Vertaald

Vertaling haakpatroon

Talca Lace Tunic © Kim Rutledge

Talca Lace Tunic - Kim Rutledge
Het is al weer even geleden dat ik hier nog eens een vertaling plaatste en om eerlijk te zijn is het ook al heel lang geleden dat ik nog eens de tijd vond om een patroon te vertalen.
Het patroon voor deze tuniek vertaalde ik bijna een jaar geleden, maar was er nooit toe gekomen om hem hier te plaatsen.

Persoonlijk vind ik dit één van de mooiste gehaakte tunieken die ik al heb gezien. Niet te druk, modern in zijn eenvoud met toch dat tikkeltje romantische retro die de tuniek zijn mooie vrouwelijke silhouet geeft. Het wordt opgebouwd uit stokjes, schelpen en lossen, waardoor een mooi kanten motief wordt bekomen. Het patroon heet origineel Talca lace tunic, maar ik heb geen idee waar die talca op slaat.

De rok wordt in het rond gehaakt, van beneden naar boven tot de band onder de buste. Deze band wordt ook in het rond gehaakt en de uitbreiding van de voorkant van de busteband wordt in rijen bovenop de busteband gemaakt. De voor- en achterkant worden daarna afzonderlijk in rijen gehaakt. De mouwen worden dan weer in het rond gehaakt vanaf de pols naar boven.

Ik heb het patroontje nog niet uitgeprobeerd, maar die staat wel op mijn lijst, zoals zo veel 😉 Jullie zullen er misschien sneller toe komen dan ik!
Veel haakplezier!

vertaling van Talca Lace Tunic © Kim Rutledge

7 Comments