Gemaakt

Olifanten

De olifant is mijn lievelingsdier, dus deze kan absoluut niet ontbreken in mijn amigurumi verzameling.

Dit is een gratis patroon voor een heel gemakkelijke, heel koddige olifant, te downloaden bij Lionbrand Yarn. Je moet je wel inschrijven op de website om toegang te krijgen tot het patroon, maar registratie is volledig gratis en ze hebben daar echt veel goeie en gemakkelijke patronen!

Mijn eerste olifant (yep, ondertussen heb ik er al meerdere gemaakt 😉 ) werd gemaakt in donker blauwe wol (Babysoft van Zeeman).


    

Schattig, niet?
Mijn olifant wordt slechts door 3 van zijn 4 poten gedragen, wegens een fout bij het vastnaaien. Blijft mijn zwakte, dat naaien 😉
Volgens het patroon dient de slurf naar beneden te wijzen, maar ik vind hem leuker zo.

Mijn moeder vond de blauwe olifant ook leuk en vroeg of ik er eentje wou maken voor op haar bureau op het werk. Deze keer maakte ik hem in het rood (ook Babysoft van Zeeman).

    
    

Deze keer is het mij wel gelukt om het op zijn 4 pootjes te laten steunen. Alleen, nu vind ik het rood niet zo mooi…
Mijn moeder vond hem echter wel mooi, wat het belangrijkste is, en nu zit hij de pronken op haar bureau 🙂 . Haar collega’s vinden het ook leuk en eentje heeft er ook al eentje besteld.
Ik begon aan deze derde olifant in de laatste week van September en maakte hem gisteren af. Deze keer heb ik een licht blauwe wol gebruikt die mijn vader nog op zolder had gevonden.

Ik nam veel tussentijdse foto’s bij het maken van deze olifant. Ik heb hem vooral buiten, in het zonnetje gemaakt. Waarschijnlijk waren dat de laatste warme, zonnige dagen van dit jaar.

    
    
    
    
    
    

Deze vind ik de beste tot nog toe. De lichtblauwe kleur vind ik echt passen bij een olifant 🙂 .
Met deze olifant heb ik de verschillende onderdelen binnenste buiten gekeerd. Hierdoor zien de steken er dikker uit. Ik heb geen idee welke kant de juiste kant is. Ik vermoed dat dit persoonlijke voorkeur is.

Nu ben ik al bezig met de 4de olifant, met dezelfde lichtblauwe wol. Deze olifant zal een cadeautje zijn voor mijn meter, wanneer we daar gaan eten volgende week. Hopelijk krijg ik hem op tijd af!