Gemaakt

Simba’s ogen

Voor ik jullie mijn vorderingen met gehaakte Simba toon, wil ik nog eventjes terug komen op het patroon en het ontcijferen er van.
Zoals ik de vorige keer zei, kreeg ik van verschillende mensen de boodschap dat het patroon al in het Nederlands bestond en ik werd hiervoor verwezen naar een Facebook groep. Nu, ik ben niet zo’n held met Facebook. Normaal kan ik redelijk overweg met computers (ik heb per slot deze site gemaakt, dus dat zegt wel iets, denk ik), maar Facebook, daar snap ik dus niks van… Ik weet niet hoe het komt, ik vind die site chaotisch en ik loop daar altijd verdwaalt…
Soit, ik werd dus naar een Facebook groep verwezen waar de Nederlandse versie van het Simba-patroon zou staan. Met de naam van de groep kwam ik niet veel verder. Ik zocht op Facebook zelf en via Google, maar mijn zoekacties leverden niks op. Daarna stuurde iemand mij een directe link naar de groep en het patroon, maar als ik die link volgde liet Facebook me weten dat de groep en de link niet beschikbaar waren.
Sommigen lieten me ook weten dat je lid moet worden van de groep, wil je de patronen zien. Ok, goed, maar weer, ik vond de groep gewoon niet. Facebook bleef me maar de boodschap sturen dat de pagina niet beschikbaar is.
Vandaar dus, lieve mensen, dat ik zelf lustig verder deed met mijn eigen ontcijfering. Ik werd gewoon gek van Facebook en in de tijd die ik spendeerde naar het zoeken naar de bestaande vertaling, had ik zelf al de vertaling voor de helft gerealiseerd.
Het is dus niet dat ik jullie negeer of jullie tips niet apprecieer! Facebook en ik zijn blijkbeer niet zo’n goede vrienden…

Ondertussen stuurden jullie me ook al rechtstreeks de bestaande vertaling. Dankjewel hiervoor. Ik heb deze eens rap door genomen en die wijkt niet zo veel af van wat ik ondertussen al heb ontcijferd. Mijn vertaling is quasi af, nu is het een kwestie van het te haken. Maar het is goed dat ik nu een tweede vertaling heb, waar ik de mijne eerst eens aan kan toetsen voor ik begin te haken ^_^

En over haken gesproken, mijn Simba heeft nu ook ogen!
Het haken van de ogen viel uiteindelijk wel mee, ook al waren er deeltjes in het Chinese patroon die ik niet begreep. Op basis van de foto’s zag ik wel wat er moest gebeuren. Het vastnaaien van de ogen was dan weer iets anders. De ogen zijn nu eenmaal heel belangrijk en wil ik dus perfect.

Het eerste wat ik deed was de verschillende onderdelen haken.

Simba 005

Zoals je ziet bestaan Simba’s ogen uit 3 onderdelen. Een basis met de wenkbrauwen, de gele iris en de pupil.
Daarna naaide ik de onderdelen aan elkaar.

Simba 006

Woohoo, ze zien er goed uit, ook al zeg ik het zelf.

En nu het moeilijke: die ogen deftig op het gezicht naaien…
Daarvoor deed ik eerst iets met die twee draden die nog uit Simba’s hoofd hingen, namelijk oogkassen maken, door bepaalde steken vast te trekken zodat holtes ontstonden.

Simba 007   Simba 008

Hiervoor duwde ik eerst met mijn vingers de oogholtes erin en plaatste ik een speldje daar waar mijn vingers hadden geduwd. Daarna ging ik aan de slag met de overgebleven draden en een naald.
Door die oogholtes erin te duwen, kreeg Simba een prominentere neusbrug en was het gemakkelijker de ogen juist en gelijk te positioneren. Door die holtes vermeed ik ook het uitzicht van de uitpuilende ogen.

Simba 009

Simba 010   Simba 011

Geslaagd, vind je niet. Ik ben alvast super content 😀

Volgende stap: oren!

Groetjes,
Charlotte

14 Comments

 • Patricia

  Dat ziet er al mooi uit Charlotte. Ik vind het zo knap dat mensen zoiets uit kunnen vogelen. Ik heb zelf al moeite met het lezen van patronen, ook al door concentratiestoornissen, waardoor ik snel moet stoppen.
  Wat de haakgroep betreft die je niet kan vinden: klopt, deze is gehackt en alle patronen er af gehaald. Hij is gewist en ze zijn nu opnieuw begonnen en moeten alles er weer op zetten, ook Simba. En over Simba gesproken: Ik ben benieuwd hoe de jouwe er uit gaat zien 🙂

 • Jenny

  Wat knap en wat een lief koppie zo. Succes verder.
  En ook ik heb een haat liefde verhouding met Facebook, je bent dus niet de enige 🙂 maar er valt prima mee te leven hoor.

  creatieve groetjes
  Jenny

 • Carolien

  Hallo,

  Ik vind uw simba ontzettend mooi worden. Nu heb ik het patroon voor me en klopt er volgens mij niks van de ogen als ik kijk naar uw ogen. In het patroon staat het volgende:

  4l, 2v in de 2e l vanaf de haaknaald, 3v in de laatste l, 3v
  Dit lijkt mij veel te klein worden, en ik mis zoals u dat wel heeft gedaan de bruine kleur. De bruine kleur komt wel overeen met het patroon. En ook het witte “vlekje”

  Zou u mij kunnen vertellen hoe u de ogen heeft gemaakt?

 • tonia

  Ik ben ook op weg naar die patroon alleen in het Nederlands hoe kom ik daar aan ik wil hem zo graag maken gr tonia

 • de pooter rosalinda

  hallo
  u simba is zo mooi dat ik deze ook graag is wil haken
  Is het patroon beschikbaar in het nederlands.
  groeten rosalinda de pooter