Gelezen

Magical Readathon 2021 + Bookoplathon

Het is alweer eventjes geleden dat ik hier een update plaatste. Deze zomervakantie besloot ik om een beetje een detox te doen van computer en telefoon, wat mij tot nu toe aardig is gelukt. Niet dat ik anders zo veel op computer of telefoon zit te tokkelen in mijn vrije tijd, maar professioneel wel, en door de blijvende telewerkdagen is die grens voor mij ook wat vervaagd, waardoor ik tijdens mijn verlof zo weinig mogelijk mijn computer wou op zetten.
Nu mijn verlof bijna ten einde is en ik eigenlijk graag een update wil plaatsen zit ik hier dus nu weer eens te tokkelen 😉

Hoewel september waarschijnlijk een veeleisende en uitputtende maand gaat worden, kan ik het toch niet nalaten om serieus wat te lezen boeken op mijn planning te zetten. Dit komt eigenlijk omdat in september niet één, maar twee readathons plaats vinden waar ik dolgraag aan wil mee doen, namelijk de vernieuwe Magical Readathon en Bookoplathon.

Magical Readathon: Orilium, The Novice Path

Sinds een tweetal jaar kijk ik steeds reikhalzend uit naar de Magical Readathon van Book Roast.
Tot vorig jaar was dit een leesuitdaging geïnspireerd door Harry Potter, maar dit jaar besloot G om het over een andere boeg te gooien en gewoon zomaar even een volledig eigen universum te verzinnen!

Gezien dit jaar het eerste jaar is volgens dit compleet nieuw gegeven, wordt deze september readathon een beetje een inleiding.
Wij, de lezers, zijn allemaal nieuwelingen (novices) die op weg zijn naar de magische universiteit in Orilium. Hiervoor volgen we een pad, met 7 uitdagingen. Om toegelaten te worden op de universiteit, moeten we slechts 2 uitdagingen voltooien!
Vanaf volgend jaar in april beginnen we dan onze carrière op de school. Hiervoor moeten we tegen dan ook een personage verzinnen, volgens de mogelijkheden in deze wereld, die mooi opgelijst staan in opnieuw prachtig samengestelde documenten die je hier kunt bekijken en downloaden.

Wat ik in september wil doen is hoofdzakelijk de Novice Path zelf, het personage maken doe ik dan wel eens een andere maand.
Hoewel de uitdaging is om slechts 2 opdrachten te voltooien, ik wees toch voor elk van de zeven een boek aan en ik zie dan wel wat mij lukt!

Locatie Opdracht Boek
The Novice Path Entrance Lees een boek met een kaart Sanderson, Brandon – Alloy of Law
Ashtorn Tree Een boek dat je blijft verleiden Robert, Katee – Neon Gods
The Mist of Solitude Een alleenstaand boek Weir, Andy – Project Hail Mary
Ruin of Skye Lees een boek met spoken, een spookhuis of een ander bovennatuurlijk element Turton, Stuart – The Devil and the Dark Water
Obsidian Falls Lees een thriller of mysterie Bruce, Camilla – You let me In
Tower of Rumination Lees een boek waarvan je denk dat je het 5 sterren zult geven Haig, Matt – The Midnight Library
Orilium Academy Arc Lees een boek dat zich afspeelt in een school Dyachenko, Marina & Sergey – Vita Nostra

Becca’s Bookoplathon

Net als vorig jaar organiseert Becca opnieuw in september de Bookoplathon, met een spiksplinternieuw nieuw bord!

Vorig jaar nam ik ook deel, maar maakte ik een virtuele versie van het bord en de dobbelstenen in Excel. Deze kon ik dus gemakkelijk recycleren voor dit jaar! Ik moest alleen het nieuwe bord gebruiken, nieuwe opdrachten voor de algemeen fonds kaarten trekken uit mijn eigen pot en nieuwe boeken uitkiezen voor de kanskaarten.

Net als vorig jaar besloot ik om 5 keer te werpen met de virtuele dobbelstenen. Bij het kiezen van de boeken hield ik natuurlijk ook al mijn boeken voor de magical readathon in het oog, in de hoop zo bepaalde boeken voor beide readathons te kunnen lezen en mijn aantal boeken dus doenbaar te houden.

# D1 D2 Opdracht Boek
1

TBR Game: A Frolic Through Fiction – Spooky Bruce Camilla – You Let Me In
2

Algemeen Fonds #7: Gekende Auteur Sanderson, Brandon – The Alloy of Law
3

Tijden van de dag, inclusief duister & licht Turton, Stuart – The Devil and the Dark Water
4

Feed Scroll Weir, Andy – Project Hail Mary
5

Meest recente aankoop Minkman, Jen – Koning van het Sintelwoud

Zoals je kunt zien had ik echt chance bij het werpen. Eerst rolde ik geen enkele dubbel, waardoor mijn aantal worpen beperkt kon blijven tot 5. En dan kon ik ook nog eens alle opdrachten op één na vervullen met boeken reeds gekozen voor de magical readathon!

Zo komt mijn TBR voor september op 8 boeken, zo’n 2774 bladzijden, als ik effectief alle opdrachten van de Novice Path wil vervullen.
Maar wie hou ik voor de gek, hé? Ondertussen ken ik mezelf al goed genoeg dat ik nogal een strever ben en dus waarschijnlijk wel alle opdrachten zal willen voldoen. En het aantal boeken is nu niet zo onoverkomelijk, want tot nu toe las ik per maand zo gemiddeld 10 boeken of 3100 bladzijden.
Nu, zoals gezegd zal september hoogstwaarschijnlijk een lastige, drukke maand worden, gezien ik opnieuw een nieuwe job start en ook weer wat regelmatiger ga beginnen pendelen naar Brussel en dus opnieuw ga moeten wennen aan vroeger opstaan. Aan de andere kant zorgt dat pendelen sowieso voor uitgehouwen tijdsblokken om te lezen!

In ieder geval, het wordt plezant, want ik kijk echt uit naar elk van de gekozen boeken!

Doen jullie mee aan één van deze readathons?

Groetjes,
Charlotte

4 Comments

 • Annemieke

  Succes met deze twee challenges. Bookaplathon ziet er altijd zo leuk uit maar het komt eigenlijk zelden goed uit voor mij haha.

  • Charlotte

   Haha, ja, nu had ik echt wel chance met de dobbelstenen. Ik weet niet wat ik zou hebben gedaan als dit niet het geval was geweest…

 • zwartraafje

  Het zal waarschijnlijk niet als een verrassing komen wanneer ik zeg dat ik het Harry Potter jasje mis. Anderzijds begrijp ik G’s beslissing volledig. Haar filmpje over deze nieuwe challenge moet ik echter nog steeds bekijken maar vermits ik geen vlog-fan ben kom ik zelden op YouTube. Ik weet dus nog niet zeker of ik mee ga doen. Enerzijds spreekt het me wel aan maar doordat het lezen nog steeds zo moeizaam lijkt te gaan spreekt een leesuitdaging me opvallend minder aan.

  • Charlotte

   Ja, begrijp ik. Bij mij is het ook iets minder. Zo een personage van nul creëren, vind ik nogal moeilijk… Dus daar loop ik een beetje op vast. Maar het concept vind ik wel leuk en readathons geven mij zo een beetje richting in mijn lezen. Zo lees ik boeken dat ik al langer wil opnemen, maar om één of andere reden niet doe.
   YouTube is een verslaving bij mij :-S. Ik kijk meer vlogs en zo dan dat ik gewoon naar tv kijk!

%d bloggers vinden dit leuk: