Gemaakt

Testdekentje

Voor het babydekentje dat ik wil haken voor de baby van mijn broer had ik opeens een idee. Een idee geïnspireerd door motieven die je vaak ziet in quilts.

Wat ik vooral wou proberen was een soort visgraatmotief, maar op zo’n manier dat er soort van pijltjes worden gemaakt. En ik wou proberen om eens geen wit te gebruiken, ook al vind ik dat doorgaans mooier. Kwestie om eens uit de comfortzone te treden.

Ik overwoog ook verschillende haaktechnieken:tapestry crochet, granny squares in meerdere kleuren, gewoon banden haken, etc. Maar uiteindelijk viel mijn oog op het diagonaal haken (corner-to-corner crochet).
Ik leerde de techniek eerst via YouTube, experimenteerde dan één keer met het ontwerp dat ik in gedachten had, en besloot toen om eens een test dekentje te haken. Ik koos een paar willekeurige bollen wol (ge weet dat ik er zo genoeg heb, hé 😉 ) uit en begon aparte vierkantjes te haken. In een mum van tijd had ik 16 vierkantjes af.

c2c-test-01

Gelukkig had ik geopteerd voor een testdekentje, want ik had het haken van aparte vierkantjes niet helemaal goed doordacht, want hoe zou ik die nu deftig aan elkaar zetten? Tenslotte kon ik toch niet anders dan elk vierkantje apart te omhaken met vasten en die dan aan elkaar te zetten. Uiteindelijk had ik dus toch nog dat wit nodig.

c2c-test-02

Het uiteindelijke resultaat vind ik niet slecht, maar ik zie de bovenstaande foto zonder het wit toch liever. Maar niet getreurd, het testdekentje heeft zijn nut gehad: ik leerde een nieuwe techniek (diagonaal haken), ik weet nu wat ik wel en niet moet doen voor het dekentje dat ik wil maken voor de baby en het testdekentje komt van pas om op mijn schoot te leggen terwijl ik achter de computer zit.
En nu ben ik klaar voor het echte werk!

Groetjes,
Charlotte

6 Comments

 • Verheyen José

  K’ vind het wel mooi en zo voor de eerste keer goed geslaagd
  Komt wel goed,broers baby zal er knusjes onder zitten
  dankzij zijn of haar verwentanteke.
  lieve groet en dank je voor het delen

 • Liz

  Nou zeg, dat wordt vast een heel toffe deken!! Ik vind de grafische effecten van zo’n soort dekentje zo gaaf, je kunt er verschillende kanten mee op. En dat corner to corner haken staat ook nog op mijn verlanglijstje om eens te proberen. Ben net aan een wiegdekentje in simpeler opzet begonnen voor vrienden die een kleintje verwachten…
  Succes met jouw deken en ik hoop het resultaat tzt te mogen bewonderen!

 • Cynthia

  Ook leuk als poppenbed dekentje voor een pop of beer.
  De kleuren van het quiltdekentje met visgraat vind ik erg mooi.
  fijn weekend

 • Le petit requin

  Mooi gemaakt! Maar inderdaad mooier zonder de witte lijnen ertussen 🙂
  Succes ermee alleszins; lijkt mij een heel werk, maar wel eentje dat gekoesterd zal worden!

 • hennie vonk

  Je kunt ook entrelac haken (zie Wieke van Keulen) gaat in 1 stuk en gebruik je geen wit.
  Mooie kleurtjes, trouwens.
  Succes

%d bloggers vinden dit leuk: