Gemaakt

Dat is Chinees voor mij

Amigurumi Simba

Een gigantische wolaankoop deed ik naar aanleiding van bovenstaande foto, maar dan viel mijn frank (euro) dat ik nog geen patroon had voor Simba. Na wat klikken arriveerde ik op een Russische site met nog meer foto’s van gehaakte Simba, maar geen patroon. Na nog wat verder klikken, zoeken en Google translate kwam ik op een Chinese Facebook-achtige site terecht waar ik het volledige Simba patroon vond. In het Chinees uiteraard!
Naar aanleiding van mijn vorige bericht over gehaakte Simba kreeg ik wel wat berichtjes en mailtjes met de boodschap dat het Simba-patroon al in het Nederlands bestaat, maar hoezeer ik ook klikte of Googelde, ik vond geen Nederlands patroon. Ook niet in een andere, betere begrijpbare taal dan het Chinees. Dus als ik Simba wou maken, dan moest ik mijn plan kunnen trekken in het Chinees.

Bon. Goed. *ahum*

Na het patroon eventjes bestudeerd te hebben, zag ik dat het waarschijnlijk toch schematisch was neergeschreven. Niet op dezelfde manier als Japanse patronen, maar toch met een code die gekraakt kon worden! En ik zag ook een aantal Chinese symbolen die ik kende uit het Japans!

Oef, het zag er dus naar uit dat ik toch mijn Simba zou kunnen haken! Anders zou die wolaankoop wel wat belachelijk geweest zijn. Nog belacherlijker dan nu 😉 . Alhoewel, is wol kopen ooit belachelijk? :p

Ik denk nu wel dat ik de code heb gekraakt. Hier en daar zijn er nog lijnen in het patroon dat ik niet kan ontcijferen, maar ik heb mijn haaknaald al aan het werk gezet en beginnen haken op basis van mijn verondersteld gekraakte code. Afgaand op wat van mijn haaknaald rolde, denk ik wel dat die “verondersteld” hiervoor niet meer nodig is en dat ik de code echt wel heb gekraakt.

Simba 001

Dus ik ben nu verder aan het haken en heb al een groot deel van het hoofd af.

Simba 002

Simba 003

Simba 004

Ziet er niet slecht uit, ook al zeg ik het zelf!
En ja, ik weet dat er nog twee draden uit het hoofd steken. Ik denk die nog nodig te hebben later, vandaar dat ze er nu nogal wat vreemd uithangen 🙂 .

De volgende stap zijn de ogen. Toch wel belangrijk voor deze amigurumi. En net daar zijn er toch een aantal Chinese karakters die ik nog zal moeten ontcijferen. Maar ik zie het zitten. Tot nu toe is het al een succes!

Groetjes,
Charlotte

13 Comments

 • monica dewaet

  het is prachtig wat jij uit je haaknaald toverd, dit is wel wat hoog gegrepen voor mij , maar ik geniet om het hier te kunnen volgen

 • Patricia Caminada

  Ik heb hem in het Nederlands. Hij staat op diverse faceboek haakgroepen.

 • Roosenboom Linda

  Als je lid word van vertalen van haak en breipatronen staat het daar in bestanden en kan je alles in het Nederlands terug vinden. Lid worden kost je niets, je vind daar nog honderden patronen in het Nederlands
  tussen. Het is maar een tip.

 • Nancy uit Rumbeke

  Maar gauw zeg, Charlotte, wie en wat was jij in je vorige leven 🙂
  Héél knap hoor! Héél knap

  Nancy uit Rumbeke

 • Nancy uit Rumbeke

  http://www.bloggen.be/mijncreaties/archief.php?ID=2463845

  Ik vond deze Simba op een site, maar geen beschrijving erbij, zelfs niet in Chinees of Russisch …
  de plaats waar ze haak-en breipatronen vertalen (waar je lid kan van worden) vond ik echter niet
  voor mij breekt weer de periode aan waarin ik met resten sloffen haak …. lekker warm en veel sterker dan de gebreide versies ….

 • Nanita

  Uiterst geslaagd codegekraak! Hij ziet er nu al schattig uit, kan alleen maar beter worden! 🙂

  • Charlotte

   @Corry: Wat begrijp je niet, Corry?

   Ik vind gewoon de bestaande Nederlandse vertaling niet waar jullie naar verwijzen. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd, maar het enige wat ik vind is foto’s van anderen die de Simba hebben gehaakt.

   Jij hebt me inderdaad een mailtje gestuurd met een link, maar ik heb je toen terug gemaild om te zeggen dat ik steeds de foutmelding krijg dat die pagina niet bestaat 🙁 .
   Door mijn ongeduld om te beginnen haken, was ik in de tussentijd zelf al begonnen met het proberen ontcijferen van het patroon, maar omdat jij niet meer reageerde, ben ik verder gegaan en heb ik ondertussen de hoofdmoot van het patroon ontcijferd 🙂 .

 • Gezina

  Ik zou niet meer achter de Nederlandse aangaan, dit is veel uitdagender! Mooi wordt ‘ie hoor!

 • Diana

  Heel erg bedankt voor de verduidelijking van het patroon . Het heeft mij erg geholpen. En mijn Simba is ook klaar. Er zitten nog wel wat schoonheids foutjes in, maar ik ben tevreden.