Gebeurd

Onverwacht en onbedoeld

Kiekeboe! Ik ben er weer.

2013-12-21 a

Amai, wat is het vreselijk lang geleden dat ik hier nog eens passeerde. Het was helemaal niet de bedoeling om zo maar eventjes helemaal van de blogbodem te verdwijnen.
Maar ja, soms gaat het zo snel. Een week wordt een maand en dan wordt die maand zo maar eventjes 3 maanden. Ongelofelijk dat kerstmis alweer voor de deur staat en het nieuwe jaar slechts een blokje om is verwijderd. Het is een cliché, maar soms vliegt hij serieus, die tijd.

Wat is er nu zo allemaal in mijn hoekje van de wereld gebeurd?
Mjah, zo ongelofelijk veel nu ook weer niet. Ik ben weer maar eens behoorlijk druk in de weer geweest op het werk. Ik heb er een nogal hectisch, stressvol en druk jaar op zitten. In dat opzicht ben ik echt niet boos dat het jaar voorbij is. Breng mij maar gauw het nieuwe werkjaar!

Op persoonlijk vlak is het belangrijkste nieuws ongetwijfeld dat ik een huisje heb gekocht. Jawel, jullie lezen correct: ik heb een huis gekocht, op mijn eentje.

Momenteel is het nog redelijk surrealistisch, zo.
Na twee bezoekjes zet je je kriebel op een papier en dan is het opeens verkocht. Sindsdien, ondertussen alweer meer dan een maand geleden, ben ik er niet meer binnen geweest, maar heb ik enkel nog maar een aantal papieren getekend, van hot naar her gelopen om alles financieel in orde te brengen en natuurlijk veel gepiekerd.
Piekeren en twijfelen zit wel in mijn aard, maar ergens had ik toch gedacht dat ik een soort blijheid zou hebben gevoeld toen mij werd meegedeeld dat mijn bod was aanvaard, maar blij ben ik nog niet echt geweest. En dit maakt mij echt bang. Bang omdat ik niet meer zeker ben of ik het juiste huis heb gekocht, bang omdat ik momenteel enkel die dingen heb onthouden wat ik minder vond aan het huis, bang dat ik er gewoon echt niet graag ga wonen. Bang en nerveus en bevreesd en zenuwachtig en paniekerig. Blij en gelukkig? Niet zo erg.
Misschien ligt het aan het feit dat ik het allemaal alleen moet doen en dit dus niet echt het ideale scenario is? Misschien wordt alles weer goed als ik weer eens kan binnen stappen en niet enkel moet af gaan op de enkele foto’s?
Ik weet het niet. In ieder geval is het nu gewoon wachten tot de sleutels overhandigd kunnen worden en dat zal wel nog een tijdje duren. Dus nu probeer ik gewoon zo weinig mogelijk te denken en panikeren. Het dient tot niks.
Ja, iedereen zegt mij al dat ik een rare ben. Via de foto’s vinden de mensen in mijn omgeving allen dat ik een goed koop heb gedaan. Maar toch knaagt het nog bij mij. Dan ben ik maar raar zeker?

En wat met het haken en breien?
Wel, ik ben met een aantal dingen bezig en heb ook een aantal dingen af die ik hier nog niet heb getoond. Zoals steeds heb ik ook 1001 plannen en met kerstmis voor de deur blijf ik die plannen uitbreiden. Ik ben laat dit jaar met kerstplannen. Het einde van het jaar is ook zo stiekem gekomen vind ik. Ik ben er mij ten volle van bewust dat ik nog niet eens de helft van mijn plannen zal kunnen realiseren. Maar ja, tis het gedacht dat telt zeker? :sweat:
Maar meer over dit alles bewaar ik voor een volgende keer. Ik wou nu even gewoon laten weten dat ik nog leef!
En hoe gaat het met jullie? Zijn jullie er nog?

