4 Comments

 • Rhea

  Ik ben ook met de bolero begonnen. Ik hoop dat je snel kan plaatsen hoe je hem in elkaar zet 🙂 ik snap namelijk niet helemaal hoe ik de vierkantjes aan elkaar moet maken zodat het ook echt een bolero wordt.

  • Charlotte

   Dag Rhea,

   Om de constructie van de bolero te zien, moet je even terug keren naar mijn eerste post hierover (http://charami.com/2013/07/19/schop-onder-mn-gat/).
   Op de derde foto zie je het volledige patroon. Links bovenaan een voorbeeld, daar onder het vierkant en daar nog eens onder de rand. Bovenaan aan de rechterkant zie je dan een tekening met 10 vierkantjes in een soort gedraaide U-vorm (of n-vorm). Dat is de constructie van de bolero.
   De 6 vierkantjes bovenaan vormen de rug. De vier daar onder vormen de voorkant. En dan moet je het vierkant onderaan gemarkeerd met A vastmaken aan het vierkantje gemarkeerd met A bovenaan. Idem voor de B’s.

   Snap je het zo? Of heb je liever iets visueel? Anders maak ik wel snel iets om te plaatsen hier 🙂

   Groetjes,
   Charlotte

   • Rhea

    Hoi Charlotte,
    bedankt voor je snelle reactie.
    Ik had inderdaad al wel door hoe je ze moest vastmaken. Ik snap alleen nog niet goed hoe: moet je 1 of 2 randen aan elkaar vast maken?
    En maak je de sierrand dan nadat je de vierkantjes hebt vastgemaakt?
    Ik hoor je graag en je hoort later het resultaat wel :).
    liefs, Rhea

 • Marijke

  Zal ook eens terug beginnen haken, heb allerlei boekjes gekocht maar in de buurt geen wolwinkel meer, is dus zoeken waar ik wol e.d. kan kopen.