Gemaakt

Charlie top en jurkjes

Eén van de moeilijkheden bij het naaien, vind ik, is het correct inschatten van de hoeveelheid stof die je nodig zult hebben. Dit vertaalt zich bij de über-voorzichtige mij in het feit dat ik altijd sowieso veel te veel koop. Altijd wat extra, om fouten toe te laten. Hierdoor zit ik 9 op de 10 projecten met een serieuze hoeveelheid rest stof, want het komt maar zelfden voor dat ik zo’n fout maak dat ik stof verlies. Hierdoor beginnen mijn bakken met stofjes serieus uit te puilen, want weggooien doe ik niet.

Ergens een heel herkenbaar verhaal als je weet hoe het met mijn wolvoorraad zit 😉

Eén van die stofjes is dit leuke viscose stofje in donker blauw met witte kanten bloemetjes/strikjes op. Ik kocht dit stofje origineel om een blouse mee te maken, wat ik ook deed in 2017. Sindsdien had ik nog een serieuze hoeveelheid van die stof in mijn stoffenbak zitten.
Eerder dit jaar besloot ik er dan eindelijk iets mee te doen, en maakte ik er een heerlijk soepel vallende pyjamabroek van.
Maar dan had ik nog een stukje over, wat ik zonde van weggooien vond.

Na wat online zoeken, ontdekte ik de site van Smosspotten en Snoesjes en haar patroon voor de Charlie jurk.

Een jurk was niet meer mogelijk met het restje stof dat ik had, maar gelukkig komt het patroon ook met instructies om er een topje van te maken. Dit kwam perfect uit voor het restje stof.
Snoezig, niet?

Maar ook het jurkje wou ik super graag maken, want ik vond het zo goed passen in de stijl van mijn nichtjes. En vooral toen ik het voorbeeld zag in hydrofiele stof, klikte het project in elkaar in mijn hoofd.

Ik had namelijk nog hydrofiel over van eerdere projecten waarvoor ik deze stof had gebruikt. Genoeg zelfs om niet 1, maar 2 jurkjes – in verschillende maten weliswaar – te maken.
Voor de lintjes moest ik wel wat brikkoleren en verschillende eindjes aan elkaar naaien, maar dat is totaal niet te zien op het eindresultaat!

En zo heb ik toch twee stofjes volledig uit mijn voorraad kunnen opgebruiken! 🙂

Groetjes,
Charlotte

3 Comments

 • Jude

  Leuk Charlotte! Misschien moet ik nu toch echt eens serieus een naaicusus oid gaan doe, in plaats vsn blijven dromen 🙂

  • Charlotte

   Bij mij heeft het ook wel eventjes geduurd hoor eer ik mij echt comfortabel voelde achter die naaimachine, en zelfs nu nog zou ik mij laten intimideren. Doen zou ik zeggen 😀

 • zwartraafje

  Wat een fijn gevoel hé wanneer je iets kan opwerken dat je al enkele jaren hebt bewaard. Manlief vraagt zich soms af waarom ik bepaalde zaken bewaar maar momenteel ben ik net aan de kerstkaarten begonnen en daarbij ben ik dus een heel deel resten papier aan het opwerken die ik nog over had van eerdere jaren. Dat ik daardoor tegen volgend jaar een goed excuus heb om nieuw papier uit te kiezen is natuurlijk ook heel leuk. 🙂