Vele groetjes,
Charlotte

10 Comments

 • nancy

  Hallo Charlotte,
  kun je je nog het gevoel herinneren wat je tot het besluit bracht om het huis te kopen? Misschien is dat het juiste gevoel dat je moet vasthouden?
  Ik ben ook van Roeselare, je mag mij persoonlijk altijd de foto’s doorsturen zodat je een andere opinie hoort (ik begrijp dat het niet simpel is om alleen een huis te kopen); maar ik wil mij ook niet opdringen natuurlijk.
  Laat maar gewoon iets weten.
  Hopelijk kun je de angst en minder goed gevoel over het huis van je afzetten tijdens de dagen en genieten van het feestvieren.
  Ik wens je het allerbeste en alvast gefeliciteerd met je aankoop. Prettige feesten
  groetjes, Nancy

 • corry van uijtregt

  Neen hoor,het ís niet raar … het is niet niks om een huisje te kopen. Het is een sprong in het diepe, je weet niet wat er staat te gebeuren en daardoor ben je onzeker en bang. Kan het me voorstellen hoor… Ik ben vorig jaar verhuisd en had hetzelfde .. nieuwe buurt, nieuw huis, een leven achter je laten, het is eng .. maar je bent sterker als je denkt.. Dit gaat jóuw nieuwe huisje worden waar je je gelukkig gaat voelen net als ik in mijn huisje.. Je kunt het gezellig inrichten zoals je wilt, leuke haaksels maken en het aankleden naar jóuw zin… niet bang zijn, gá ervoor .. het duurt even voor je gewend bent .. maar daarna ben je zó blij dat je deze stap gezet hebt. Ik neem mijn petje voor je af …. Sterkte en geniet van je huisje straks, komt allemaal goed! Dikke knuffel van mij …

 • Geesje

  Hoi Charlotte, welkom terug, ik begrijp het hppr de tijd gaat zo vlug, ik wens je fijne feestdagen en een Voorspoedig 2014,
  groetjes Geesje

 • Arga

  Arme jij dat je je nu zo onzeker voelt. Ik denk dat je je zoals Nancy schrijft, moet proberen te herinneren waarom je besloot voor de koop te gaan. Kun je niet een afspraak maken met de verkoper om een keertje langs te gaan? Je hebt wat negatieve punten in gedachten, kun je dat misschien ombuigen en erover denken hoe je die problemen zou kunnen oplossen als za echt zo slecht zijn als je nu denkt. Weet je maten en afmetingen en plattegronden zodat je vast plannen kunt maken voor de inrichting met wat je hebt en wat je eventueel moet gaan aanschaffen. Heel jammer dat je dat in je eentje moet doen, want met iemand die het ook heeft gezien, kun je plannen uitwisselen. Daarom:probeer met iemand waarmee je op dit gebied goed kunt samenwerken, het huisje binnen te dringen. Veel succes en prober de zonzijde te zien!

 • Petri Aygunes

  Hallo Charlotte,
  Straks schoonmaken, schilderen (klussen misschien)en inrichten. Tijdens zulke bezigheden wordt het huis vast langzamerhand een THuis!!
  Kan me voorstellen dat je er tegen op ziet, maar het is jou ook gelukt om deze mooie website (met patronen) op te zetten, dus handig ben je zeker en doorzettingsvermogen heb je ook! Meer als ik 🙂
  Veel succes gewenst!!

 • Riet Ouwehand

  Hallo Charlotte,
  Gefeliciteerd met je huis.
  Fijne Kerstdagen en de beste wensen voor 2014
  grtjs Riet

 • Jenny

  Hoi Charlotte

  Het is heel herkenbaar hoor, het os zo spannend en je moet zoveel doen dat vaak dat overheerst en niet het leuke eraan. Lekker straks va huis THUIS maken is zo leuk. En het is allemaal van jou, hoe je het ook doet. Ga gewoon lekker van de feestdagen genieten. loop er nog eens langs als het kan, en laat de zorgen gewoon voor volgend jaar. en je zult zien dat ze lang niet zo groot zijn als je nu denkt. Hou je haaks, fijne feestdagen gewenst en een creatief nieuwjaar.
  groetjes
  Jenny

 • Miriam

  Natuurlijk is het ook spannend en nu je eigenlijk niets concreets kan doen (alleen maar papierwerk) overheerst dat voorlopig. Maar straks zijn er allerlei praktische zaken (waarbij je hopelijk ook genoeg hulp krijgt, dat is nuttig en gezellig) en heb je het enorm druk. Verhuizen gaat je niet in de koude kleren zitten, maar ik hoop dat je over een half jaar heel tevreden in het nieuwe huis zit!

 • Elly Geenjaar

  Ja ik ben er nog hoor en van harte gefeliciteerd met je huisje, dat gevoel komt vast als je straks binnenstapt en in gedachten je huisje gaat inrichten. Inderdaad de tijd gaat zo ongelofelijk snel. Een dag zou uit 48 uur moeten bestaan. Ik wens jou hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2014 toe hartelijke groetjes Elly