Gemaakt

Bolero update

Aan de laatste ronde van het tweede motief aangekomen wordt het hoog tijd om te zien hoe ik die join-as-you-go ga doen.

10MB - 004b

Eerst haak ik verder in patroon tot ik aan de eerste hoek ben aangekomen. Deze zijde wil ik nu verbinden met mijn eerste motief. Om dit te doen vervang ik telkens één van de lossen door een halve vaste in de overeenkomstige ketting van het eerste vierkant.

10MB - 005

Bijvoorbeeld, in de hoek maak je normaal 6 lossen. Bij mijn tweede vierkant, haak ik in plaats van die 6 lossen slechts 2 lossen. De 3de losse vervang ik door een halve vaste in de overeenkomstige hoek van mijn eerste motief. Dan haak ik de overige 3 lossen (2L + HV + 3L = 6), eindigend met de cluster van 3 stokjes in mijn tweede vierkant.
Daarna moet ik normaal 5 lossen haken, maar ik haak er slechts 2. De 3de losse wordt een HV in mijn eerste motief. Dan de volgende 2 lossen en de vaste (2L + HV + 2L = 5).
Enz…

En dan verkrijg je dit resultaat.

10MB - 006b  10MB - 007b

Niet slecht hé? Quasi onzichtbaar 😀

Op naar motief 3 tot 10 😉

6 Comments