misschien toch nog iets van een bruikbare grote bekomen.

  • Charlotte

   Ooh! Dat vind ik een super leuk idee! Dan moet ik wel nog bedenken hoe ik een inwendig kussentje ineen kan flansen. Ik heb geen naaimachine en ook al had ik één, heb er nog nooit mee gewerkt, maar met de hand is dat misschien wel doenbaar om te naaien. Hmmhmm, je brengt me op ideeën 😉

   • CarlaK

    Hoi Charlotte,
    als je me de afgewerkte maat binnenkussentje doormailt wil ik met plezier 8 witte kussentjes voor je naaien met de naaimachine, je hoeft ze dan alleen zelf nog te vullen en het keergat met de hand dicht te naaien, dat scheelt een hoop werk.
    Liefs!

    • Charlotte

     Oh waauw, zo lief. Maar voor deze vierkantjes heb ik toch besloten geen speldenkussentjes te maken. Misschien een andere keer, als je aanbod blijft gelden 😉

 • Lizette

  Oei, dit is wel herkenbaar! Van die projecties die blijven liggen en eigenlijk je aandacht niet genoeg hebben om ze nog eens af te maken… wat goed dat je dat deelt en inspiratie hoopt op te doen! Misschien nog 4 of 8 vierkantjes erbij haken, aan elkaar zetten en dan nog een flinke rand erom? Dan heb je misschien een leuk minidekentje voor in een maxicosi of wiegje als kraamkadootje. ’t Is maar een idee…

 • Margaret

  Ik beken. Ik heb ook zo’n mooi stapeltje WIP’s die liggen te wachten. Sinds begin van het jaar gebruik ik een paar dagen per week de 15-minuten-regel. Ik leg leuk haakwerk klaar én een van de WIP’s. Dan werk ik eerst een kwartiertje (of iets langer als ik daar zin in hebt) aan de WIP en daarna mag ik aan mijn leuke haakwerk verder. Zo heb ik in de afgelopen weken al heel wat werk afgemaakt. Met een heerlijk gevoel.

  Jij hoeft voor de voorkant van het kussen nog maar 9 granny’s te haken. Haak er iedere dag 1 of 2. Naai deze voorkant daarna op een kant en klaar kussen en klaar is je leuke kussen. Of naai een stoffen achterkant aan de gehaakte voorkant en maak zo een kussen.
  Ik ben benieuwd wat je ervan maakt.

  Veel haakplezier, Margaret

  • Charlotte

   Die 15-minuten regel klinkt echt interessant! Misschien moet ik die ook eens toepassen!
   Goh, in een kussen heb ik eigenlijk geen zin meer. Ik kan die ook niet echt gebruiken, vandaar. Ik twijfel…

 • Patricia

  Ik ken het. Zelf heb ik nog (ergens) werkjes liggen van 30 jaar geleden die nog niet af zijn ( !!) Veelal borduur dingen, die ik niet zo goed meer kan zien. Ruim een jaar geleden weer begonnen met haken en er zijn er weer een paar bij gekomen.Ik moet maar weer eens de zolder op om alles op te zoeken.
  Die granny’s zou je kunnen gebruiken voor een tas(je). Al dan niet voeren en mee nemen voor al die boodschappen die niet meer in een plastic tas mogen.
  Succes 🙂

 • kaddee

  Beste Charlotte, ik denk maar: eindelijk iemand die “normaal” is, want ik word echt deprimo van die bloggers die mum of 5, animals, met job, en haken en breien, en naaien etc en dan nog patronen ontwerpen, kleedjes verkopen (met mooiere foto’s dan de chiqueste merken, dus ook nog een opleiding van fotografie achter de rug hebben), klassen organiseren…hoe doen die dat in godsnaam allemaal in die 24 uur per dag????
  Maar met dat rondsnuffelen, denk ik aan 3 dingen die ik gezien heb waar je misschien iets mee kan doen: 1. op Ravelry is er een mevrouw die dieren maakt van zulke lapjes – voor inspiratie:(www.ravelry.com/designers/heidi-bears) en die kan je dan als cadeau geven (moest je die lapjes niet meer kunnen zien na al dat werk), ‘Nienepien’ heeft er een tochthond van gemaakt, die kan misschien nog dienen achteraf…
  2. een vestje van maken voor de zomer voor jezelf, zie(http://lucylaine.canalblog.com/archives/2012/01/20/23294551.html)
  3. of je kan er een bekleding/overtrek voor een kruk van maken, zie http://www.copyepaste.com/search/label/croch%C3%AA?updated-max=2014-02-11T08%3A30%3A00%2B01%3A00&max-results=2,
  of voor een zetel die moet opgefrist worden, en dan de zon brengt in huis, zie http://www.copyepaste.com/search/label/crafts?updated-max=2011-06-04T01:30:00%2B02:00&max-results=20
  En als je echt niet weet wat ermee te doen, zou ik ze naar de kringwinkel brengen, daar vinden ze vast een nieuwe thuis!
  Ik wens je in ieder geval veel plezier ermee!

  • Charlotte

   Haha, ik begrijp wat je wil zeggen. Ik vraag het me soms ook af. Ik heb geen kindjes, maar wel een voltijdse job en ik heb heel vaak gewoon geen goesting in bloggen en dan is het hier soms weken na elkaar heel stil.
   Wow, zo veel ideeën! Bedankt, ik bekijk het eens allemaal 🙂

 • zwartraafje

  Ik ben ook ooit begonnen aan het maken van zo’n Granny Square-plaid. Tot ik halverwege besefte hoeveel meer ik er nog nodig had en dat ik die dan ook nog is allemaal aan elkaar moest zetten. Uiteindelijk heb ik heel wat sjaals met die vierkantjes gemaakt. Ik heb al is gezien dat sommige er een handtasje van maken, maar ik vermoed dat je er dan nog wat extra zal moeten haken.