Gebeurd

Wat was dat van die zelfdiscipline?

Nog niet zo lang geleden gaf ik mezelf hier nog een pluim voor mijn zelfdiscipline, omdat ik weerstaan had aan de aankoop van nieuwe wolletjes. Maar slechts een paar dagen later was het al om zeep!

Een idee begon zich te vormen toen ik met mijn nichtjes aan het spelen was.
Nichtje J wou dat ik “Belle en het Beest” zou voorlezen uit het Disney sprookjesboek. Ze is momenteel volledig in de ban van dit sprookje en daar ben ik stiekem toch wel blij mee, want dat is ook mijn favoriet ^_^ . Tijdens het lezen riep nichtje E telkens ik een bladzijde omdraaide, “Ariel! Ariel!” Waarschijnlijk omdat ze dacht dat ik gedaan had en nu toch wel de Kleine Zeemeermin wou horen. Nichtje A zei niks, neen, die is nog te klein 😉 .

Na dat bezoekje begonnen de radertjes in mijn hoofd te draaien: ik wou de meisjes elk een pop maken geïnspireerd door hun favoriete Disney-sprookje. Nichtje J’s en nichtje E’s favorieten zijn niet moeilijk te raden, maar dan kon ik nichtje A toch niet met lege handen laten zitten?
Dus begon ik wat te zoeken op het wereldwijde web, op zoek naar pluche Disney figuren en reeds bestaande Disney amigurumi. En bij zo’n zoekactie op Pinterest werd ik volledig verliefd op deze foto:

Amigurumi Simba

Ma is da nu niet schattig? Baby Simba van de Lion King. Zo goed gemaakt zeg!
Ik begon meteen in mijn voorraad wolletjes te snuisteren, op zoek naar de perfecte kleuren. En ja, daar, daar liep het mis met de zelfdiscipline. Ik vond naar mijn goesting niet de juiste kleur geel en had ik nu net niet gelezen dat Stylecraft Special DK een nieuw kleur had: Gold.
Gold, goud, dat zou nu toch wel perfect zijn zeker voor Simba!

En dan begon het helemaal. Ik surfte naar Deramores.com, waar ik eerder al Stylecraft Special DK bestelde (wat ik nog steeds niet heb gebruikt, trouwens :whistle: ) en begon wollekes in mijn virtueel winkelkarretje te laden. Eerst ging ik enkel die wol kopen die ik nodig had. Als ik Gold van Stylecraft ging gebruiken, dan moest derest ook in Stylecraft gehaakt worden, vond ik. Dus klikte ik ook zwart in mijn karretje. De rest van de kleuren kon ik wel uit mijn huidige voorraad halen.
Maar dan dacht ik terug aan mijn plannen voor nichtje J en nichtje E, en zou het niet leuk zijn om ook die poppen in Stylecraft te maken? Dus klikte ik nog wat kleurtjes in mijn karretje, passend bij de Disney-pop die ik wilde maken. Mijn eindbedrag lag nog een eind beneden de 50 Euro, wat betekende dat ik voor mijn bestelling €5,95 verzendkosten zou moeten betalen. Zonde! Dat is genoeg voor nog 2 bolletjes en een restje. Neen, dat kon ik niet doen. Weer vlogen nog een aantal kleurtjes in mijn karretje, kleurtjes die ik nog niet had of waar ik er meerdere van wou voor nog andere ideeën. En zo tikte mijn bestelling aan tot vijfentwintig eitsiepieterige bolletjes :blush: .
Die bolletjes bleven een dagje in mijn karretje rusten. Zou ik dat nu wel doen? Bolletjes werden verwijderd en weer toegevoegd. Twijfel, wijfel, KLIK. Op vrijdagavond viel de beslissing: Bestelling gemaakt.
Nog even kijken op de Deramores-website en wat tellen zei me dat ik mijn bestelling ten vroegste de volgende vrijdag kon verwachten (vandaag dus). Maar op zaterdag kreeg ik al een mailtje dat mijn bestelling verwerkt wordt. En op dinsdag lagen ze al bij mij thuis, die vijfentwintig eitsiepieterige bolletjes.

