Gebeurd

De Wibra val

Laatst passeerde ik nog eens langs de Wibra. Het was alweer een heel eind geleden dat ik ook maar in de buurt van een Wibra was geweest en uiteraard verviel ik in mijn oude gewoonte. Ik zou gewoon eens een kijkje gaan nemen wat voor nieuws ze hadden op de wolafdeling.

Bleek dat ze toch behoorlijk wat nieuwe dingetjes hadden.
Zo was er een pakketje beschikbaar van 10 kleine bolletjes (10g) katoengarens, nieuwe katoen/kunststof garens met de naam Noa en dan nog een nieuwe vreemde draad die ik eigenlijk niet echt heb bekeken. Deze drie nieuwe lagen al vooraan de winkel, niet in de eigenlijk wolafdeling. En ook al vond ik het pakketje met de kleine bollekes echt wel koddig, ik heb er aan kunnen weerstaan. Ook aan de twee andere nieuwe heb ik weerstaan. En dat was dan ook het einde van mijn overwinning op mijn wolaankoop-verslaving.

In de eigenlijke wolafdeling werd ik begroet door een gans gamma nieuwe Wibra Saskia kleuren. Hebben!
Meteen begon ik te graaien. Een bolleke van die nieuwe gele, een bolleke van dat tof groen dat wreed goed bij dat geel past, nog een kleurke hier en misschien 2 van dat kleurke daar… Mijn armen waren al snel volgeladen. En dan viel mijn oog op wat kleurschakeringen links onderaan.
Howla! Iets nieuws. En wat voor iets!

85801    8923

Fenna heet deze nieuwe wol. Ze bestaat volledig uit acryl, bevat 100gr en 240m per bol en vraagt naalden van 4 tot 4,5mm. En met al die mooie kleurschakeringen kon ik er natuurlijk niet aan weerstaan.
Ik ben al bij al nog braaf geweest, vind ik. Ik heb slechts één bolleke van 2 varianten gekocht.
Geen idee wat ik er van ga maken, maar soit 😉

En wat met de Saskia?
Toen ik de Fenna in de gaten kreeg moest ik snel mijn armen weer ontladen en dat ging het snelst door de bollen weer op hun plaats te proppen. Maar na mijn keuze van de Fenna kon ik toch nog 2 bollekes Saskia niet loslaten.
Een licht blauwe dat eruitziet alsof het gemêleerd is met wit. Ik vond dat zo’n schoon kleurke, maar jammer genoeg – of gelukkig maar, tis te zien hoe je het bekijkt – was er slechts 1 bolleke meer. En dan nog een grijs/beige-achtig kleurke. Daar waren er nog meer bollen van, maar kheb me toch beperkt tot eentje, omdat ik eigenlijk ook geen idee heb van wat ik er mee ga doen.

98390    98391

Al bij al heb ik mij goed ingehouden. Ik kon gemakkelijk met 20 bollen thuis zijn gekomen, maar het zijn er slechts 4 geworden. Toch zijn het er in principe 4 te veel. Ik had me voorgenomen om een tijdje geen wol meer te kopen. Ik heb er gewoon te veel.
En ik was eigenlijk heel goed bezig. Ik heb de verschillende Drops koopjes van deze zomer aan me laten passeren. Ik ben niet ingegaan op een uitverkoop met 30% korting. Ik heb zelfs de solden bij Bergère de France weerstaan, ook al deed een zekere Marion nog zo haar best :p .
Maar ja, de Wibra blijkt voor mij de perfecte val te zijn, wetende dat hun voorraden slechts beperkt zijn…

DSCF1926

7 Comments

 • Sabrina

  Mooi he? Dat Fenna. Hier was t in de winkel binnen 2 uur uitverkocht. Ook zijn de laatste dozen (het was een restpartij) over Nederland verspreid en op is op. Ik gelukkig ook wat kunnen bemachtigen. (Al heb ook ik meeeeeer dan genoeg liggen)

 • Isa

  Ik zit sinds kort op verschillende haakpagina’s op Facebook, daar is de Fenna een echte hype 😉 en zoekt iedereen nog waar hij er kan krijgen omdat dat niet altijd lukt. Ik ben vééél minder braaf dan jij geweest toen ik om de Fenna ging en ook de nieuwe wol 😉 een kast vol bijna, maar ik ben dan ook nog maar een jaartje bezig en mag nog wat voorraad inslaan 😉

 • Ria Smits

  help!!!! nu is het vast niet meer te koop, ga maandag toch voor alle zekerheid even kijken (-:

 • Anke

  oooh ja die wol is mooi, maar ik moet die kant maar niet op, eerst even door met mijn haakkatoen.

 • Jikke

  De Fenna wol is mooi hè? Ik ben een sjaal begonnen te haken, maar helaas te weinig wol 🙁 En natuurlijk is het nu niet meer te krijgen.