Mee bezig

Mee Bezig #6

Soms denk ik dat voor zij die mijn blog beginnen volgen zijn voor mijn updates over haken en breien dat het hier de laatste tijd nogal saai volgen is. Ik lijk precies alleen nog maar de schrijven over boeken en lezen. En ook al klaagde ik de laatste paar updates over het feit dat het lezen nogal moeizaam gaat, met het haken en het breien gaat het nog moeizamer.
Daar waar ik bij het lezen kamp met een hardnekkige vorm van startitis is dit bij handwerken nog een pak hardnekkiger. Bovendien is het bij handwerken niet alleen het beginnen dat problemen mee brengt, maar ook het vasthouden van mijn aandacht en het afwerken. Dus echt wel een all-round probleem.

Dit alles om eigenlijk te zeggen dat er op het vlak van handwerken weinig is veranderd sinds ik schreef over mijn creatieve malaise.
Er zijn wel een paar goeie momenten geweest ondertussen, zoals toen ik bezig was met het Nature’s Walk Deken of een verjaardagscadeau voor mijn neefje maakte, maar mijn haak- en breikoorts is belange niet wat het ooit al is geweest. Mijn handen kriebelen wel, maar ik heb moeite om ergens mijn aandacht bij te houden. Dit is een algemeen symptoom van gans deze C-periode al op elk vlak, zoals jullie waarschijnlijk al tot in den treure lazen 😉

Maar goed, genoeg gezeurd! Ook al is mijn productiviteit belange na niet wat het al is geweest, ik ben toch met een paar dingetjes bezig. Of opnieuw bezig is misschien beter gezegd, omdat ik mij traag maar gestaag door verschillende half afgewerkte projecten aan het werken ben.

Momenteel ben ik zo goed als klaar met de trui waar ik al sinds 2017 mee bezig ben.

Toen ik deze na een lange rustpauze opnieuw opduikelde uit mijn mand, restte mij enkel nog het afwerken van de hals en schouders en het breien van de mouwen. Zoals je kunt zien is dit nu allemaal gebeurd en is het nu een kwestie van het eens allemaal in elkaar te zetten en dan is het af.

Nu al het breiwerk echter voor deze trui is gedaan en mijn vingers wel regelmatig zin hebben om te breien, besloot ik vrij impulsief om een nieuw truitje op de naalden te zetten. De kriebel werd deze keer veroorzaakt doordat ik een schone roestkleurige wol in de Zeeman zag liggen, toen ik aan het snuisteren was voor ideetjes voor mijn Books & Bunny’s Paasswap pakket. Ik zag de wol liggen en ik zag meteen een patroon voor ogen dat al een tijdje op mijn radar staat:

Where’s my poodle? Cardi © Bunnymuff

Het opzetten verliep vrij gemakkelijk, maar het is geen hersenloos breipatroon. Ik moet echt wel mijn aandacht 100% bij het breien houden om het ajourpatroon correct te blijven volgen, maar tot nu toe lukte mij dit aardig.

Toch ben ik nu rond rij 18 wat vast gelopen. Dit is het moment dat ik iets voor de mouwen moet gaan doen. De instructies geven mij aan dat ik mijn steekmarkeerders op rij 18 moet gaan verplaatsen, omdat de schouderkolom nu 8.6cm meet, maar zoals je kan zien op de foto hieronder kom ik nog maar met moeite aan 7cm. Mijn stekenproef is nochtans wat die moet zijn volgens het patroon namelijk 30rijen voor 10cm. En hier knelt het schoentje, denk ik. Als de stekenproef zegt dat je om 10cm hoogte te bekomen 30rijen moet breien, hoe kan je dan al aan 8.6cm zitten aan amper 18rijen? De regel van drie zegt toch dat je hiervoor minstens 25 rijen nodig hebt in de gevraagde verhoudingen?
Dus ja, ik ben een beetje in de war en hierdoor in dubio of ik (a) gewoon verder brei volgens de instructies of (b) eerst zorg dat ik aan het juiste aantal cm kom vooraleer ik verder de instructies volg.
Ik heb deze vraag gesteld aan de ontwerpster van het patroon, dus ik hoop dat ik binnenkort een antwoord hierop heb en verder kan!

En als laatste duikelde ik voor de haakkriebel in mijn handen onlangs nog een andere half afgewerkte trui uit mijn projectmand. De Picking Flowers Sweater begon ik te haken ergens eind 2018, maar verdween dan ook weer in een vergeethoekje. Hopelijk wordt 2021 het jaar dat deze eens wordt afgewerkt 😉

Waar zijn jullie mee bezig?

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • Hilde

    Het is heel eigen aan deze C periode dat onze hoofden stilaan (te) vol beginnen geraken. Neem vooral die rust als je voelt dat je die zo nodig hebt. Je bewijst er jezelf een grote dienst mee en vooral zal die energie dan wel terug stromen. Alles op z’n tijd, ik heb het zelf ook moeten leren .

  • zwartraafje

    Die roestkleurige wol is inderdaad heel mooi van kleur. Ik heb hier nog een Hufflepuff sjaal liggen waar de draadjes van moeten worden ingestopt en een kruisjessteeklap van Forever Friends die ik jaren terug een keer heb opgezet maar vervolgens in gestrand ben. Verder ben ik vooral met scrapbooking bezig. Al ben ik momenteel vooral bezig met het knippen van allerlei prenten die ik later ergens in wil verwerken, oude kaarten versnijden (met hetzelfde doel in gedachten) en een soort archiefbakje maken zodat ik al die knipsels op thema kan sorteren en ze daardoor hopelijk snel kan terugvinden wanneer ik een scrapbookingproject wil aanvullen met kleine teksten en prenten. Zoiets dat eerst veel tijd kost en je dan nadien hopelijk nog meer tijd doet besparen.

%d bloggers vinden dit leuk: