Geïnspireerd

Kiekeboe!

:piep: Piep, hier ben ik weer!

En wat heb ik gedaan in mijn korte blogpauze?
Awel, ja, niet veel eigenlijk. Of toch niet veel dat jullie zou interesseren of wat ik hier wil delen (privé en werk).
Door de drukte hier besloot ik om even een pauze in het bloggen in te lassen. Het bloggen werd te veel een MOET.
“Ik moet nog dit. Dat en dat mag ik ook niet vergeten. En, o ja, ik heb al een tijdje niks meer op Charami gezet dus dat MOET ook nog.”

En het MOETEN bloggen, dat vond ik wat belachelijk. Ik doe dit voor mijn plezier en als het eventjes niet lukt, dan is het maar zo.
Ik ben altijd al een people-pleaser geweest en dat heb ik ook met het bloggen. Ik wil dat iedereen mijn blog leuk vind. Dat men niet te lang moet wachten op een nieuw berichtje, want ja, als het te lang duurt, dan vergeten ze me of vinden ze me niet meer leuk.
Bah, klinkt stom niet?

Bovendien, door dat idee dat ik MOEST bloggen, verloor ik mijn inspiratie. Het moeten van mezelf blokkeerde me gewoon en dan begon ik toch een berichtje te schrijven dat eigenlijk over niks ging. Dat berichtje lag dan een paar dagen te sudderen, bracht frustratie, en werd dan uiteindelijk gewist, om dan weer van voor af aan te beginnen.

Daarom dus de blogpauze, om alles weer eens in zijn perspectief te zetten.
Bloggen hoeft niet.
Haken doe ik niet om er over te kunnen bloggen. Bloggen en haken kan samen gaan, maar haken komt eerst (na al de rest natuurlijk).
Heb ik niks te vertellen, wel ja, dan schrijf ik gewoon niks!
Niks moet. De wereld zal niet vergaan. Adem in. Adem uit.

Ik heb de blog nu drie weekjes laten liggen. Gewoon niet aan gedacht, want ik had een berichtje geplaats dat ik weg zou zijn. Niemand zou nu iets verwachten. Op die manier was het gemakkelijker om het te vergeten. Geen schuldgevoel, want ik had gezegd dat ik er niet zou zijn.

Het heeft deugt gedaan. Ik heb het gevoel dat mijn hoofd weer rustig is, fris. Klaar om opnieuw te beginnen met een nieuw gemoed en een nieuwe ingesteldheid.

Ironisch genoeg heb ik eigenlijk behoorlijk wat inspiratie op gedaan, zowel voor het haken en de blog.
Gewoon door niet continu bezig te zijn met ik MOET nu iets bloggen, kwam opeens van alles in mij op.
MAAR ik ga me nergens op vast pinnen. Het zijn ideetjes. Ik KAN ze OOIT toepassen, maar het hoeft niet nu of direct. Opt gemak, zoals we hier zeggen.
Allons-y. Let’s go. Maar vooral niet te rap en alleen als we goesting hebben ^_^

En om dit bericht toch wat aantrekkelijker en luchtiger te maken heb ik een paar inspirerende foto’s. Voor mezelf verzameld in de blogpauze, maar, kijkt, jullie zullen ze waarschijnlijk ook inspirerend vinden 😉 !

carine07’s Lagoon baby ripple blanket

Dit dekentje van Carine is nog niet af, maar ik was er meteen verliefd op. Het is een variatie op het bekende golfjes-deken, waarbij een brede streep in kleur afgewisseld wordt door een fijne lijn wit. Schitterend! Moet ik ooit ook eens proberen.

“Stained Glass Window Afghan” door Melody MacDuffee

Als ik kleuren wil doen springen, dan grijp ik automatisch naar wit. Maar zwart of donker bruin kunnen ook fantastische effecten geven, vooral met héél felle kleuren. Dit glas-in-lood raam effect is gewoonweg adembenemend.

baroquepurls’ 299,792,458 metres per second

Combinatie van golfjes en zwart-contrast geven dit effect. Dit deken is van baroquepurls en is genoemd naar de snelheid van het licht in vacuüm, omdat de gekleurde golven doen denken aan lichtgolven in de ruimte. Als nerd moet ik er wel van houden :hihi:

En met deze drie schoonheden ga ik jullie laten. Goede avond en jullie zien wel wanneer ik weer verschijn 😉 tzal deze keer wel geen drie weken duren, hoor.

Groetjes,
Charlotte

6 Comments

 • Wilma

  Leuk je weer te lezen!
  Ik lees graag je posten maar zoals je al zei, het moet geen dwang worden…
  Neem je tijdi en we zien je mooie dingen vanzelf !

  Fijne avond x

 • Thea

  Fijn dat je er weer efkes was. Mooie dingen heb je ons laten zien. Die glas in lood deken staat op mijn to do lijstje (en zal daar ook wel blijven).
  Tot ziens en geniet van de zomer!!

 • Angélique

  Hoe had je het duidelijker voor jezelf kunnen verwoorden? Ik denk dat je er zelf (en anderen overigens ook) niets tegenin te brengen hebt 😉
  Ik lees hier graag (en gebruik ook graag je vertalingen) en ik blijf ook wel komen als het hier een tijdje stil is geweest hoor. Gelukkig krijg ik altijd een seintje als er iets nieuws te lezen is 🙂

 • Ellen

  Charlotte,

  Leuk weer iets te lezen gooi MOET de deur uit.
  Het is voor jezelf geen goed gevoel als je nog MOET bloggen.
  We blijven je berichtjes echt wel lezen. hebt aub geen schuldgevoel als je even niet geblogd hebt.
  Je hebt weer leuke ideeën opgedaan.

  Groetjes Ellen

 • Nanita

  Hoi Charlotte! Ik wou alleen maar zeggen: “Groot gelijk, meiske!” 😉 en ook nog dit: het breiwinkeltje waarover ik je verteld hebt stopt er mee en houdt grote uitverkoop tot en met december, nu al solden maar ik denk dat ze vanaf september volop met de uitverkoop begint. Misschien eens de moeite om langs te gaan! 😉
  Groetjes x