Gemaakt

De kaleidoscooptrein heeft een onbepaalde vertraging opgelopen….

… Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen
(De Belgjes onder mijn lezers die soms de trein nemen gaan deze zinsconstructie – jammer genoeg – wel herkennen 😉 )

Eer ik verder ga wil ik eerst iedereen nog even bedanken voor de lieve berichtjes op mijn vorige post. Het is heel leuk om die motiverende en begrijpende boodschappen te lezen. Dus arigatou gozaimasu of te hartelijk bedankt! :merci:

Zoals je in de titel dus kunt lezen, heeft mijn kaleidoscoop dekentje toch wat onvoorziene vertraging opgelopen.
Na mijn dilemma over de manier van vastmaken heb ik er nog een paar nachtjes over geslapen. Ik leunde wel naar mijn stokjes, maar was niet 100% zeker. Uiteindelijk was het mijn moeder die de knoop doorhakte: het werd mijn ministeck-join (vind dit wel een leuke naam ^_^ ).

Daarna ging het heel vlot.
Het vastmaken gaat echt supersnel met deze join! 160 vierkantjes vastmaken ging als niks vooruit. In een paar korte haaksessies had ik alle horizontale strepen af.

En dan begon ik met de verticale strepen (allé, ja, in bovenstaande foto zijn dat dan de horizontale 😉 ) en bijna meteen zag ik dat dit mis ging…
Bleek dat ik een te kleine haaknaald had gebruikt bij alle joins, zodat nu – met het toevoegen van de verticale lijn – alles wat samen begon te trekken en de vierkantjes onder de witte randen kwamen te zitten, in plaats van ernaast zoals een echte ministeck 🙁
Ik heb hier geen foto van, want ik was zo ontdaan dat ik het meteen weer heb losgemaakt.

Nu ben ik opnieuw begonnen.
Ik haal de rijen één per één los,

om ze daarna weer vast te zetten met een grotere haaknaald.

Pfffff <_< . Hopelijk komt het deze keer wel beter uit. De bovenste rijen op bovenstaande foto zijn al herdaan, terwijl de onderste rijen nog ontrafeld moeten worden. Je ziet niet veel verschil, maar ik voel het wel. De bovenste rijen zijn relaxter, meer rekbaar, dus ik hoop dat dit een goed teken is. Het haken van de horizontale joins gaat nu veel trager dan de eerste keer, gewoon omdat het de tweede keer is, denk ik, en ik niet zo opgezet ben met de herhaling... Hopelijk vind ik rap mijn schwung terug :zweep: !