Gebeurd

Op de trein

Vandaag heb ik mijn angst overwonnen: voor de eerste maal heb ik het gedurfd om op de trein te haken!!

Eén van de redenen waarom ik wilde leren haken, was omdat ik eens iets anders dan lezen of spelletjes spelen op de Nintendo DS wou doen op de trein naar en van mijn werk.
Elke dag reis ik van thuis naar Brussel en terug, wat gemakkelijk tot 3 uren treinen per dag oplevert. Maar tot vandaag had ik nooit het lef om effectief ook die haaknaald op de trein boven te halen, ook al reisde hij al een paar weekjes mee naar Brussel 😉 .

Naast mijn onzekerheid over mijn haak-vaardigheden (amigurumi vereisen toch een zekere graad aan concentratie), ben ik er ook nog niet echt uit hoe ik mij nu het best organiseer. Wat neem ik allemaal mee? En hoe? En hoe zal ik in staat zijn mijn patroon te volgen?

Nu, vandaag had ik enkel een bolletje van de lichblauwe wol, 1 haaknaald en 1 steekmarkeerder mee.
Ik werk nog steeds aan mijn vierde Lionbrand olifantje, en omdat ik het patroon ondertussen bijna vanbuiten ken, leek het mij ideaal voor het trein-experiment 😉 .
En vandaag heb ik exact 1 oor op de trein gehaakt. Tjah, ik weet het, niet echt indrukwekkend, maar ik had geen schaar bij om de draad door te knippen 🙄

Mijn grootste vrees was eigenlijk dat de steken niet zo mooi zouden zijn, maar het ziet er echt wel beter uit dan verwacht.

Voor herhaling vatbaar dus! Maar eerst moet ik eruit zien te komen wat ik allemaal bij moet hebben en hoe ik me zal organiseren!

EDIT: Ondertussen heb ik een heus treinsysteem uitgedokterd. Ga hier maar eventjes kijken!