stylecraft 3 - 01

Mijn Stylecraft voorraad is uitgebreid tot vierenvijftig eitsiepieterige bolletjes. Schan.da.lig :blush:

stylecraft 3 - 03

Te laat bedacht ik natuurlijk dat ik nog geen patroon had van die mooie Simba. De Pinterest foto bracht mij naar een Russische website, waar nog wat meer fotootjes van Simba stonden, maar geen patroon. Typisch!
Uiteindelijk vond ik na veel klikken en zoeken wel iets dat waarschijnlijk wel het patroon zou kunnen zijn, maar toch wel wat ontcijfering zal vragen. Ik hou jullie op de hoogte.

En dan mag ik in al mijn Simba-enthousiasme niet vergeten na te denken over hoe ik de andere poppen ga aanpakken!

Eén ding is zeker. De wol heb ik 😆

9 Comments

 • Nanita

  Hahaha!! Ik wist direct waarover het ging toen ik de titel zag, maar ik had het niet zo spectaculair verwacht! *kwijl* 😉 Als je twijfelt over het patroon en de taal is Russisch, vergeet niet dat ik dat gestudeerd heb he, ik wil altijd gerust een kijkje nemen!
  Ik zit hier intussen altijd naar boven te scrollen naar de laatste foto. Mah zeg. Hihihi 😉

 • arga

  Wat een prachtige kleuren! Als je dit ziet moet je echt wel sterk in je schoenen staan om het te negeren. Daarom probeer ik steeds alleen iets te kopen voor wat ik ga maken. Maar omdat ik altijd bang ben te weinig te hebben, ligt er toch ongemerkt een voorraadje. En dan maar weer met iets granny-achtigs aan de gang.

 • Verheyen José

  Wow, die is echt wel héél mooi ,als die vertaling je lukt kom ik die zeker afsnoepen
  en die aankoop van wolletjes ,echt herkenbaar ,je kan er maar beter genoeg hebben hé(hihi)
  groetjes

 • Bernadette

  Zo herkenbaar. Ik heb hier ook zo heel wat ietsie pietjes bolletjes liggen voor ……god mag het weten. Maar 1 ding is zeker, die nichtjes en neefjes van jouw gaan weer glunderen wanneer ze, die o zo leuke, knuffels gaan mogen verwelkomen in hun wereldje. Dan zal dat schuldgevoel, hopelijk, snel vergeten zijn, want zeg nu zelf, zo’n glunderend gezichtje, dat is het schuld gevoel niet waard.

  Ik denk dat ik wel kan raden wie hun ‘lievelings’ tante op dat moment gaat zijn.

 • Eva B.

  Eén ding kan ik zeggen, de Stylecraft Special DK wol haakt supergoed en gemakkelijk. Ben nu bezig met mutsen in die stof en ook een granny square deken. Gaat goed vooruit!

 • Ina

  tja waar ken ik dat van……en och het is gezonder dan snoepen of roken…..Ik probeer gewoon niet naar webshop te surfen,en anders doe ik echt aan “windowshoppen”;)
  Maar ik wil de Simba wel heel graag zien ,als hij af is en de 2 andere poppen ook….!

 • corry van uijtregt

  Wat een boel bollekes, wel doen, niet doen .. ik ken dat, en dan uiteindelijk ga je tóch voor de bijl….haha ..Kan het me goed voorstellen, dat is de verslaving …. 🙂 En Simba is prachtig! Volgens mij is er aan de ned. vertaling te komen via Babbels Truitjes of iets dergelijks …. die doet samen met Elena..?.. toch vertalingen…. Zal ik eens voor je kijken?

 • Gezina

  Ge-wel-dig! Stylecraft is zulk heerlijk garen. En tja, verzendkosten miet je natuurlijk investeren in wol, dat heet besparen, toch?!
  Geniet van het werken met deze wol, ik ben benieuwd naar het resultaat!