Gelezen

Leeslog juli 2021

Voor mijn leeslog van juli ontbrak het mij een beetje aan inspiratie. Als inspiratie ontbreekt, dan ga ik meestal door Pinterest scrollen, maar in eerste instantie vond ik niet meteen iets dat mij inspireerde.
De meeste layouts waren ofwel enorm zomers, met ijsjes of palmbomen of zo, en gezien het weer op dat moment niet meteen aan zomer deed denken, voelde ik het zo niet.
Andere layouts, diegene die ik steevast het mooist vond, vereisten wel enorm veel tekentalent, talent dat ik niet meteen heb.

En dan zag ik opeens deze fietsen layout van @Marthasjournal voorbij komen en sloeg de bliksem van inspiratie in.
De fiets deed me namelijk meteen denken aan een sticker dat ik in mijn vorige leeslog had willen gebruiken, maar die de groot was voor het A6-formaat. Gezien mijn huidige leeslog echter een A5-formaat is, kon ik hem nu dus wel gebruiken. En met de inspiratie puzzelde ik met wat papiertjes, washitape en een klein beetje tekenen mijn titelpagina in elkaar.

Ik begon met een plankenpapiertje onderaan, dat dienst kon doen als een soort muurtje waartegen de stickerfiets geplaatst kon worden. Handige aan dat muurtje was ook dat ik het kon laten lijken alsof de getekende lantaarn achter de muur stond.
De washitapes die ik gebruikte hadden allemaal nogal snoeperige kleuren en pasten goed bij de fiets en de bloemen in de manden, maar toch voelde het eerst een beetje plat aan. Totdat ik ook een koperkleurige washi gebruikte, die het naar mijn gevoel een beetje dimensie gaf.

Eenmaal de titelpagina er was, volgde de rest weer vrij organisch.
Ik besloot om zowel pastel roze als blauw als accentkleuren te gebruiken, en gebruikte beide kleuren afwisselend in de titels als de kalender.
Voor het lettertype gebruikte ik een combinatie van mijn eigen handschrift, maar een beetje uitgerokken, en gewone blokletters.

En zoals steeds was het voor de rest van de maand juli gewoon verder doen in hetzelfde thema zoals opgezet in de titelpagina.
Voordeel van deze layout is dat ik eindelijk eens een serieuze hoeveelheid van al die verzamelde washitapejes kon gebruiken. Ik vind het doorgaans moeilijk om zo verschillende washitapes met elkaar te matchen, maar deze leken echt precies voor elkaar gemaakt!

En uiteindelijk is mijn layout toch heel zomers uitgevallen, door die snoepkleurtjes, ondanks het feit dat ik daar eerst eigenlijk niet zo’n zin in had.

3 Comments

  • Cindy

    Knap hoe je dit telkens mooi in thema gaat en de kleuren zijn inderdaad echt zomers! Je wordt er instanst vrolijk van 🙂 Maar vooral bewondering voor het aantal boeken en pagina’s dat jij leest!!

  • Annemieke

    Een thema bedenken is soms echt wel lastig hoor. Ik heb er pas een besloten voor September maar toch nog lastig om dan verschillende trackers en layours daarvoor te bedenken weer.
    Maar je layout ziet er heel leuk uit. En mooie getekende fiets!