Gemaakt

Roze sporen in de sneeuw

De laatste keer dat ik over de roze kabeltrui schreef waar ik mee bezig was had ik alle benodigde onderdelen gebreid en was het eigenlijk maar een kwestie meer van alles in elkaar naaien om effectief ook een trui te hebben. Dit deed ik ook effectief niet lang daarna, maar ik realiseerde me nu dat ik eigenlijk nooit het eindresultaat liet zien. Slechte blogster en al 😉

Bij deze hier een paar fotootjes van het eind resultaat.

Ik ben echt wel blij met deze trui.

De combinatie van de twee types kabelmotieven vind ik echt heel mooi.
Ik vond het eerst wel wat intimiderend, want zo veel ervaring met kabels breien heb ik niet, maar uiteindelijk was het echt zo moeilijk niet. Het moeilijkste aan gans dit project vond ik eigenlijk dat het niet iets was dat ik gedachteloos voor de tv of zo kon doen. Ik moest echt mijn volle aandacht er op vestigen om steeds goed te kunnen tellen waar ik was, welke steek van welke rij, ondanks het feit dat ik ook voldoende steekmarkeerders gebruikte om plaats te houden voor de verschillende onderdelen.

Het eindresultaat met de gekozen wol ziet er ook fantastisch uit. Nogmaals bewijs dat ook zonder dure wol een mooi resultaat kan worden behaald.
Het is ook nog eens superzacht. Ik zie mij zeker deze trui regelmatig boven halen op winterse dagen wanneer ik zin heb om te cocoonen.

Enige maar is dat ik mij deze trui niet meteen buitenshuis zie dragen.
Ik vind hem net iets te lang uitvallen om flatterend te zijn op mijn heupen. Ik had nochtans op voorhand al het patroon verkort, omdat ik zo al wist dat het originele lange model me niet echt goed zou staan. Maar blijkbaar ben ik toch nog te voorzichtig geweest. Hij mocht gerust een 10-tal cm korter zijn, denk ik.
Nu overweeg ik zelfs een beetje om hem nog eens te maken, maar dan korter. Maar ja, gezien het momenteel nog altijd gene vetten is qua handwerk hier, ga ik mij nog niet meteen in een nieuw project storten. Vooral als je weet dat ik deze al vol enthousiasme startte in 2017 en pas 4 jaar later het eindresultaat kan tonen, lol.


De details
Patroon: Snow Tracks van Drops Design
Wol: Zeeman Julia in licht roze, 6 bollen
Breinaald 5,5mm en 6mm
Steekverhouding: 6mm: 10cm² = 16st x 24r
Maat: Medium

4 Comments

  • zwartraafje

    Oh, die is knap geworden. Het toeval wil dat ik deze middag zelf net nog even mijn voorraad wol gesorteerd heb. Kabels en zo zijn niet meteen voor me weggelegd maar ik heb me ondertussen wel al een paar keer geamuseerd met het maken van mutsen met zo’n breiring. Dat is gelukkig wel iets waarbij je niet echt moet focussen want dat laatste lukt me nog steeds niet.

    • Charlotte

      Ja, ik heb ook nog steeds moeite met me ergens op te smijten, zoals vroeger 🙁 Kan je ook duidelijk hier op mijn blog zien. Ik ben al zo vaak aan een berichtje begonnen, maar dan blokkeer ik of bedenk ik dat ik iets anders nog wil doen en voor ik het weet zijn er weer een paar uren voorbij en heb ik eigenlijk niks gedaan… Lastig 🙁