Mijn Treinsysteem

Nu ik ook af en toe op de trein haak heb ik een systeem uitgedacht waardoor het bijhouden van toeren gemakkelijk wordt. Het systeem is vrij eenvoudig – ik heb dus niet het warm water uitgevonden – maar toch heel efficiënt.

treinsysteem

Hierboven zie je een foto van het systeem dat ik gebruik: Het amigurumi patroon wordt overgeschreven in een A5-atoma schrift (handig formaat om in je handtas te steken). Elk patroon gaat in tabellen van 3 kolommen: een kolom voor het nummer van de rij, een kolom met details over die rij en een kolom met het aantal steken die rij moet tellen. Elke toer heeft een aparte rij van toch wel een cm hoog. Het belangrijkste attribuut voor het bijhouden van de afgewerkte rijen is het roze post-it plakkertje. Telkens een rij is afgewerkt wordt het plakkertje over die rij gehangen. In het voorbeeld hangt het plakkertje dus over rij 16, wat betekend dat 16 rijen van het onderdeel zijn afgewerkt en ik nu aan rij 17 moet beginnen.
Het systeem is dus simple comme bonjour, maar super handig en efficiënt.

In het begin schreef ik de patronen manueel over, maar nu kies ik er eerder voor om ze te typen. Daarna zet ik ze over in PDF formaat, zodat ik bij het afdrukken kan kiezen om 2 pagina’s per vel te printen, waardoor elke pagina terug in A5 formaat is dat ik dan in mijn schriftje kan plakken.
De patronen die ik heb vertaald en in tabellen heb gegoten zal ik hier voor jullie plaatsen, zodat je ze ook kan gebruikten.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.