Gemaakt

Twee weken later

Twee weken geleden berichte ik dat ik de breinaalden met de retro-trui terug heb opgepikt. Nu heb ik het tweede pand af, identiek als het eerste.
Nu ja, 100% identiek zijn ze niet, waarschijnlijk door variaties in mijn breispanning, maar al bij al valt het wel mee. Ik heb ze eens aan elkaar gespeld om het effect te zien.

QK40SS - 009

Linksonder krult het een beetje op, omdat het ene pand precies iets smaller is dan het andere en ik goed moet trekken om de steken mooi op elkaar te kunnen leggen. Ik hoop dat dit er nog wat uit zal rekken, nadat ik de delen effectief aaneen genaaid heb.

Nu moet ik nog de mouwen breien.
Ik denk er aan om beide mouwen tegelijk te breien, met 2 aparte bollen. Ik heb nog een halve bol over van het tweede pand en nog een verse bol. Dat zou toch genoeg moeten zijn om de mouwen tegelijkertijd te kunnen maken?

En dan nog die trui succesvol in mekaar zetten. Zijn er hiervoor speciale dingen die ik moet weten? Tips?

Groetjes,
Charlotte

9 Comments

 • Dewaet Monica

  het ziet echt goed uit , maar kan toch niet goed zien wat voor een steek je gebruikt hebt .
  nog een klein beetje moed , en de winter trui is klaar
  groetjes en succès verder
  Monica

 • corry van uijtregt

  Wat mooi al Charlotte en dat krullen krijg je nog wel goed … ik krijg de kriebels om ook maar weer eens een trui te gaan breien … krijg er zin in als ik dit bekijk… 🙂

 • Lianne Starmans

  Die krul krijg je er als het af is mischien uit door er met een natte handoek even met de strijkbout op te persen.

 • Nanita

  Ik heb de mijne gisteren aaneen genaaid, gewoon binnenstebuiten met een whip stitch (ik weet niet eens hoe dat in het Nederlands heet! *bloos*). Ik laat je wat weten wanneer ik mijn experimenteel pulleke op Ravelry zet 😉 De jouwe gaat echt mooi zijn, dat zie je nu al!

 • Argta

  Mocht je aan die halve bol niet genoeg hebben, dan kun je van de grote bol van binnenuit beginnen; even de rest van die bol wegen en dan halveren van binnenuit, komt altijd goed.
  Wel denk ik dat het inzetten van de mouwen lastig is nu je de zijnaden al hebt dichtgemaakt.
  Ik brei eerst de 4 onderdelen en inderdaad de mouwen tegelijkertijd om op dezelfde manier te meerderen.
  Dan gaan voor- en achterpand aan elkaar op de schouders. Dan zet ik de mouwen vanuit de schoudernaad in het armsgat (soms moet je wel eens wat smokkelen en dan komt in elk geval het midden van de mouw op de goede plaats) Tot slot naai ik de zijnaden vanaf het boord van voor= en achterpand via het “kruispunt trui-mouw” naar het mouwboord.

  • Charlotte

   @Arga: Dank je voor de tips!
   De naden heb ik nog niet dicht gemaakt, hoor. Ik heb ze enkel met spelden aaneen gezet om al een glimp van het resultaat te kunnen opvangen. Dus je voorstel kan ik nog steeds uitproberen 😀

 • Ina

  Ik doe het zoals Argta…dat persen zou ik niet doen,als je je trui in elkaar zet komt het wel goed met dat krullen,denk dat je de kabels dan plat perst,en de rek eruit haalt…..maar mooi ,is ze!

 • Martine

  Je weet m’n geduld goed op de proef te stellen, ik sta al van dag 1 te poppelen om het patroon. Ziet er goed uit, en kijk er hoopvol naar uit om het eindresultaat te bewonderen.
  Succes nog, ook voor al je andere projecten.

 • Martine

  Je weet m’n geduld goed op de proef te stellen, ik sta al van dag 1 te poppelen om het patroon. Ziet er goed uit, en kijk er hoopvol naar uit om het eindresultaat te bewonderen.
  Succes nog, ook voor al je andere projecten.