Gelezen

Boekenbuit juli

Lezen doe ik tegenwoordig het meest op mijn e-reader. Die kocht ik bijna 3 jaar geleden en heeft sindsdien een vast plaatsje in mijn handtas veroverd (lees meer hier). Maar dat betekent niet dat ik geen papieren boeken meer koop. Ik ben verzot op het kopen van boeken, even verzot als op het kopen van wollekes! Deze maand alleen al kocht ik meer boeken dan normaal en ik vond het wel eens leuk om mijn recentste boekenbuit hier eens te tonen. Kwestie dat ik ze zelf niet vergeet, zoals zo vaak met de wollekes 😉

boekenbuit 001

1. The Blood of Olympus door Rick Riordan

Bloo of Olympus Ik ben al vele jaren grote fan van Rick Riordan. Het begon allemaal toen ik begon met zijn Percy Jackson-reeks, in afwachting van een nieuwe Harry Potter. En mannekes, was dat even een schot in de roos! Helemaal mijn ding!
Het is geen Harry Potter, maar eerlijk gezegd, daar kunnen weinig boeken aan tippen naar mijn bescheiden mening. Dat gezegd zijnde, ik hou enorm veel van Rick Riordans vertelstem. Komt daar nog eens bij dat hij zijn inspiratie haalt uit mythen en sagen en dan is Charlotte helemaal verkocht!

The Blood of Olympus (Ned. Bloed van Olympus) is het laatste boek uit de Heroes of the Olympus-reeks, het vervolg op Percy Jackson. Daar waar de Percy Jackson-reeks vooral over Percy Jackson (jah, duh) en de Griekse goden ging, komen er in deze reeks vele nieuwe personages en de Romeinse versies van de gekende goden aan bod. Ik ben heel benieuwd hoe de reeks afloopt.


2. The Death Maze door Ariana Franklin

The Death Maze Ariana Franklin Mijn eerste boek van Ariana Franklin kocht ik op rondreis in Engeland. Het was het eerste boek uit de reeks “Meesteres van de kunst des doods”. Ik werd eerst vooral aangetrokken door de cover en een beetje ook door de geweldige voornaam van de schrijfster, maar natuurlijk sprak de korte inhoud mij ook aan.

Ik las dit boek ook uit tijdens mijn rondreis en ik herinner me nog dat ik het eerst wel wat moeilijk vond om er in te komen, omdat de schrijfstijl iets moeilijker is dan bij de Young Adults die ik zo veel lees. Maar eenmaal het ritme gevonden vond ik het boek geweldig!
Geschiedenis, detective en girl-power! Huplaba, meer heb ik niet nodig! Ik nam me dan ook voor om de schrijfster in de gaten te houden en het duurde even, maar nu heb ik boek 2, The Death Maze (Ned. De slangenkuil) eindelijk te pakken.


3. Hollow City door Ransom Riggs

Hollow City Ransom Riggs Hollow City (Ned. Omhulde stad) is het vervolg op het enorm gehypte Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (Ned. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine). Deze laatste las ik eind vorig jaar en ik was er eigenlijk niet zo erg van onder de indruk. Niet dat ik het bijzonder slecht vond, maar ik vond het nu ook weer niet zo geweldig als overal werd beweerd. Het verhaal vond ik niet zo boeiend en de oude, bizarre foto’s doorheen het boek waren voor mij eigenlijk zowat het enige wat het boek speciaal maakte. Pas naar het einde toe begon het verhaal wat interessanter te worden, en dat is ook de reden waarom ik boek 2 kocht. Ik zal het waarschijnlijk pas later dit jaar lezen, zo rond Halloween lijkt mij perfect voor dit boek.

Leuk weetje, boek 1 van deze reeks zal worden verfilmd door de machtige Tim Burton. Ook al vond ik het verhaal niet zo schitterend, ik ben benieuwd wat meneer Burton er van maakt! De atmosfeer gecreëerd in het boek ligt alvast al helemaal in zijn stijl.


4. Red Queen door Victoria Aveyard

Red Queen Victoria Aveyard Red Queen (Ned. Rode Koningin) is één van die boeken waar ik toevallig bij uit kwam via Goodreads. Je leest de korte inhoud van één boek, er wordt je een ander boek aangeraden op basis van het boek dat je net bekeek en zo kan je oneindig verder klikken.
Zo kwam ik dus bij dit boek terecht. Waarom ik dit boek kocht en niet één van de vele andere die ik tegen kwam? Iemand op Goodreads beschreef dit boek als een kruisbestuiving tussen Game of Thrones en The Hunger Games. Geen verdere uitleg nodig, zou ik zo denken 😉
Hopelijk lost het nu wel de verwachtingen in!


5. A Court of Thorns and Roses door Sarah J. Maas

A Court of Thorns and Roses
Dit boek leerde ik kennen via de blog van Kathleen, Verbeelding.org.
Kathleen en ik hebben een vrij gelijklopende smaak wat boeken betreft en toen ze een reuze-enthousiaste recentie voor dit boek schreef, moest ik het gewoon zelf ontdekken.
Plus, A Court of Thorns and Roses (Ned. nog niet gekend) werd geïnspireerd door Belle & het Beest. Opnieuw, meer uitleg is niet nodig. Ben reuzebenieuwd of ik er ook zo enthousiast over zal zijn als Kathleen.


6. The Kiss of Deception door Mary E. Pearson

The Kiss of Deception
Deze aankoop is ook weer het gevolg van een klik-sessie op Goodreads. Plus, ik vond de cover heel mooi 😉 Ja, ik weet het, don’t judge a book by its cover, maar de cover is toch het eerste wat de aandacht trekt. En uiteraard spreekt het verhaal me ook wel aan. Beetje cliché misschien, maar The Kiss of Deception (Ned. nog niet gekend) lijkt mij een perfect lezen-zonder-nadenken-guilty-pleasure boek en ik heb zo vaak nood aan dergelijke boeken. We zien dus wel wat het geeft!


7. The Archived door Victoria Schwab

The archived
The Archived (Ned. nog niet gekend) stond al heel lang op mijn te lezen-lijst en dat is dan ook de reden waarom ik het kocht. Ik wist eerlijk gezegd niet meer waar het over ging *bloos*, maar toen ik de achterflap opnieuw las begreep ik meteen waarom ik het wou (en wil) lezen. Ik ben volledig geïntrigeerd door het verhaal en het lijkt me ook heel origineel. Heel curieus!


8. The Martian door Andy Weir

The Martian
The Martian (Ned. Mars) is denk ik niet een typisch boek voor mij. Ik heb dan ook even getwijfeld om het te kopen, maar ik blijf er van alle kanten door bestookt worden, dat ik dan maar heb toegegeven. Het zou een bijzonder grappig boek zijn en het wordt ook al verfilmd (met Matt Damon in the hoofdrol). Ik zal het boek dus met een open geest benaderen en hopen dat het me kan betoveren.


Dat was het dan. Acht boeken kocht ik al deze maand. Drie als een vervolg op een reeds gelezen boek(en). Hopelijk zitten er bij de overige vijf niet te veel flops (zoals The Miniaturist laatst). Jullie lezen het hier ongetwijfeld!

Groetjes,
Charlotte

5 Comments

  • Charlotte

   Ja, ik ben er alvast heel nieuwsgierig naar. Ik laat het hier zeker weten hoe het me is bevallen, wanneer ik hem uit heb.
   Wat lees jij zoal?

 • Monique

  Dit is wel heel toevallig… Want wat viel er vandaag op de mat: Red Queen en Kiss of Deception 😀 (plus Pivot Point en The Winners Crime – vooral de laatst is denk ik echt een aanrader voor jou!). Ik had ze al gelezen, als ik iets goed vindt wil ik graag naast het ebook het echte boek hebben 😉 Plus ik ben vandaag in “A Court of Thorns and Roses” begonnen te lezen, enkel en alleen om het Belle-element, ik heb een hekel aan fairies 😀 Wel heel toevallig dat ik dezelfde titels hier langs zie komen, zeker na je review over The Miniaturist waar ik het volledig mee eens ben. Gelukkig zijn we goodreads-vrienden, ik ga je schappen eens bekijken haha!

  Red Queen is een aanrader, ik vond hem zelf wel erg goed hoewel ik zoiets had van “dat plot heb ik al iets te vaak gelezen”. Maarja, toch ’s nachts doorgelezen dus dat zegt wel wat!

  Kiss of Deception is een grotere aanrader wat mij betreft! Briljant plot, het komt alleen een beetje langzaam op start. Het tweede deel is net uit overigens 😉

  Nog een aanrader als je de crossover GoT en Hunger Games wel ziet zitten: An Ember in the Ashes van Tabaa Sahir.

  Veel leesplezier!

  • Charlotte

   Ach, je meent het? Wow, das inderdaad héél toevallig en een beetje creepy 😉
   Maar hey, super om te lezen dat ik waarschijnlijk geen flops heb gekocht! Ik ben meteen een stuk enthousiaster over Kiss of Deception!
   Haha, ik zie dat je meteen ook The Archived hebt toegevoegd! ^_^
   En bedankt voor de andere tips! Ga die meteen eens gaan bekijken zie!

   Groetjes,
   Charlotte

   Edit: en mijn te lezen-lijst is net weer gegroeid 😉

   • Monique

    Oeps, ik zie het nu pas! Ik had meldingen ingeschakeld, maar voordat ik de email had bevestigd, had je al gereageerd, dus ik zag het niet… Sorry! Ik heb inmiddels wel A Court of Thorns and Roses uit, en ik vind hem erg goed! Het is wel meer NA dan YA, wat expliciete scènes die ik persoonlijk wat minder vond.

    Maar inderaad, een beetje creepy haha! Maar wel heel leuk 😀 En ja, The Archived staat nu op mijn lijst en ereader 😀 maar eerst The Martian nog, voordat ie verfilmd wordt. En ik ben Kiss of Deception weer aan het lezen omdat ik deel 2 net binnen heb, jeej! Ik zag dat jouw lijst ook weer gegroeid was, leuk! Geniet ervan, en ik ben heel benieuwd naar de reviews die ongetwijfeld gaan verschijnen 😉