Gemaakt

Willekeurige golfjesdeken: Ta-daa!

Hij is al een tijdje af, maar ik wou wachten tot ik hem had gegeven eer ik er hier nog eens over zou schrijven. Ik maakte dit golfjesdeken als een speciaal verzoek van mijn metekindje. En zondag kreeg ze hem, op haar verjaardagsfeestje.

Eigenlijk had ik al een paar keer in dilemma gestaan om hem al vroeger te geven, want ze vroeg er steeds naar. “Is mijn dekentje al af, tante Charlotte.” Ja, dan heb ik toch even op mijn tanden moeten bijten.

Dit is het tweede golfjesdeken dat ik maakte en de allereerste keer dat ik een streepjesproject met volledige willekeurige streepjeskeuze af maak.
Gezien willekeurigheid mij niet echt af gaat, ontwikkelde ik mijn eigen logische manier om willekeurig te kiezen. Volg je nog 😉 . Als het jullie zou interesseren, dan leg ik het wel een keertje uit!
In ieder geval vind ik dit willekeurig deken bijzonder geslaagd 😀

Voor de rand had ik er in het begin al voor gezorgd dat de boven- en onderkant recht zouden zijn. Ik haakte die ook in dezelfde kleur. Aan beide zijkanten haakte ik apart twee rijen met stokjes, in dezelfde kleur als de eerste en laatste golf. Zo had ik een volledig gekadert dekentje. Daarna haakte ik 7 rondes van vasten, in 7 verschillende kleuren. Ik eindigde nog met een rondje in picot steek.

En toen was hij opeens af, twee weekjes voor het verjaardagsfeestje. Of ze voelde het komen, of ze vond dat ze er al te lang op zat te wachten, maar de keren die ik haar zag tussen het af maken van het deken en haar verjaardagsfeestje, bleef ze er maar naar vragen.

Maar ik bleef het toch nog twee weken uithouden, want voor haar verjaardag had ik anders geen tastbaar cadeau. Haar echte cadeau is namelijk een uitstap met ons tweetjes naar Plopsaland. Maar omdat iedereen weet dat kindjes nu eenmaal zo graag echte pakjes krijgen, reserveerde ik deze tot dan.

Als inpakpapier had ik enkel gewoon bruin pakpapier en omdat dit nu eenmaal wat saai is verzon ik er nog wat bij met de wol van het deken. Namelijk een grote bloem en een lange ketting lossen in 5 kleuren.
En geloof het of niet, maar die nagedachte van de bloem en ketting werden bijna even hartelijk onthaald als het deken zelf. Bijna 😉


De details
Patroon: Aangepaste Neat Ripple (Nederlands) met 3 stokjes tussen de golven en rechte begin- en eindgolf
Wol: Stylecraft Special DK in Citron (57g), Sunshine (47g), Spice (46g), Pomegrenate (100g), Raspberry (61g), Pale Rose (47g), Lipstick (55g), Plum (49g), Magenta (46g), Grape (58g), Sherbert (64g) en Cloud Blue (38g)
Haaknaald: 4 mm
Afmeting: 86cm x 128cm
Begin-ketting: 144
Aantal strepen: 60

7 Comments

 • Nanita

  Supermooi, en leuke verpakking, geen wonder dat het met zoveel enthousiasme onthaald werd! 🙂 Veel plezier in Plopsaland!!

 • Lizette

  Wauw, dat is een heel mooi fleurig (of eigenlijk kleurig) dekentje voor een meisje van 5! 🙂 Wat grappig dat ze er zo naar bleef vragen, dan zal ze nu wel superblij zijn. Heel veel plezier ook saampjes in plopsaland!

 • Lotte

  Ze zal net nog blijer geweest zijn door het lange wachten :D. Heel mooi gedaan.

 • nelie

  Wat een prachtig deken. Ik ben ook begonnen aan de golfsteek. Maar op de een of andere manier heb ik te veel ruimte bij mijn mindering waardoor er een gaatje ontstaat. En ik kom steeds anders uit, Ik doe steeds 4 stokjes tussen een mindering of een meerdering maar toch komt het elke keer of net ervoor of net erna uit.. Snap je het nog? Kan je me helpen? Wat doe ik verkeerd?

  Alvast bedankt Groetjes Nelie

  • Charlotte

   Dag Nelie.
   Het enige waar ik zo op het eerste moment, na het lezen van je beschrijving, aan denk is dat je misschien een fout maakt bij het maken van de allereerste steek in de rij. Je allereerste steek of steken moet je maken in de 3de losse van de ketting keerlossen gemaakt in de vorige rij en niet in het eerste stokje. Kan je eens bekijken of je dat goed doet?

   Groetjes, Charlotte