Gelezen

Verbeelding Bookchallenge – Oktober

Oktober was echt een triestige leesmaand. Ik heb maar één boek gelezen.

verbeelding-bookchallenge-10

Stephen King – 22-11-1963

22-11-1963-stephen-kingMijn mama is een grote Stephen King fan en overtuigde mij door haar enthousiasme om dit boek te lezen.

Op 22 november 1963 werd president John F. Kennedy van de Verenigde Staten vermoord door Lee Harvey Oswald. Vele mensen geloven dat de wereld er nu veel beter zou uit zien als die moord voorkomen had kunnen worden.
Jake Epping, een doodgewone leraar, krijgt onverwachts de mogelijkheid om precies dat te doen wanneer hij een doorgang naar 1958 ontdekt. Gewapend met een nieuwe identiteit en tonnen voorkennis zet Jake koers naar een nieuw heden, waarbij hij de moord op President Kennedy verijdelde.

Ik heb lang, heel lang over dit boek gedaan.
Het is nu niet dat dit een slecht boek is, maar ergens kon het me nooit echt grijpen. Ik kon het boek zonder probleem in het midden van een hoofdstuk, zelfs in het midden van een zin, aan de kant leggen. Ik zat er nooit helemaal in.
Het verhaal was wel oké. Wat te langdradig, gezien Jake zo’n vijf jaar in het verleden moet overbruggen om de moord te kunnen voorkomen. Al bij al wel oké, maar ik ben nog niet overtuigd door meesterverteller Stephen King.

» Verbeelding Bookchallenge:
  • 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt
  • 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden
  • 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes