Gemaakt

Over de trein gesproken…

… ik had beter de referentie in mijn vorige bericht naar de Belgische spoorwegen niet gemaakt, want ik heb weer serieus vertragingen gehad deze week.

Ik werk in Brussel, maar mijn woonplaats is daarvan 90 minuten treinen verwijderd. Dus ik zit nogal veel op de trein en als deze trein dan ook nog eens vertragingen heeft, dan loopt de reistijd behoorlijk op.
Deze week ben ik twee keer thuis gekomen met een uur vertraging. Daar wordt ik niet blij van. Maar waar ik me nog het meeste aan erger is dat de er vaak totaal geen moeite wordt gedaan om de reizigers in te lichten.
Dinsdagavond reden we stapvoets. Na een kwartier pas riepen ze om dat er mensen in de sporen zaten :eyebrow: . Dat is blijkbaar precies de nieuwe hype in België “in de sporen lopen”, want dat bezorgt me nogal dikwijls vertragingen.
En dan gisteren – jawel, vrijdag de dertiende – zijn we met een halfuur vertraging Brussel uitgereden. NIKS van informatie. Toevallig had ik door het raampje gezien dat er een paar mensen agressief werden omdat ze niet meer op de trein konden en dat de spoorwegpolitie er werd bij geroepen, maar de mensen die toevallig een wagon verder zaten die wisten van toeten of blazen. Pfff, soms wel frustrerend. Ik heb wel al geleerd om er mij niet meer in op te jagen, want het maakt toch niet uit. Maar toch…
Gelukkig kan ik ook vaak van thuis uit werken. Scheelt veel!

Soit, laat ik de trein even laten voor wat hij is. Tis weekend, geen trein nodig dus 😀 .
Het kaleidoscoop dekentje gaat vooruit.

De horizontale strepen zijn af. Heb er even mijn turbo achter gezet 😉

Nu de herhaling voorbij is, vlotten de verticale strepen ook aardig.

Zo vlot zelfs, dat ik gisteren, na mijn uur vertraging, de laatste hand heb kunnen leggen aan de joinings. Ik vind het er echt leuk uit zien zo. Naar mijn mening zelfs beter dan met de zizag-joining die ik eerst wou proberen.

Nu nog een rand en daarvoor heb ik ook al een idee!

Stay tuned!

Groetjes,
Charlotte

4 Comments

 • Angélique

  Hij wordt mooi!!!!!

  ps: de Nederlandse treinen kunnen er ook wat van, al worden we hier meestal wel geïnformeerd gelukkig, maar dat brengt je niet eerder op je bestemming 😉

 • Geesje

  nou hier kunnen ze er ook wat van hoor, meestal weet je ook van niets,
  en er wordt ook wel een de spot mee gedreven, deden ze vast expres, elke 3 min. werd er omgeroepen wat er aan de hand was.
  Heb zelfs al gehad dat de trein niet verder ging en je zelf maar moest uitzoeken hoe je in de plaats waar je moest zijn , moest komen,………..
  en ik ga al zo”n 2 uur vantevoren weg en nog kom ik niet op tijd, babababab

  je dekentje is FANTASTISCH, ben benieuwd hoe de rand gaat worden……SUCCES…

 • Nanita

  Wow, dat dekentje ziet er spectaculair uit! De joining is inderdaad supermooi gelukt!
  Ik dacht ook al dat het hier om een nieuwe hype moest gaan, “in de sporen lopen” – ik heb ook deze week treinvertragingen gehad om dezelfde reden – een vervanging voor de koperkabeldiefstallen die tot recent voor gigantische vertragingen zorgden?? 😉

  • Charlotte

   Merci 😀

   Dat in de sporen lopen wordt inderdaad behoorlijk ambetant. Wat doen die mensen daar in godsnaam?
   Er is een periode geweest dat er veel op de sporen liepen rond Brugge. Dat waren illegalen die de sporen tot in Oostende volgden, om in Engeland te kunnen geraken.

   Maar ja, bij de NMBS vinden ze elke week iets nieuws uit. De meest hilarische dat ik al gehoord heb is vertragingen wegens “spoorslingeringen”. Ik ben er nog steeds niet uit wat dat precies is en ik zat op die trein!