Vertaald

Vertaling: Knabbel & Babbel © Irka!

Chip & Dale door Irene Kiss
Chip & Dale door Irene Kiss
Chip ‘n’ Dale of Knabbel & Babbel zijn twee eekhoorntjes die een rol spelen in verschillende Mickey Mouse tekenfilms van Disney.
Chip of Knabbel is de slimme, logische eekhoorn die altijd de meest fantastische plannetjes klaar heeft. Dale of Babbel daarentegen is nogal verstandelijk beperkt en een beetje aan de zotte kant. In het begin van hun leven als tekenfilmfiguurtjes leken ze uiterlijk heel veel op mekaar, maar met de tijd werden wat verschillen ingevoerd zodat ze beter onderscheiden konden worden. En zo werden Knabbel & Babbel de eekhoorntjes die we vandaag kennen: de slimme Knabbel heeft een klein zwart neusje en lijkt uiterlijk het meest op de eekhoorns waarop hij is gebaseerd; de dommere Babbel kreeg een grote rode neus en twee konijnentanden.

Deze twee kregen hun eigen gehaakte versie uit de handen van Irene Kiss, a.k.a. Irka!
Irene heeft fantastisch werk geleverd bij het haken van deze twee. Ze zijn bijna identiek aan hun tegenhangers in de tekenfilms.

Wil je je eens wagen aan het haken van deze Knabbel & Babbel? Rep je dan naar Irene’s website voor het originele patroon of download mijn vertaling!

Vertaling van Chip'n'Dale © Irka!

14 Comments