Kerstmis maaksels 2018

Qua maaksels was het deze kerstmis vrij rustig. Ik had voor de cadeautjes mijn vader getrokken en die is meer voor de stripboeken en praktische cadeau’s dan gehaakte poppen of gebreide jurken 😉 Daarom bleven de maaksels beperkt voor het pakje van mijn metekindje. Haar maaksels kwamen eigenlijk vrij organisch, zonder veel planning vooraf.

Eerst kwam het idee voor het genaaide jurk.
Nadat ik de Aster trui met het bloemige stofje had afgewerkt had ik nog een behoorlijk stuk van die stof over, gezien het eerst bedoeld was voor een cache-coeur, waar toch redelijk veel stof in kruipt. Daarom vroeg ik mijn naaijuf of het mogelijk zou zijn om nog een jurkje uit de overblijvende stof te krijgen en zij vond dit zeker haalbaar.
Qua patroon wist ik meteen dat ik geen recht jurkje wilde, omdat ik vreesde dat het door de stof anders eerder op een slaapkleedje zou gaan lijken. Daarom koos ik voor een patroontje met een plooirokje. De naaijuf bracht me dan ook op het idee om ook de rest van de groene boordstof in het jurkje te verwerken, niet alleen aan de hals en mouwen, maar er ook een paspel tussen bovenlijfje en rokje van te maken.

   

Het eindresultaat vind ik echt prachtig en Janne was ook meteen fan, want ze heeft het jurkje meteen aan gedaan en wou niet meer wisselen van kleren 😀

Het volgende kerstmaaksel voor Janne was ook opnieuw een jurkje, gebreid deze keer.
Voor haar verjaardag gaf ik haar een Bulle jurk, maar sindsdien heeft ze al een paar keer subtiel laten weten dat het jurkje nog te groot is. En ja, tante Charlotte is een goede verstaander en breide voor Kerstmis een nieuwe, iets kleinere Bulle 😉 .

  

Groetjes,
Charlotte

5 thoughts on “Kerstmis maaksels 2018

    1. Charlotte Bericht auteur

      Ik ben zelf vooral trots op het genaaide jurkje, vooral omdat ik niet veel verwachtingen er van had. En vooral ook door Janne’s reactie en het feit dat ze het niet meer wou uit doen 💖

      Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.