Gelezen

Boekenworm

Een boekenworm ben ik al mijn héle leven.
Als kind was naar de bibliotheek gaan echt een feest. Die geur van boeken, die verrassingen die op de loer liggen, die sprookjeswerelden binnen bereik,… Toen ik ouder werd en zelf centjes had om uit te geven, werden boekenwinkels net zo aantrekkelijk als bibliotheken. Met de tijd werd de bibliotheek zelfs naar de tweede plaats verbannen, gezien die niet altijd helemaal mee waren met de nieuwste boeken; of de nieuwste waren altijd uitgeleend wanneer ik die wou. Mijn boekenkasten begonnen te klein te worden voor al mijn aankopen.

Spoel een paar jaar door.
Lang was ik al aan het twijfelen over héél het e-reader en e-book concept. Dat was toch belange na niet zo morantisch als een echt papieren boek met ritselende blaadjes, geurend naar inkt en papier? Neen, e-books, dat zou nooit iets voor mij zijn.

En dan kwam het werken in Brussel. De urenlange treinritten, waar veel gelezen kon worden. Boeken reisden met mij dagelijks half België door. Vaak las ik een boek uit terwijl ik nog een aardige rit voor de boeg had. Vaak ontzag ik het gesleur met een kloef van 500 pagina’s en meer.
Opeens begon ik toch weer aan gans dat e-book concept te denken. Tzou toch wel gemakkelijk zijn als je met één klein toestelletje meerdere boeken kon meenemen. Boeken zou het nooit vervangen, maar om op reis te gaan en voor op de trein leek me dit opeens niet zo’n slecht idee meer.

Op dat moment had ik nog nooit een e-reader van dichtbij gezien, dus besloot ik eens een elektronicazaak aan te doen, uit nieuwsgierigheid. Wat ik zag liet toch wel een behoorlijke indruk na. Het scherm van die toestellen was precies papier! Niet te geloven. Lezen op dat toestel zou even goed/slecht voor de ogen zijn als lezen uit een gewoon boek.

Sony Reader PRS-T1Het mag je niet verbazen dat ik op dat moment al half gewonnen was voor de e-reader. En toen kwamen de zomerpromoties in 2012. Twas opeens al e-reader die de klok sloeg.
Eventjes aarzelde ik nog, maar uiteindelijk zwichtte ik en maakte mijn portefeuille lichter voor de Sony e-reader (PRS-t1).
Achteraf bezien was dit een fan.tas.tische beslissing. Die reader bleek een echte aanwinst. De grootte van een pocketboek, idem gewicht, maar ruimte voor 100den boeken tegelijk! Hij is een vaste accessoire in mijn handtas geworden. Overal gaat ie mee.
En had ik eerst gezegd dat de e-reader nooit een echt boek zou kunnen vervangen, dan moet ik nu schromelijk bekennen dat ik sindsdien geen echt boek meer heb gelezen :blush: .

Mijn leesfrequentie is ook serieus toegenomen sinds ik de e-reader heb. Vorig jaar las ik maar liefst 42 boeken uit! Dat weet ik dankzij mijn lijstje. Mijn lijstje op de e-reader en mijn lijstje op goodreads.com.

Boeken 2013

Dit jaar plan ik eenzelfde huzarenstukje en daarom dacht ik dat het misschien leuk zou zijn om af en toe eens over die boeken te bloggen. Om zo mensen aan te zetten om ook weer eens een boek op te nemen, zij het op papier of elektronisch.
De boeken die ik lees, gelezen heb en wil lezen hou ik allemaal bij op de site Goodreads. Als je net als ik een boekenworm bent, ga dan zeker eens een kijkje nemen daar!

Dus ja, verwacht je dus af en toe maar aan een berichtje over boeken. Niet elke week, maar sporadisch. Wanneer ik een héél goed boek gelezen heb. Of net een héél slecht, maar dat gebeurd gelukkig quasi nooit. Ge ziet wel hé, met mijn bloggewoontes moet je nog niet direct schrik hebben dat ik jullie zal overladen met berichten!

Groetjes,
Charlotte

5 Comments

 • Nanita

  Ik heb er ook eentje, vorig jaar met Kerst cadeau gekregen van het lief, een Kobo Paperwhite. Ik had net dezelfde bedenkingen als jij maar man man ik was er snel verzot op! En ik hou ook een lijst bij op Goodreads 🙂 Heb even gekeken maar vond je niet meteen, hier heb je mijn linkje: https://www.goodreads.com/user/show/13790948-charlene
  Boekideeën altijd welkom, dus laat die berichtjes maar komen 😀

 • Henriëtte

  Ik heb het E-readen al een poosje geleden ontdekt D.m.v. mijn iPad……heerlijk zoveel boeken die inderdaad met je meereizen 🙂
  Ik ga eens kijken op die site, dank voor de tip!
  Heb nog een aanrader voor diegene die van psychologische thrillers houden: Camilla Läckberg (ik heb ze allemaal op mijn pc dus koop niet maar stuur me een berichtje

 • Geesje

  Hoi Charlotte, ook ik nam altijd een lading boeken mee, want ook ik ben een boekenwurm van kleins af aan…….en heb dan ook een e-reader voor in de trein, wachtlokalen en soms in bed, wat een verademing, en ik dacht ook nooit zo”n ding te zullen kopen, ik kom net van de bieb, want de papieren boeken blijf ik lezen……….groetjes Geesje

 • Ina

  Hier ook,hou nog steeds van een echt boek in mn handen….maar een e-reader is handig voor onderweg en op reis en in bed,als je een hoesje hebt met lampje! handig zo een lijst !ga gauw is kijken!